רוביני מפנה זעמו לאירופה: "לתוכנית הצנע יש השלכות גורליות על גוש האירו"
אמצעי הצנע שמנהיגה ממשלת גרמניה, במטרה להילחם בתוצאות הקשות של המשבר הפיננסי ב-2008, הן גורליות לעתיד כלכלת גוש האירו כולו. כך אמר אתמול (ב') פרופסור נוריאל רוביני, מי שנחשב לנביא הזעם של הכלכלה, בראיון למגזין פיננסי גרמני.
"הקנצלרית אנג'לה מרקל צריכה להשתמש ביתרון שיש לגרמניה - קבלת הלוואות בזול", אמר רוביני, שמכהן כיושב ראש מועצת המנהלים של חברת הייעוץ רוביני גלובל אקונומיקס. "פעולות לחיזוק הכלכלה צריכות להיות מיושמות רק כאשר המצב הפיננסי באירופה יהיה טוב יותר".
רוביני רואה שחורות לא רק באירופה אלא בכלכלה העולמית כולה. בשבוע שעבר, הצהיר הפרופסור כי הוא רואה סיכוי של 35-40% לכך שארה"ב תיכנס למיתון נוסף ותעיב בכך על הכלכלה העולמית כולה. עוד הוא הוסיף כי הצמיחה כל כך נמוכה כך שזה "מרגיש כמו מיתון גם אם מבחינה טכנית לא מדובר במיתון"
"המעבר ל'מצב חיסכון' בשלב זה פוגע בצמיחה, אך לפחות הוא מונע מצב של עצירה פתאומית ללא חגורת בטיחות", אמר רוביני והוסיף כי הוא צופה סיכונים משמעותיים בכלכלה האירופית אפילו אם יוון תמשיך לדבוק בתכנית הצנע הקפדנית.
סוכנות הדירוג הבינלאומית מודיס' חתכה בחודש יוני את דירוג האג"ח הממשלתי של יוון לטווח הבינוני לרמת 'Ba1' מרמה קודמת של 'A3', מה שהיווה הורדה ישירה של ארבע רמות. לפי הדו"ח של מודיס', הורדת הדירוג משקפת דאגות לכך שהמדינה עלולה שלא לעמוד בהתחייבויות לקיצוץ הגירעון ותשלום החוב.
"הזעזוע החיצוני הקל ביותר מספיק בשביל שיוון תגיע למצב של חדלות פרעון", סיכם רוביני, שבין היתר משמש כמרצה באוניברסיטת ניו יורק. "לכן אני לא תוהה האם יוון תפשוט רגל, אלא מתי יוון תפשוט רגל?".