ניו יורק סגרה באדום: הנפט, האינפלציה והריבית במרכז

הנפט מעל ל-72 דולר. הזהב סגר בעליות. המסחר התנהל על רקע התפטרות שר האוצר. אי.סי.איי ירדה ב-2.85%, אם סיסטמס ירדה ב-2.4%, אלדין ירדה ב-1.53%
יניב לפן |

המדדים בוול סטריט סגרו בירידות שערים חדות. המשקיעים המשיכו לסחור באווירת חוסר ודאות בנוגע לכיוונו של המשק האמריקני. השאלה אם לשוק יש עוד מקום לעליות או שהוא זקוק לירידות נוספות על מנת להשלים את התיקון נותרה ללא תשובה. הערפל ששורר סביב מדיניות הריבית של הפד מוסיף גם הוא לאווירה וכשקיימת אווירה של חוסר וודאות השווקים נוטים להסחר בירידות.

המשקיעים חזרו היום לאחר שלושה ימי חופשה להתמודד עם מספר בעיות המעיבות על המסחר בשווקים. הדולר הנחלש, מחירי הנפט העולים, ומכירות מאכזבות מצד ענקית רשתות הקמעונאות Wal Mart, העיבו כולם על הסנטימנט בשווקים. החשש בשווקים הינו שהירידה בצפי המכירות של Wal Mart מייצגת את העובדה שבעלי ההכנסות הנמוכות מתחילים להוריד את הצריכה על רקע העליה החדה במחירי הבנזין. הורדת ההמלצה לחברת GM לא עזרה להרים את השווקים. מתוך 30 מניות הדאו, 29 נסחרו בירידות שערים. כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר פרסם נתון המאקרו החשוב בנוגע לאמון הצרכנים במשק האמריקני.

מדד הדאו ירד ב-1.63% לשער של 11,094 נקודות. מדד הנאסד"ק ירד ב-2.06% לשער של 2,164 נקודות.

כרבע שעה לפני פתיחת המסחר דווח הממשל האמריקני כי הנרי פולסון, מנכ"ל בית ההשקעות הגדול גולדמן זאקס, יחליף את שר האוצר היוצא ג'ון סנואו.

בכירי אופ"ק צפויים להפגש מאוחר יותר השבוע. הפגישה הינה הראשונה מאז שרמות המחירים הגיעו לרמות שיא של 75 דולר לחבית. הפגישה הקרובה צפויה להיות מבחן להשפעתו של נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבס על הקרטל. במהלך השבוע צפויים המחירים להסחר על רקע הועידה הקרובה. החוזה על חבית נפט לחודש יולי נסחר ברמות מחירים של 72.03 דולר לחבית.

מאקרו

כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר פרסם מדד אמון הצרכנים במשק האמריקני. הדעה הרווחת בקרב כלכלנים היתה לירידה לרמות של 101 נקודות. טווח ההערכות נע בין ירידה לרמות של 96.5 נקודות לירידה לרמות של 104.5 נקודות. בפועל דווח על ירידה לרמות של 103.2 נקודות.

מניות במרכז

Wal-Mart (שסימולה: WMT) נסחרה היום על רקע פרסום צפי מכירות חנויותיה לחודש מאי. החברה דווחה כי היא צופה עליה של 2.3% בלבד במכירות לחודש מאי. מניות החברה נסחרו בירידה של 2.66% לשער של 48.33 דולר.

General Motors (שסימולה: GM) נסחרה היום על רקע הורדת המלצה מצד בנק השקעות גדול. האנליסטים בבנק ההשקעות Deutsche Bank הורידו את המלצתם למניית החברה ל-"מכירה". האנליסטים גם הורידו את מחיר היעד למנייה ל-24 דולר מ-25 דולר. מניות החברה נסחרו בירידה של 5.56% לשער של 26.52 דולר.

Sun Microsystems (שסימולה: SUNW) נסחרה היום על רקע העלאת המלצה מצד בית ההשקעות הגדול UBS. האנליסטים בבית ההשקעות העלו את המלצתם ל-"קנייה" על רקע ספקולציות כי החברה צפוייה להודיע בקרוב על סבב פיטורי עובדים. מניות החברה נסחרו בעליה של 3.39% לשער של 4.57 דולר.

ישראליות במרכז

מניות טבע (שסימולה: TEVA), המשיכות לרכז גם היום עניין על רקע 2 האישורים שקיבלה בימים האחרונים בעקבותיהם זינקה בשיעור של 6%. היום נסחרה המניה בירידה של 0.29% לשער של 37.07 דולר.

מניות אמ-סיסטמס (שסימולה: FLSH) נסחרו על רקע הודעתה מיום חמישי האחרון במסגרת דווחה החברה כי היא צפויה לגייס כ-340 מיליון דולר בהנפקת מניות בנאסד"ק. מניות החברה נסחרו בירידה של 2.4% לשער של 32.90 דולר.

אי.סי.איי טלקום (שסימולה: ECIL) רכזה עניין על רקע הודעתה (ג'), כי זכתה בהסכם מסגרת לחמש שנים, המוערך בלמעלה מ-75 מיליון דולר, עם חברת בריטיש טלקום, לאספקת פתרונות פס רחב. החוזה מהווה ציון דרך חשוב בקשר רב השנים בין שתי החברות. הפתרון של אי.סי.איי מאפשר לבריטיש טלקום לספק ליותר מ-150,000 לקוחותיה העסקיים רשתות ייעודיות פרטיות בעלות קיבולת גדולה. מניות החברה נסחרו בירידה של 2.85% לשער של 9.55 דולר.

חברת אלדין (שסימולה: ALDN) הודיעה מוקדם יותר היום כי חברת Vonage בחרה בפתרון ה-eToken של החברה. מניות החברה נסחרו בירידה של 1.53% לשער של 21.17 דולר.

חברת און טרק (שסימולה: OTIV) פרסמה מוקדם יותר היום את דו"חותיה הרבעוניים. החברה דווחה כי ההפסד הנקי גדל במהלך הרבעון הראשון למרות העליה החדה בהכנסות. העליה בהוצאות התפעוליות גררה את המשך ההפסדים. מניות החברה ירדו ב-2.23%, לשער של 10.08 דולר.

חברת ארוטק (שסימולה: ARTX) הודיעה מוקדם יותר היום על חוזה חדש עם גורם צבאי זר לאספקת מטענים לסוללות ליתיום. החוזה נאמד בסדרי גודל של 1.4 מיליון דולר. מניות החברה סגרו ללא שינוי בשער של 0.26 דולר.

חברת ת.א.ת טכנולוגיות (שסימולה: TATTF), המתמחה בייצור ציוד תעופתי הכפילה את הכנסותיה ברבעון הראשון בשנת 2006. הכנסות החברה הסתכמו בכ-16.4 מיליון דולר, לעומת כ-8.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הגידול הניכר בהכנסות נבע בעיקרו מרכישת פידמונט בתחילת יולי 2005, שתרמה להכנסות כ-8 מיליון דולר. מניות החברה נסחרו בעליה של 11.89% לשער של 7.81 דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה