ישראייר יוצאת במלחמה כנגד אל על: עתרה לבג"צ בדרישה לביטול אישור קו אילת

בטענה כי שר התחבורה גיבש את עמדתו בנושא באופן ש'המשחק מכור', "ההחלטה התקבלה בחטף וללא בחינה יסודית"
מאיה זיסר |

החלטת שר התחבורה לפני כחודש, לאפשר לחברת התעופה 'אל על' להכנס לקו אילת מסעירה את שוק התעופה ובעיקר את 'ישראייר' ו'ארקיע' אשר מנהלות מזה שנים את הקו לאילת.

היום (ב') חברת התעופה 'ישראייר' עתרה לבג"צ בדרישה לביטול החלטת שר התחבורה לאפשר ל'אל על' לטוס לאילת, "ההחלטה התקבלה בחטף וללא בחינה יסודית", נמסר מישראייר.

בעתירה, שהוגשה באמצעות עוה"ד יורם בונן, מרב שיבק וברק גליקמן ממשרד פישר בכר חן וול אוריון, טוענת ישראייר כי שאלת כניסתו של מוביל אווירי נוסף בקו לאילת הינה שאלה כבדת משקל, שלה השלכות נכבדות על שוק התעופה בישראל בכלל, ועל שוק התעופה הפנים ארצי בפרט.

החלטת שר התחבורה, ישראל כץ, התקבלה, לדברי ישראייר, באופן שרירותי, מבלי שקדם לה הליך בחינה מסודר של כל ההשלכות האפשריות על שוק התעופה, על הציבור ועל המפעילים הנוספים בקו לאילת. זאת, לאחר שבקשה דומה של אל על נדחתה על ידי רשות התעופה האזרחית בחודש אפריל 2009.

בעתירה מפרטת ישראייר כי ההחלטה התקבלה מבלי שהשר התייעץ עם ועדה מייעצת כפי הנדרש ממנו בחוק, מבלי שניתן לישראייר להביע את טענותיה בפני השר טרם קבלת ההחלטה וללא איסוף נתונים רלבנטיים שיסייעו לשר בגיבוש ההחלטה. יתרה מזאת, החלטת השר ניתנה ללא נימוקים והסברים. לאור כל זאת מבקשת ישראייר לבטל את החלטת השר, ולדון מחדש באופן רציני ויסודי באפשרות הוספת מפעיל נוסף בקו לאילת.

בנוסף טוענת ישראייר, כי "שר התחבורה גיבש את עמדתו בנושא באופן ש'המשחק מכור', ועל כן היא מבקשת שהנושא יידון על ידי שר אחר.

עוד נאמר בהודעת החברה, כי "ישראייר תומכת ומבינה את חשיבות התחרות בענף ותמשיך לפעול לקידומה. עם זאת, אנו מאמינים כי החלטה דרמטית כגון זו לא יכולה להתקבל בחטף וללא בחינה יסודית של כל ההיבטים הנדרשים. תהליך קבלתה פגום מן היסוד, ואנו מבקשים תהליך בחינה מחודש, מעמיק ורציני, על ידי גורם שיהיה נכון לדון בנושא בראייה כוללת של ההשלכות על התעופה הישראלית".

נזכיר כי לפני כחודש, שר התחבורה, ישראל כץ, הודיע כי הוא בחר לאמץ את המלצות רשות התעופה האזרחית ולאשר לחברת התעופה 'אל על' לבצע טיסות סדירות בין מנמל התעופה בן גוריון לנמל התעופה באילת.

חברות ארקיע וישראייר יאבדו בזאת את הבלעדיות על הקו ת"א-אילת בשל הנימוק כי המהלך יוביל להגדלת החשיפה של אילת ומדינת ישראל כיעד תיירותי, כך לדברי משרד התחבורה.

לדברי משרד התחבורה, "מינוייה של 'אל על' כמוביל נקוב שלישי לאילת עשוי להביא לירידה במחירי הטיסה ויסייע לממש את פוטנציאל הביקוש הקיים בקו. כיום פועלות בקו כ-20 טיסות יומיות, המובילות כמיליון נוסעים בשנה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה