בעלי השליטה בלייפויב מצהירים: לא מימשנו מניות

לאחר צניחה של 45% במניה ובקשות הבהרה מהרשות לני"ע בלייפויב מתחייבים: למרות העליות החדות החודשים האחרונים אף אחד מבעלי השליטה או בעלי העניין לא מימש
עפרה ברון |

בעקבות הפרסומים היום (ד'), לפיהם לייפויב חייבת לספק הסברים לרשות לני"ע בנוגע להיקפי המסחר הגדולים והעליות המטאוריות במניה שהובילו לצניחת המניה בכ-45% - בעלי השליטה בלייפוויב ממהרים לשגר הודעת הבהרה.

מקבוצת RNB המחזיקה כ-60% ממניות וחברה ומקבוצת משקיעים פרטיים בראשותו של ראובן שולמן נמסר, כי "בעלי השליטה ובעלי העניין של חברת לייפוייב מביעים אמון בחברה. למיטב ידיעת החברה, בעלי השליטה בחברה ובעלי העניין בה לא מימשו ולו מניה אחת בתקופה האחרונה וזאת חרף עליות השערים החדות בחודשים האחרונים. החברה עוסקת אך ורק בפיתוח עסקיה וקידום המכירות וללא קשר להתנהלות שוק ההון".

עוד נמסר, כי "החברה פעלה בהתאם לכללים ודיווחה לבורסה על כל מידע ו/או מהלך שהחברה ביצעה ושיש בו עניין לציבור. עמדה זו הובהרה לרשות ניירות ערך והחברה נוקטת בכל הגילוי הנאות כלפי ציבור המשקיעים וכלפי רשות ניירות ערך והבורסה ותמשיך ככל שתתבקש".

מהחברה נמסר כי הניסוי הקליני שביצעה החברה בוצע בהתאם לפרוטוקול שאושר על ידי ועדת הלסינקי. במהלך הניסויים הוכיח, המכשיר המשווק על ידי החברה, את יעילותו תוך הצגת תוצאות קליניות מובהקות. הניסוי נוטר וסוכם ע"י חברת HARISSON שהיא מהמובילות בתחום זה. הדו"ח שנערך על ידה מבוסס על ניתוחים סטטיסטיים שנעשו ע"י חברות מובילות בתחומם. הדו"ח הסטטיסטי אישר מובהקות סטטיסטית של יעילות הטיפול במכשיר המשווק על ידי החברה מול קבוצת ה-placebo אשר טופלה בתחבושות בהתאם לדרישות הפרוטוקול כמקובל בניסויים קליניים בתחום זה.

את הניסויים בשנים עשר מרכזים רפואיים בארץ ליוו רופאים מומחים ממרכזים אלו. מדובר במכשיר שאינו פולשני, אינו מכאיב לחולים וכן שהטיפול בחולה אינו מצריך את אשפוזו, בניגוד לחלק מהאמצעים האחרים שנמצאים כיום בשוק.

עוד מבקשים בעלי השליטה להבהיר: במהלך החודשים האחרונים הצליחה החברה לחתום על מזכר הבנות ומסמכי עקרונות מוקדמים להסכמי הפצה עם חברות הפצה מהמובילות באירופה בתחום הציוד הרפואי. מסמכים אילו נעשו כמקובל בשוק הטכנולוגיות הרפואיות, תוך הענקת תקופת זמן קצרה למפיץ (PILOT) להתרשם מהטיפול ולהכין את מערך השיווק. החברה פרסמה תיאור מדויק של ההתניות במסמכים שנחתמו.

במקביל התקשרה החברה עם יועץ רגולציה בכיר בשוק האמריקאי, שכיהן בעבר כסגן נשיא של חברת ענק לתרופות – Johnson & Johnson, לקבלת אישור ה-FDA האמריקאי. בהסכם שנחתם עימו הוסכם גם על החדרת המכשירים לבתי חולים ממשלתיים וצבאיים בארה"ב (VA), הליך שאינו מותנה בקבלת האישור של ה FDA.

על פי הערכת החברה, כפי שהובאה בתשקיף, שוק הפצעים הכרוניים בעולם מסתכם בכ- 19 מיליון פצעים כרוניים, מתוכם 10 מיליון פצעים כרוניים בעולם המערבי. להערכת החברה, חלק השוק הרלבנטי אליה מתוך השוק העולמי, במונחים כספיים, מסתכם בכ- 1.5 מיליארד דולר בשנה. החברה מפנה את תשומת הלב לכך כי לדעת החברה הטכנולוגיה שלה טובה בכל פרמטר מהמתחרות, הן ביעילות הטיפול, משך הטיפול, נוחות הטיפול ועלותו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה