"בתוך שנתיים-שלוש תהיינה רק שלוש חברות תקשורת גדולות בארץ"
"מגמת הקונסולידציה שמאפיינת את ענף התקשורת מגיעה גם לשוק הישראלי. בתוך שנתיים-שלוש תהיינה בישראל רק שלוש חברות תקשורת גדולות: ברק - לאחר המיזוג עם נטוויז'ן, גלובקול ועוד חברה שלישית. ברק הממוזגת תהיה ספקית התקשורת לאינטרנט, טלפון ותשתיות הגדולה בישראל עם למעלה מ-400 אלף מנויים". דברים אלו אמר השבוע נתי פרי, מנכ"ל 013-ברק, בפתיחת כנס משותף של המועדונים CTO ו-STORAGE של אנשים ומחשבים, שהתארחו בבית ברק 013 בראש העין.
פרי אמר כי נתח השוק של ברק בשוק השיחות הבינלאומיות, נקודת המוצא ממנה החלה החברה את פעילותה, עומד כיום על 36%, והוא כולל גם נוכחות מסיבית בשוק העסקי ארגוני. הוא הוסיף ואמר כי בניגוד להערכות שונות, תוכנות VoIP כמו סקייפ אינן מאיימות על ספקיות התקשורת הגדולות. הסיבה לכך, לדבריו, היא ש"השיחות בתחום ה-TDM, שהוא התחום הקונבנציונלי, נעשות זולות יותר ויותר. היום שיחה מישראל לחו"ל זולה יותר לפעמים מאשר שיחה בארץ. זוהי תוצאה של תחרות בריאה, שהצרכן נהנה ממנה. ההבדל הוא שבסקייפ אפשר לדבר מאות דקות ללא הגבלה, ועושים זאת בעיקר אנשים פרטיים, שבעבר בכלל לא טילפנו לחו"ל. אולם אופיין של השיחות הוא זמני, מיידי ולא מהותי. אני משכנע שבארגונים שרוצים לקיים שיחות רציניות לחו"ל לאורך זמן, עדיין יעדיפו את ה-TDM, במיוחד כאשר המחירים זולים".
לגבי נושא הניידות, אמר פרי כי למרות שברק אינה קשורה ישירות לנושא, עדיין ישנן רגולציות שמחייבות והוא משוכנע שבתוך כמה חודשים הניידות במספרים תהיה עובדה קיימת, וחברות הסלולר תאלצנה לפעול בהתאם. "ברק 013 מבחינתה ערוכה לנושא ברמה הבינלאומית. ברמת המאפ"י, אנחנו עדיין לא שם, אבל כשנגיע נהיה ערוכים לכך", הוא ציין.
בהתיחסו לשוק האינטרנט בישראל, אמר פרי כי מדובר בשוק ענק, שגדל בקצבים מטורפים וברק היא אחת החברות הבודדות שהורידה את מחירי הגלישה למחירים הנמוכים ביותר בשוק. "עשינו את זה במודע כי הבנו שהמספרים והחדירה המוצלחת שלנו אל שוק השיחות הבינלאומיות, לא תהיה בשוק האינטרנט, ולכן בנוסף לאיכות, שירות ואמינות הלכנו גם על המחיר. נתח השוק שלנו הוא 14 אחוזים באינטרנט, עם למעלה מ-1.36 מיליון לקוחות בפס הרחב עוד לפני המיזוג עם נטוויז'ן".
פרי ציין כי במשך כמה שנים תפקדה ברק בשוק תחרותי כאשר על צווארה היה עול כבד של אגרות חוב, "לשמחתנו הנטל הזה ירד מעלינו, העננה מאחורינו. כעת, כאשר מסתכלים קדימה, ברור לכולם כי מיצינו את השוק, כי בכל זאת השוק בישראל מוגבל מספרית, למרות שהוא שוק מאוד ערני וטכנולוגי, ולכן הגידול היה בקצבים וגם ב-IPTV, תחום שאנו הולכים אליו כמו כולם".
פרי הוסיף ואמר כי "המיצוב המרכזי של ברק כיום הוא מכירת פתרונות תוכנה ותשתיות אינטגרטיביות, מעטפת כוללת, מהתחלה ועד הסוף, כולל פתרונות תקשורת כמובן. נטוויז'ן מובילה בתחום הזה ולכן המיזוג איתה יהפוך את הקבוצה לאחת הגדולות בשוק".
בתשובה לשאלה, אמר פרי כי עולם ה-voice מביא לברק 80% מהכנסותיה, וכאן גילה כי ברק מתחרה על דקות שיחה בינלאומיות בכל העולם, ולא רק מישראל החוצה. "בזכות הטכנולוגיות, השרתים והיכולת שלנו להיות פרושים בכל העולם, אנחנו מסוגלים להתחבר לעשרות ספקים ולהתמודד על מכרזי שיחות בינלאומיות במקומות הנידחים ביותר בעולם, כמו למשל חיל האויר של אינדונזיה. אנחנו היינו הראשונים שסיפקנו VOICE לצבא האמריקני בעיראק, יש לנו נוכחות בקפריסין, טורקיה ועוד הרבה מאוד מקומות".