רמקו: דירוג סיטיגרופ מכיל "סתירה לוגית מהותית"
ברמקו בית השקעות "קראו כמו כולם" על הורדת ההמלצה של סיטיגרופ ואת תגובתם למהלך הם מחלקים לשלבים, כאשר השלב הראשון עבר עליהם בהפתעה, היות ובדרך כלל, הם מסבירים, נוטים האנליסטים בכל העולם להרבות בהמלצות "תשואת יתר", להמעיט המלצת "הפחת" ולהימנע מהמלצת "תשואת חסר". לאחר שהתגברו על ההפתעה, סבורים בבית ההשקעות, כי אין ספק שסיטיגרופ ראויה להערכה על עצם נקיטת העמדה ובייחוד שזו אינה בקונצנזוס של השוק בכלל והמשקיעים הזרים בפרט. ההערכה היא ערכית, הם מדגישים, ולא בהכרח מקצועית כלומר, אומרים ברמקו, "גם אם אתה חושב שהם שוגים, אתה לא יכול שלא להעריך את האומץ המקצועי ללכת כנגד הזרם ולצעוק: המלך עירום". בשלב השני, כשקראו את הסקירה של סיטיגרופ בעיון, הופתעו שוב האנליסטים של רמקו והפעם מ"סתירה לוגית מהותית", כלשונם: סיטיגרופ מציינים שבניגוד לדעתם הכללית על השוק, עמדתם לגבי מגזר הבנקים חיובית. ההתייחסות החיובית יוצאת הדופן למגזר הבנקים לא מובנת לרמקו, לאור העובדה, שהסיבה המרכזית להורדת ההמלצה היא הזינוק החד בשיעור של 14% במדד מיולי.
כלומר, הם מסבירים, אליבא דסיטיגרופ, מגזר הבנקים צריך להיות הכי פחות מעניין, לאור העובדה שזינק באותה תקופה ב-26% (תשואת יתר של כ-10% ביחס למדד ת"א 25). בחברת ההשקעות מעריכים, שדווקא מניות הבנקים מתומחרות ביתר ביחס למניות ת"א 75 ומניות היתר. הם מכירים, לדבריהם, בפגם המתודולוגי בגישה הפשטנית על פיה ההתייחסות למדדים מבוצעת על סמך שיעור העלייה שלהם בתקופה מסוימת, ובכל זאת, החליטו לבחור להציג נתונים סטטיסטיים על מנת לעמוד על המסחר החריג במניות הבנקים ביחס לשאר השוק:
מדד הבנקים, הם יודעים לספר, הניב את התשואה הגבוהה ביותר השנה. החל מסוף יוני זינק המדד ב-26.26% לאחר מימוש של 11.84% שחל בעיקרו בחודש זה. כיום המדד נמצא בשיא של כל הזמנים, גבוה ב-11.31% משיאו הקודם.
מדד ת"א 75 התממש גם הוא בשיעור דומה לזהה של מדד הבנקים 11.98%, אולם, מסייגים בחברה, מדד ת"א 75 עלה מאז רק ב- 13.35% ובכך רק החזיר את הירידות של חודש יוני. כיום מדד ת"א 75 "מגרד מלמטה" את שיאו שנרשם במרץ השנה.
על מדד היתר 150, מספרים ברמקו, כי זה חווה את הירידה המשמעותית ביותר שהחלה כבר במאי ובמהלכה ירד ב-15.26%. החל מסוף יוני עלה מדד יתר 150 ב-14.89%. כיום נמצא מדד יתר 150 נמוך ב-2.64% משיאו שנרשם במאי השנה.