הרפורמה בחברת החשמל אושרה בכנסת ברוב גדול
לאחר למעלה מ-10 שנים של התדיינויות, בדגש על שלוש השנים האחרונות מאז חוקק חוק משק החשמל, בהן קיימו שרי התשתיות והאוצר, מו"מ עם הנהלת חברת החשמל ועובדיה, הוארך רישיון החברה להפקת חשמל מספר פעמים והועלו הצעות רבות בנוגע לצורך ולאופי הרפורמה הנדרשת, אישרה היום (ד') הכנסת, לאחר דיון ארוך בו נטלו חלק רבים מחברי הכנסת, את הרפורמה במשק החשמל בקריאה שניה ושלישית, ברוב של 61 חברי כנסת תומכים, לעומת 12 מתנגדים.
שר האוצר, אברהם הירשזון, ושר התשתיות הלאומיות, בנימין (פואד) בן אליעזר, ברכו על העברת החוק במליאה. השרים הדגישו, כי החלטת הכנסת שאישרה את הצעת החוק מעניקה משנה תוקף לצעד המתבקש וההכרחי בו נקטה הממשלה.
השרים הוסיפו, כי חברי הכנסת גילו אחריות למשק הישראלי וכי מתווה הרפורמה הוא הנכון ביותר למדינת ישראל ולמשק החשמל. עוד ציינו השרים כי זו הדרך הנכונה לטיפול בחוב הגדול של חברת החשמל המוערך בכ- 45 מיליארד ₪, וכי הרפורמה תגביר את הכושר התחרות והייצור של החשמל בישראל.
בנאומו של השר פואד בן אליעזר במליאת הכנסת, אמר: "הצעת החוק המוגשת היום לאישורכם מתונה יותר מהמצב החוקי היום, הקובע כי חברת החשמל תחל בהליכי הפרטה כבר בשנת 2008. לעומת זאת, הצעת החוק מדברת על מכירת 49% ממניות החברה, כך שהשליטה בחברה נשארת בידי המדינה, וגם זאת בשנת 2013".
אני סבור כי חברת החשמל היא חברה טובה ויש לה עובדים מצוינים ונאמנים. עם זאת, ביצוע השינוי המבני בחברת החשמל הוא כורח המציאות. השינוי המבני יביא להתייעלות בחברה, יאפשר גיוס הון ויאפשר הגברת התחרות תוך שילוב יצרני חשמל פרטיים במשק החשמל. החוק המתוקן יהווה מסגרת לפעילות החברה, ויאפשר גם מתן רשיונות ייצור חשמל לתחנות כח חדשות שהוקמו על-ידי החברה.
השר התייחס לסוגית עובדים בנאומו ואמר: "לצערי, למרות שנוהל מו"מ ממושך בין הצדדים, טרם הושגה הבנה בין נציגי הממשלה לבין נציגי העובדים בענין. עם זאת, כפי שהצהרתי לא אחת, בכוונתי להקפיד על כך שזכויות העובדים במסגרת השינוי המבני לא תיפגענה, ואם יהא צורך בכך, אנהל את המשא-ומתן עם העובדים באופן אישי.