מנכ"ל אורתם סהר מפתיע: "חברת הנדסה לא יכולה להסביר את הפסדיה רק בשל עליית המחירים"
אורתם סהר הינה חברה קבלנית המתמחה בביצוע פרוייקטים בתחום ההנדסה האזרחית. החברה מנוהלת על ידי אמיר נחום, המחזיק בכ-40% מהשליטה בה. החברה מתמקדת בפעילות בארץ כאשר לפני כ-3 חודשים החלה החברה החלה לפעול בבולגריה. המתחרים המשמעותיים של החברה הם חברת דניה סיבוס, תדהר ודורי הנדסה.
נחום מסביר כי "בתחום הקבלנות צמחנו ממחזור פעילות של 80 מיליון שקל בשנת 2004 למחזור של כ-485 מיליון שקל בשנת 2007. אנחנו לא מתיימרים להיות אחת מענקיות הנדל"ן. הייתי מגדיר אותנו כחברה קטנה מבין החברות הגדולות".
מניית החברה רשמה ירידה של כ-11% מאז תחילת השנה, ואג"ח א' של החברה נסחר בתשואה לפדיון של 6.5%. ניסנו להבין איך מתמודדת חברת ההנדסה עם הזינוקים החדים במחירי חומרי הגלם בעולם ועל רקע העובדה שמתחרתה הגדולה ביותר דיווחה לאחרונה על אזהרת רווח, הנובעת מגידול מהותי באומדן עלויות הביצוע.
"אנחנו פזורים על פני כל תחומי הקבלנות ולכן אין אצלנו ענף עיקרי אחד, עובדה המפחיתה את הסיכון העסקי שלנו במידה רבה. בנוסף, אפשר לראות שבניגוד לחברות אחרות לאורתם סהר אין תלות בלקוח גדול. להיפך, האסטרטגיה שלנו היא לא לאפשר את קיומו של הלקוח הגדול. מה שמגן עלינו הוא מדד תשומות הבנייה אליו אנחנו חשופים"
"מסגרת ההגנה מפני עליית מחירי הסחורות, אנחנו מבצעים הגנות על מחירי הברזל בין אם על ידי רכישה של חוזי גידור ובין אם רכישת כמויות גדולות של ברזל מראש."
"מה היתה הסיבה לדעתך לאזהרת הרווח של דניה סיבוס?" "אני חושב שהתוצאה אליה הגיעה חברת דניה סיבוס היא תוצאה הנובעת מפעולות ניהוליות לא נכונות ולאוו דווקא בשל מחיריהם המאמירים של חומרי הגלם. קבלן ביצוע יכול להפסיד כתוצאה מבעיות ניהוליות, בעיות בתכנון הפרוייקט או בעיות הנובעות מטעם המזמין".
מהי האסטרטגיה העסקית של החברה בתקופה הקרובה?"
"בתחום האנרגיה נשמש כקבלן הביצוע של התחנה ההידרואלקטרית בגלבוע ונהנה מרווח קבלני של 13%. בתחום הקבלני, הכיוון שלנו הוא להגדיל את היקפי הפעילות על ידי צמיחה פנימית וללא שימוש בשותפים אסטרטגיים. לעומת זאת במסגרת פעילות החברה בחו"ל אני לא שולל שיתופי פעולה אסטרטגיים".
איך אתה רואה את התפתחות עסקיכם מחוץ לישראל בתקופה הקרובה?"
"כיום ישנו ביקוש רב לחברת לואו-טק (חברות קבלניות בתחום ההנדסי) במדינות מזרח אירופה ובהודו. מדינה הנמצאת בצמיחה חייבת להקים תשתיות אזרחיות רבות ולכן מדינות מזרח אירופה יספקו לחברות ההנדסה עבודה רבה בתקופה הקרובה. כיום אנחנו פעילים בבולגריה אך בעתיד אני צופה שנתחיל לפעול גם בהודו".