סיכום שבוע המסחר בחו"ל

שוק ההון בעולם: המשך זרימת הדו"חות הכספיים הטובים של החברות המובילות בארה"ב שלח את הדאו ג'ונס להתבסס מעל לרף ה- 13,000, חרף נתוני מאקרו חלשים.

שלל פרסומי הדו"חות הכספיים הטובים של חברות ענק בארה"ב המשיך השבוע לתת את הטון. מתחילת עונת הדו"חות של הרבעון הראשון לשנת 2006, חברות דומיננטיות רבות בארה"ב הכו בתוצאותיהן את תחזיות האנליסטים וסחפו את המדדים המובילים ובפרט את מדד הדאו ג'ונס לשיא של כל הזמנים. זאת, חרף הנתונים הכלכליים המזכירים מעת לעת, כי כלכלת ארה"ב נמצאת במצב שברירי שבין האטה כלכלית וסביבה אינפלציונית.

השבוע, פורסם כי התמ"ג של ארה"ב צמח בקצב שנתי של 1.3% ברבעון הראשון של שנת 2006, הקצב האיטי ביותר בארבע השנים האחרונות. בנוסף, מדד אמון הצרכן לחודש אפריל בארה"ב, ירד לרמה של 87.1 נק', מרמה של 88.4 נק'.

בענף הנדל"ן, המוזכר שוב ושוב כעקב אכילס של הכלכלה האמריקאית נרשמו בחודש מארס 6.12 מיליון מכירות בתים קיימים בלבד. זאת, לעומת הצפי המוקדם ל- 6.5 מיליון. היקף המכירות של בתים חדשים בחודש מארס נאמד ב- 858 אלף יחידות דיור, לעומת התחזית המוקדמת ל- 890 אלף יחידות. נתון זה מהווה עלייה של 2.6%, לעומת מספר יחידות הדיור החדשות, שנמכרו במהלך חודש פברואר.

אולם, כאמור, נתוני המאקרו החלשים לא הצליחו להעיב על האווירה החיובית ששררה בבורסות בניו יורק, על רקע פרסומי התוצאות הרבעוניות של ענקיות כגון אפל ומיקרוסופט שעקפו את התחזיות המוקדמות והציגו תקופה רווחית מאד.מעניין יהיה לעקוב בתקופה הקרובה אחר דיווחי החברות בארה"ב ולראות עד כמה צפונה יוכלו הדו"חות הכספיים לסחוף את המדדים המובילים, אל מול נתוני המאקרו, שבינתיים מהווים אינדיקציה למשקיעים להיות פחות אופטימיים.

בשוק האירופי נרשמה השבוע מגמה מעורבת, על רקע הדו"חות הכספיים הטובים, שכאמור מסכמים תקופה רבעונית רווחית למדי עם המון מיזוגי ענק ורכישות. אולם, מאידך, ירידת מחירי הנחושת בבורסת הסחורות בארה"ב גרמו לירידות חדות יחסית במניות של חברות הכרייה, ואלו הכבידו על המדדים המובילים באירופה.

בבורסות במזרח אסיה נרשמה גם כן מגמה מעורבת, עם נטייה לשליליות, על רקע שלל נתוני מאקרו חלשים בכלכלה היפנית והחלשות מניות הכרייה האסייתיות. בשל ירידת מחירי הנחושת מדד הליבה של מדד המחירים לצרכן ביפן ירד ב- 0.3% בחודש מארס, לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בנוסף, התפוקה התעשייתית ביפן ירדה ב- 0.6%, לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

ישראליות בניו יורק:

השבוע הצטרפו הישראליות בניו יורק למדווחות מעבר לים: צ'ק פוינט דיווחה על עלייה של 23% בהכנסות, לרמה של 164 מיליון דולר. אולם, הרווח הנקי נשחק ב- 24% בשל רכישתה של פרוטקט דאטה ועלויות מחקר ופיתוח. מניית החברה עלתה ב- 5.5% בסיכום השבוע החולף.

אמדוקס דיווחה על עלייה של 17% בהכנסות, לרמה של 706 מיליון דולר, וצמיחה של כ- 6% ברווח הנקי, לרמה של 87 מיליון דולר. מניית החברה רשמה עלייה של 1.1%.

סייפן איכזבה, כאשר דיווחה שהכנסות החברה רשמו ירידה של כ- 40%, לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי ירד לרמה של 4.7 מיליון דולר, לעומת 10.7 מיליון דולר אשתקד. מניית החברה צנחה ב- 7.2%.

חברת DSPG דיווחה, כי ההכנסות ירדו ב- 5% והסתכמו ב- 49.3 מיליון דולר. הרווח הנקי ירד ב- 33.7% לרמה של 5.3 מיליון דולר. המנייה ירדה ב- 5.9%.

אונטראק בלטה השבוע במסחר, לאחר שהודיעה על הזמנה ראשונה של 100,000 כרטיסים ע"י חברת התוכנה הקנייתית Smart Application International. מניית החברה עלתה בסיכום שבועי ב- 4.9%.

מאת מיטב - מחלקת המידע הפיננסי

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה