מיקרוסופט השקיעה 200 מיליון ד' בהרחבת מרכז הפיתוח בישראל; תגייס 150 איש ב-2007

תוכניות הפיתוח תתפרסנה על תחומי הטלקום, האינטרנט, אבטחת המידע והבידור הדיגיטלי. בין הפיתוחים הצפויים: פלטפורמה למפעילים סלולריים שרוצים להיכנס לבתי המנויים דרך ה-PC והטלוויזיה, פיירוולים למשתמשי קצה ועוד
יהודה קונפורטס |

מיקרוסופט העולמית הכריזה על הרחבת השקעותיה ופעילותה בתחום המו"פ בישראל. במסיבת עיתונאים שנערכה אתמול (ג') בהרצליה, הציג משה ליכטמן, נשיא מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, וסגן נשיא במיקרוסופט העולמית, את המרכז ואמר כי הוא אחד מ-22 מרכזי הפיתוח של החברה, שפועלים ברחבי העולם. הפעילות במרכז הפיתוח של מיקרוסופט, נעשית במסגרת מעין חממות פנימיות, "אינקובציות", כלשונו של ליכטמן - שם קוד פנימי לקבוצות פיתוח המתמחות בתחומים מסויימים, ואשר מתפקדות כחברות סטארט-אפ לכל דבר.

ההבדל בין אותן חממות לבין חברות סטארט-אפ אחרות הוא שהן אינן זקוקות לגיוס כספים חיצוני, והן פועלות בהתאם לאג'נדה סדורה שראשי מיקרוסופט היתוו עבורן. הכוונה היא להתמקד בשווקים גלובליים ולפתח מוצרים בתחומי הטלקום, האינטרנט, האבטחה והבידור הדיגיטלי. לכל אחת מהחממות הללו יש מנכ"ל והנהלה מקצועית, ומרכז הפיתוח הכללי - מנוהל על ידי הנהלה משותפת, בראשותו של ליכטמן, ששב לא מכבר לישראל, לאחר שבמשך כמה שנים עמד בראש מרכז הפיתוח במטה החברה העולמי ברדמונד, שם עסק בכל תחום הטלוויזיה במיקרוסופט.

לדברי ליכטמן, מיקרוסופט השקיעה בשנה האחרונה 200 מיליון דולרים בהרחבת מרכז הפיתוח, וכן תגייס 150 עובדים נוספים עד סוף השנה - 50 מתוכם כבר ברבעון הנוכחי. בשבועיים האחרונים יצאה החברה בקמפיין ענק לגיוס מהנדסים ואנשי מקצוע למרכז הפיתוח, בכל אמצעי התקשורת.

עוד אמר ליכטמן במסיבת העיתונאים, כי החברה קיבלה החלטה לרכז במקום אחד את מרכזי הפיתוח השונים הפועלים כיום ברעננה, בתל אביב ובראש העין. "עד 2008", אמר ליכטמן, "נרכז במבנה אחד ששכרנו בהרצליה את כל מרכזי הפיתוח, על שטח של 10,000 מ"ר. יהיה זה מרכז הפיתוח השני בגודלו בישראל, אחרי חיפה". בסך הכל, בכל המרכזים יעבדו כ-400 איש, ביניהם עובדי החברות שנרכשו על ידי מיקרוסופט בשנה שעברה.

ליכטמן הזכיר את ביקור 18 בכירי מיקרוסופט העולמית בישראל בחודש פברואר האחרון. המשלחת ביקרה במרכזי הפיתוח בהרצליה ובחיפה, ועמדה מקרוב על פעילות המו"פ של היחידות השונות, וכן נפגשה עם יזמים ובכירים בקרנות הון סיכון הגדולות בישראל. בסוף מרץ, ציין, אירחה מיקרוסופט שש חברות סטארט-אפ ישראליות במטה שלה ברדמונד, והן הציגו פתרונות בפני 25 בכירים מחטיבת הבידור ומוסיקה של החברה.

מרכז הפיתוח בהרצליה, עוסק בפעילות שוטפת מול קרנות הון סיכון, שיתופי פעולה עם חברות הזנק ישראליות ובעיקר שת"פ עם התעשיה: "אנו מאמינים מאוד בשת"פ עם התעשיה הישראלית ומשקיעים בה משאבים רבים", אמר ליכטמן.

בתשובה לשאלה כיצד מתכוונת החברה לגייס כמות גדולה של אנשים, לאור המחסור החמור בכוח אדם בשוק, אמר ליכטמן כי "רף הגיוס אצלנו הוא גבוה ביותר. אנו מוצפים בעשרות אלפי פניות בשנה. מתוך אלפי פניות שקיבלנו, רק 4% התקבלו, ולרובם היו הצעות עבודה נוספות מגורמים מכובדים מאוד בשוק".

ליכטמן הסביר זאת בכך שיש רבים מבין הבוגרים של מוסדות אקדמיים ואנשי מקצוע בשוק, "שרואים בעבודה במיקרוסופט פלטפורמה, שמאפשרת להם לשנות את העולם שלנו, מאחר והתוכנה היא חלק בלתי נפרד מעולם העסקים של היום, בכל תחומי החיים".

לדבריו, "בגלל היקף הפעילות שלנו, הגודל, וקצבי הגידול של מיקרוסופט כחברה ענקית, הנושאים שאתה עוסק בהם הם בעלי פוטנציאלי שוק גדולים ביותר. יכולת ההשפעה היא רבה מאד". הוא העריך כי סך המוצרים והפרויקטים שמרכזי הפיתוח עוסקים בפיתוחם, מייצגים היקף שוק פוטנציאלי של 16 מיליארד דולרים.

עמימות סביב המוצרים אם כן, מה יפתחו במרכזי הפיתוח של מיקרוסופט? שאלה זו נותרה עמומה לאורך כל מסיבת העיתונאים בה השתתפו, מלבד ליכטמן, גם אבי נתן, מנכ"ל מוצרי אבטחת מידע, אבנר מור, מנכ"ל מוצרי הטלקום, וד"ר יהושוע גלזר, מנכ"ל ג'יטקו, שנרכשה בשנה שעברה על ידי מיקרוסופט, תמורת 150 מיליון דולרים. מור אמר כי מיקרוסופט תגדיל מאוד את פעילותה בתחום הרחבת השימוש בטלפון הסלולרי עבור המפעילות הגדולות בעולם. כך, היישומים שקיימים היום במכשירים הניידים, לא יהיו נחלת המכשירים בלבד, אלא יהיו על פלטפורמות נוספות, אותן לא פירט.

ליכטמן רמז כי הפעילות הסלולרית תהיה גם על ה-PC וגם על הטלוויזיה, תחום שמיקרוסופט השקיעה בו מאמצי פיתוח רבים בשנים האחרונות. נתן אמר כי הקבוצה בראשותו מפתחת פיירוולים למשתמשי קצה בארגונים, וכן פתרונות אבטחה SSL לרשתות VPN. ד"ר גלזר אמר כי הקבוצה שבראשותו תעסוק בפיתוח המוצר שהחברה מתמחה בו - תמיכה טכנית למשתמשים סופיים מרחוק, באמצעות האינטרנט, ורישות לבית הדיגיטלי. ד"ר גלזר ייסד את ג'יטקו ב-92' ומטה החברה ממוקם ברעננה ובניו יורק. הפתרונות שלו משרתים יצרני מחשבים אישיים וציוד היקפי, המפעילים כולם מרכזים גדולים של שירות ותמיכה מרחוק.

ליכטמן סיים באומרו כי כל אחת מקבוצות הפיתוח מהווה מרכז רווח והפסד בפני עצמה. ההנהלה המשותפת של כל הקבוצות, אחראית על הפעילות הכלכלית שלהן, גיוס תקציבים ובעיקר השתלבות במוצרים ופרויקטים עתידיים של מיקרוסופט. "אנו עוסקים בפיתוח מוצרים, שפוטנציאל השוק שלהם הוא 16 מיליארד דולרים, אז אפשר להבין מה ה-ROI שלנו", סיכם

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה