סירקל פתיחת מסחר (X)סירקל פתיחת מסחר (X)

אחרי הנפקה מוצלחת - סירקל מבקשת לפתוח בנק

מנפיקת USDC בשווי 62 מיליארד דולר הגישה בקשה לרשות הבנקאות האמריקאית להקמת "First National Digital Currency Bank" שיתמחה בנכסים דיגיטליים עבור לקוחות מוסדיים, תוך ניצול מגמת הרגולציה החדשה בתחום הקריפטו כהזדמנות להשגת יתרון תחרותי משמעותי

אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה סירקל קריפטו

סירקלCircle Internet 6.2%  , החברה שמנפיקה את המטבע הדיגיטלי USDC בשווי של כ-62 מיליארד דולר, דיווחה כי היא מבקשת לפתוח בנק אמיתי. החברה הגישה השבוע בקשה לרשות הבנקאות האמריקאית להקמת בנק נאמנות לאומי שיתמחה בנכסים דיגיטליים, במטרה להפוך מסטארט-אפ פינטק למוסד פיננסי מוסדר במלואו.


הבקשה שהגישה סירקל לרשות הבנקאות האמריקאית OCC אינה רק צעד טכני. מדובר בניסיון להקים בנק נאמנות לאומי בשם "First National Digital Currency Bank". חברה שהחלה כסטארט-אפ פינטק רוצה כעת לשבת ליד השולחן עם ג׳יי פי מורגן וגולדמן זקס, רק עם הבדל קטן: במקום להחזיק מזומנים ואגרות חוב, היא תתמחה בנכסים דיגיטליים.


הרקע לצעד הזה הוא פוליטי לא פחות מכלכלי. חוק ה-Genius שעבר בסנאט האמריקאי ביוני מחייב מנפיקי סטייבלקוין להחזיק רזרבות בנכסים נזילים ובטוחים. סירקל, עם 61.9 מיליארד דולר במזומנים ובאגרות חוב אמריקאיות כנגד 61.6 מיליארד דולר של USDC במחזור, כבר עומדת בדרישות הללו. אבל עכשיו היא רוצה ללכת צעד קדימה ולהפוך למוסד פיננסי אמיתי.

הרגולציה בקריפטו

הרגולציה בתחום הקריפטו היא כבר לא שאלה של אם אלא מתי, והחברה רוצה להיות מוכנה מראש. במקום לחכות שהרגולטורים יכתיבו לה את הכללים או להתנגד כמו חברות קריפטו אחרות, סירקל בחרה לקחת יוזמה ולבקש להפוך למוסד פיננסי מוסדר. המהלך הזה עשוי להעניק לה יתרון תחרותי משמעותי בשוק הסטייבלקוין, שבו הרגולציה הולכת והופכת לגורם מכריע.

מבחינה עסקית, הבנק החדש לא יציע שירותי בנקאות צרכנים רגילים - לא הלוואות, לא פקדונות, לא כרטיסי אשראי. במקום זאת, הוא יתמחה בשמירה על נכסים דיגיטליים עבור לקוחות מוסדיים. זהו שוק שצומח בקצב מסחרר, כאשר קרנות השקעה, חברות ביטוח ואפילו קרנות פנסיה מחפשות דרכים בטוחות להחזיק קריפטו.


השוק כבר מגיב בזהירות לחדשות. מניית סירקל, שהגיעה לבורסה רק בתחילת יוני והפכה לאחת המניות הכי תנודתיות באמריקה, ירדה ב-3.8% בפתיחת המסחר וכעת עולה פחות מ-1%. בשביל חברה שנדיר שיש לה יום מסחר ללא תנועה של 7% לכיוון כלשהו, זה כמעט יציבות מוחלטת. כנראה שהמשקיעים עדיין מעכלים את המשמעות של המהלך הזה.


זינוק של 500%

מגזר המטבעות היציבים הפך למוקד לפעילות השקעות אינטנסיבית, כאשר נכסים דיגיטליים אלה הצמודים לדולר זוכים לתמיכה רחבה מצד משקיעים פרטיים ופוליטיקאים בכירים. הרקע כולל רפורמות רגולטוריות קרובות והתייצבות המגזר, אך העליות המטאוריות במניות החברות המובילות מעוררות חשש מפני ציפיות מופרזות שאינן תואמות את המצב הטכנולוגי הנוכחי.

קיראו עוד ב"גלובל"

המספרים מדברים בעד עצמם: מניית סירקל זינקה ב-500% מאז הנפקתה לפני שלושה שבועות בלבד, והביאה את שווי השוק של החברה המנפיקה את USDC למעל 40 מיליארד דולר - שווי הגבוה ממחצית החברות הכלולות במדד S&P 500. גם באסיה הנתונים מרשימים לא פחות: מניית חברת הפינטק הדרום קוריאנית Kakaopay עלתה פי שלושה תוך חודש, ואפילו ברוקרים קטנים יחסית בהונג קונג כמו Guotai Junan ו-China Everbright נהנו מעליות חדות בעקבות הציפיות לרגולציה נוחה יותר בתחום הקריפט


עם זאת, שורטיסטים מגבירים את פעילותם כנגד המניות הללו, כאשר יותר מ-25% ממניות סירקל במחזור מושאלות למכירה בחסר. גם קרנות השקעה גדולות בחרו לממש רווחים ולמכור חלקים מאחזקותיהן, כאשר אנליסטים מובילים כמו אלה מסיטיגרופ מזהירים שהשווי המניות מנותק מהמציאות הכלכלית של החברות.


הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה