מניות הספונסרים של אולימפיאדת סין נוגעות בשיא השנה

מניות החברות עלו כבר ב-34% השנה והניבו תשואת יתר על כל המדדים המובילים. אולימפיאדת בייג'ינג מתוכננת להיות תחרות הספורט הגדולה בעולם והמדד העוקב אחרי 33 חברות מ-9 מדינות נסחר בשווי שוק של 2.04 טריליון דולר
אריאל אטיאס |

חברות אשר שילמו כסף על-מנת להיות חלק מאולימפיאדת בייג'ינג בשנה הבאה עוקפים השנה את המתחרות שלהן בשוק המניות ומניבות תשואת יתר על שאר המדדים.

מניותיהם של השותפים למשחקים, ספונסרים וספקים "בלעדיים" הניבו תשואה של 34% במהלך השנה, בהשוואה לעלייה של 10% בשוק המניות הכבדות בארה"ב (מדד הדאו ג'ונס).

אולימפיאדת בייג'ינג מתוכננת להיות תחרות הספורט הגדולה בעולם בשנה הבאה. המשחקים האולימפיים צפויים להיערך בעיר בייג'ינג בירת סין, ולהיפתח ב-8 באוגוסט 2008 ולהינעל ב-24 באוגוסט. באולימפיאדה צפויים להשתתף מעל ל-200 משלחות ומעל ל-10,000 ספורטאים. מדד 2008 Summer Games - מורכב מ-33 חברות מ-9 מדינות

חברת דאו ג'ונס מדדים, הבעלים של מדד התעשייה - מדד הדאו ג'ונס - וחברה בת של חברת דאו ג'ונס, יצרה את מדד משחקי קיץ 2008 (סימול: DJOLX) המכיל 33 חברות מ-9 מדינות העוקב ומודד את ביצועי מניות הספונסרים והספקיות של האולימפיאדה. ביחד, מחזיקות החברות בשווי שוק של 2.04 טריליון דולר.

המדד אשר לא נתמך באופן רשמי על ידי האולימפיאדה, כולל את חברות Adidas AG הגרמנית, Samsung הדרום קוריאנית, Manulife Financial הקנדית ואת China Mobile.

ניתן לציין, כי כיום, אין תעודת סל העוקבת אחרי המדד ולכן משקיע המעוניין לרכוש את המדד, צריך לרכוש את המניות בחלוקה למשקולות כפי שמצויין במדד - Dow Jones 2008 Summer Games.

לא הכל ורוד

למרות זאת, הספונסרים הבולטים, כגון General Motors, החלו כבר במאמצים לצאת מהסכמי הפרסום היקרים שנחתמו עם האולימפיאדה.ענקית הרכבים האמריקנית, הודיעה באוגוסט האחרון, כי לא תחדש את הסכם מתן החסות שלה עם הנבחרת האמריקנית בסיום המשחקים, בשנה הבאה.

ביום שלישי האחרון, הייתה זאת יצרנית המחשבים הסינית,לנובו, שהודיעה, ללא מתן סיבה, כי תפסיק לשלם כספים כדי להיות ספונסר באולימפיאדה, לאחר משחקי הקיץ הקרובים. האנליסטים העריכו בעבר, שלנובו שילמה בין 80 לבין 100 מיליון דולר במזומן ובשירותים עבור הסכמי החסות.

מלבד העלות, מפעילי האולימפיאדה מיצבו את המשחקים כאירוע ייחודי עבור עסקים המנסים לתת זריקת עידוד למותגים הבינלאומיים שלהם. "האולימפיאדה הינה בהרבה דרכים השתקפות של העסקים", אמר דרייל סיבל, דובר הוועדה האמריקנית של האולימפיאדה. "הם גלובליים מטבעם (הסיניים)", הוסיף.

אחד עשר השותפים הגלובליים של האולימפיאדה, הכוללים את Coca-Cola ואת McDonald, שילמו יותר מ-850 מיליון דולר עבור הזכות להיות משויכים לאולימפיאדת החורף של שנת 2006 ולמשחקים של שנה הבאה, כך עולה מנתונים של הוועדה הבינלאומית של האולימפיאדה. מלבד זאת, בייג'ינג, דרך הוועדה המקומית שלה, גייסה מיליונים רבים של דולרים דרך תוכניות החברים שלה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה