רוזטה ג'נומיקס חתמה על הסכם מחקר עם אונ' קולומביה
חברת רוזטה ג'נומיקס (סימול – ROSG), העוסקת בתחום המיקרו-RNA, הודיעה כי חתמה על הסכם מחקר עם המרכז הרפואי של אוניברסיטת קולומביה, בכדי לקדם את תוכנית אבחון הסרטן המובילה שלה. על פי תנאי ההסכם, המרכז הרפואי של אוניברסיטת קולומביה יעשה שימוש במעבדה מורשית CLIA שברשותו בכדי לאמת קלינית את תכנית האבחון המובילה לסרטן ממקור שאינו ידוע. זהו הסכמה הראשון של רוזטה ג'נומיקס לביצוע אימות קליני לאחת מבדיקות אבחון הסרטן שלה. החברה מפתחת מספר אמצעי אבחון מבוססי מיקרו-RNA במתקני המחקר והפיתוח שלה בישראל ובארה"ב.
אמצעי האבחון של החברה לסרטן ממקור שאינו ידוע, המצוי כעת בשלבי הפיתוח האחרונים, מתוכנן לסייע לקלינאים בזיהוי מקורם של גידולים ששלחו גרורות לאיברי הגוף השונים. גידול סרטני "שולח גרורות" כאשר הוא מתפשט מאתר המקור שלו למקומות אחרים בגוף. מוערך כי ב 40,000-70,000 חולי סרטן חדשים בכל שנה, מקור הגידול אינו ידוע בזמן הקבלה ולא מתבצע אבחון החלטי למקור הגידול. ללא אבחון החלטי, הקלינאי אינו מסוגל להעניק טיפול מיטבי לחולים אלו.
"ההתקשרות עם צוות מחקר מנוסה במעבדה מתקדמת בעלת הרשאת CLIA הינה הכרחית לצורך קידום מהיר של אמצעי האבחון שלנו לסרטן ממקור שאינו ידוע", מציינת ד"ר דליה כהן, מנהלת מחקר ופיתוח ראשית ברוזטה גנומיקס. "אנו מאמינים כי מצאנו את השילוב המושלם בין מומחיות ויכולת מדעית במרכז הרפואי של אוניברסיטת קולומביה. פרוטוקול האבחון שלנו לסרטן ממקור שאינו ידוע הראה תוצאות מעודדות במונחים של מספר הגידולים הסרטניים הרב שאנו עשויים לזהות על פיו כמו גם רמת הדיוק הגבוהה של בדיקה זו".
על פי תנאי ההסכם, רוזטה גנומיקס תספק למרכז הרפואי של אוניברסיטת קולומביה את הפרוטוקול שפיתחה לאבחון המקור של גרורות סרטניות, אשר ייבדק באמצעות דגימות לא ידועות ("סמויות") המסופקות על-ידי המרכז הרפואי.
"אנו מצפים להתחלת מבדקי האימות של אמצעי אבחון זה של רוזטה ג'נומיקס לסרטן ממקור שאינו ידוע", אומר ד"ר מאהש מאנסוקאני, מנהל שותף במעבדת הפתולוגיה המולקולרית במרכז הרפואי קולומביה אשר יוביל את התהליך. "המעבדה המתקדמת שלנו מורשית CLIA רכשה ידע נרחב בבדיקות אימות, השגת התקנים והאישורים המתאימים, וביצוע מספר בדיקות אבחון מולקולריות, כדוגמת זו. למיקרו-RNA יש פוטנציאל עצום כסמן ביולוגי רב עוצמה במספר גידולים סרטניים, ואנו נלהבים להיות מעורבים בבדיקות האימות של אמצעי האבחון המבוססים על גנים אלו. אנו מאמינים כי מאמץ זה הינו צעד חשוב בהבאת אמצעי אבחון חדשניים מסוג זה לחולים ולרופאים".