פריסקייל נמכרת תמורת 17.6 מיליארד דולרים

לאחר חודשים ארוכים של דיונים, הכריזה קבוצת בלקסטון כי תרכוש את יצרנית השבבים

בתום קרב נדיר בעוצמתו בין חברות ענקיות להשקעות, זכתה קבוצת בלקסטון (Blackstone Group) בפרס הגדול: קבוצת המשקיעים שהובילה בלקסטון תרכוש את יצרנית השבבים פריסקייל (Freescale Semiconductor) בעסקה ששווייה 17.6 מיליארד דולרים.

הקבוצה שהובילה בלקסטון, אשר כללה גם את קבוצת קרלייל, פרמיירה וטקסס פסיפיק, תבצע את העסקה הממונפת הגדולה ביותר אי פעם לרכישה של חברת היי-טק. בשיא החזיקה עד כה הרכישה של SunGard Data Systems תמורת 11.3 מיליארד דולרים, אשר בוצעה בשנה שעברה.

המגעים בין קבוצת המשקיעים לבין פריסקייל, שמתמחה בייצור של שבבים לטלפונים סלולריים ולכלי רכב, נמשכו חודשים ארוכים, כאשר במקביל התנהלו מגעים גם בין פריסקייל לבין קבוצת משקיעים נוספת. על פי תנאי העסקה ירכשו המשקיעים את המניות של פריסקייל תמורת 40 דולרים ליחידה, מחיר גבוה ב-30% מהשער בו נסחרו מניות החברה ב-8 בספטמבר, יום המסחר האחרון לפני שהתפרסמו דיווחים ראשונים על העסקה. בהסכם נכלל סעיף שמתיר לפריסקייל לקבל הצעות גבוהות יותר בחודשיים הקרובים, אך במקרה זה יהיה על פריסקייל לשלם פיצויים לקבוצה של בלקסטון. מקבוצת המשקיעים המתחרה נמסר, כי הם יוסיפו לבדוק את החברה ויתכן שתוגש הצעה חדשה.

פריסקייל מאוסטין, טקסס, מספקת שבבים, בין השאר, לסוני, לווירלפול וליצרניות הרכב דיימלר קרייזלר, ב.מ.וו, פורד וג'נרל מוטורס. היא נחשבת ליצרנית השבבים העשירית בגודלה בעולם, אך לגדולה ביותר מבין אלו שמספקת שבבים משובצים לתעשיות הרכב והטלקום. החברה הייתה חלק ממוטורולה במשך 50 שנים, אך פוצלה ממנה ביולי 2004. כיום מספקת פריסקייל את מרבית השבבים שמותקנים בטלפונים של מוטורולה.

דאג פרידמן, אנליסט מחברת American Technology Research, אומר שהעסקה הגיונית משום שהיא תאפשר לפריסקייל לרכוש את הטכנולוגיות להן היא זקוקה על מנת לשמור על תחרותיות בשוק בו גובר הביקוש לפתרונות מגוונים בשבב בודד. מבחינה זו מזכירה העסקה את הרכישה של ATI על ידי AMD. "פריסקייל זוכה לעסקה מצוינת", סבור פרידמן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה