מייק סייברט, מנכ"ל טי-מובייל; קרדיט: אתר החברהמייק סייברט, מנכ"ל טי-מובייל; קרדיט: אתר החברה

"המכסים יפגעו בתעשיית הסלולר - והלקוחות ישלמו"

מנכ"ל חברת הסלולר טי-מובייל התייחס אחרי הדוחות להשפעה הצפויה של המכסים על התעשייה: "ניאלץ להעלות מחירים והשוק ייכנס להאטה"; המניה נופלת 6% בטרום

רוי שיינמן | (1)

מנכ"ל טי-מובייל T-Mobile US -11.22%  , מייק סייברט, מתריע כי אם ממשל טראמפ אכן יטיל מכסים על מוצרי טכנולוגיה מסין, כמו גם על טלפונים חכמים, הציבור האמריקאי יהיה זה שיספוג את הפגיעה. "אם המכסים יהיו משמעותיים, לא תהיה ברירה אלא לגלגל את העלות לצרכנים", אמר סייברט. "המודל העסקי שלנו פשוט לא ערוך לתרחיש כזה".


סייברט הוסיף כי עדיין אין וודאות סביב המכסים, אך אם הם יביאו לעלייה חדה במחירי הייצור, התוצאה תהיה האטה בשוק. "המחירים יעלו, אנשים יתחילו לקנות פחות סמארטפונים, וקצב ההחלפה יירד", אמר. עם זאת, לדבריו, בשלב זה החברה לא מזהה שינוי בהתנהגות הצרכנים. דבריו של סייברט בשילוב התחזיות הזהירות של החברה מורידים את המניה ב-6% בטרום, אחרי שמתחילת השנה עלתה המניה ב-19% לשווי של 298 מיליארד דולר.


חברות הסלולר נערכות למלחמת מחירים

דבריו של סייברט מצטרפים לעמדות דומות שהביעו מנכ"לי המתחרות וריזון Verizon Communications Inc. -2.1%   ו-AT&T AT&T Corp  בשיחות המשקיעים שלהן מוקדם יותר השבוע. כל אחת מהחברות נערכת לאפשרות של מלחמת מחירים בעקבות המכסים, ומנסה להשיק מבצעים חדשים שיעזרו לה לשמר לקוחות, גם אם זה פוגע ברוויחות שלה בטווח הקצר.


וריזון, למשל, השיקה החודש מבצע של טלפון חינם עם מסירת מכשיר ישן, כולל הבטחה לקיבוע של מחירי התוכניות לשלוש שנים. טי-מובייל הגיבה עם הצעה נרחבת אף יותר: התחייבות למחירים קבועים למשך חמש שנים.


לפי האנליסט קרייג מופט ממופט-נת'נסון, שלושת שחקניות הסלולר המרכזיות בארה"ב ניצבות השנה מול רוח נגדית: האטה בגידול האוכלוסייה בשל ירידה בהגירה, ותחרות הולכת וגוברת מצד קומקאסט. "וריזון פשוט העלתה את הרף עם מבצעים אגרסיביים", כתב מופט, "אבל אם מאגר הלקוחות לא יהיה עמוק מספיק, גם AT&T וגם טי-מובייל ייאלצו להגיב - כך נראית כלכלה של משחק סכום אפס".


תוצאות חזקות, אבל זהירות להמשך

לצד האזהרות, טי-מובייל פרסמה גם את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2025, עם תוצאות טובות מהתחזיות, אך גישה זהירה להמשך. החברה רשמה הכנסות של 20.9 מיליארד דולר, עלייה של 6.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ועקפה את התחזיות בוול סטריט שעמדו על 20.62 מיליארד דולר.


גם בשורת הרווח הנקי נרשמה הפתעה חיובית: רווח למניה של 2.58 דולר, עלייה של 29% משנה קודמת וגבוה מהתחזית שעמדה על 2.46 דולר. במספר המנויים נטו, אחד המדדים הקריטיים לחברות סלולר, טי-מובייל הוסיפה 1.3 מיליון לקוחות, גם כאן מעל התחזיות שעמדו על 1.14 מיליון. עם זאת, דווקא בקטגוריית הליבה של החברה, תוספת של מנויי טלפון בתשלום חודשי, נרשם פספוס.

קיראו עוד ב"גלובל"


טי-מובייל לא העלתה את התחזיות שלה להמשך השנה, וסימנה גישה זהירה לנוכח הסיכונים המאקרו-כלכליים. החברה צופה תוספת של בין 5.5 ל-6 מיליון לקוחות בתשלום במהלך השנה, תחזית זהה לזו שפרסמה מוקדם יותר השנה, וקרובה להערכות השוק שעומדות על 5.78 מיליון.


גם התחזית לרווח התפעולי המתואם לא השתנתה משמעותית: בין 33.2 ל-33.7 מיליארד דולר, מעט מעל התחזית הקודמת (33.1-33.6 מיליארד), אך קרוב מאוד להערכות האנליסטים שעמדו על 33.4 מיליארד.


בבנק ההשקעות KeyBanc ציינו כי "טי-מובייל פספסה מעט את היעד במנויי הטלפון ושיעור הנטישה עלה, סימנים לכך שהתחרות בשוק הסלולר מתחדדת מהר מהצפוי". עוד נכתב כי העלייה בהוצאות הגיוס של לקוחות עשויה להעיד על קושי גובר להעלות מחירים בסביבה הנוכחית.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    חיים ג 25/04/2025 18:51
    הגב לתגובה זו
    יש להם מספיק שומן