הדולר נכנס לסחרור על רקע ישיבת ה- G7

הדולר נכנס למומנטום שלילי במסחר העולמי, היחלשותו אינה נעצרת בזמן שהוא צולל לרמות שפל של שנתיים אל מול האירו כאשר הגיע ביום שישי לרמה של 1.3354.

בסוף השבוע היינו עדים לנתונים מעורבים מארה"ב, לצד השיפור המזערי בגרעון המסחרי ל -58.4 מיליארד, התקבלה ירידה במדד המחירים ליצרן לרמה של 0.0% וכן ירידה בבטחון הצרכן עפ"י סקר מישיגן לרמה של 85.3, "הנתונים המעורבים לא הצליחו לתמוך בדולר, משקיעים רבים ממשיכים למכור את השטר הירוק", מוסר דסטין רייד, ABN AMRO in Chicago.

במהלך סוף השבוע התקיימה פגישת שרי האוצר ממדינות ה- G7, בין היתר דובר בפגישה על הרחבת גמישותו של שע"ח היואן הסיני, "גמישותו של שע"ח תעלה עם התייחסות מירבית לסל המטבעות העולמי", נאמר בהצהרה. נזכיר כי כיום קביעת ערכו של היואן, ללא גמישות מירבית ע"י הבנק המרכזי בסין, מתאפשרת ע"י הגדלת רזרבות המט"ח המורכבות ברובן מדולרים, לכן הרחבת גמישותו של שע"ח היואן הסיני עשוייה להביא לירידה בביקושים לשטר הירוק בטווח הארוך ואינה מבשרת טובות לדולר. בנוסף נאמר כי ארה"ב תפעל לצימצום הגרעון השוטף ולשיפור במאזן תוך שמירה על צמיחה נאותה גם אם הדבר כרוך בהעלאת מיסים.

בשבוע הקרוב אנו צפויים ליומן כלכלי עמוס ומסקרן, כאשר הדולר עשוי להיות מושפע בעיקר מפרסומם של המכירות הקמעונאיות ביום שני ה- 16/4 עם תחזית לעליה לרמה של 0.6% מרמה קודמת של 0.1%. השפעה נוספת יקבל הדולר מפרסומו של מדד המחירים לצרכן גרעין ביום שלישי, בעוד התחזית היא שהמדד יוותר ללא שינוי ברמה של 0.2% ישנם גורמים החוזים עליה במדד לרמה של 0.3%, קיומו של תסריט זה עשוי להביא להערכות כי ריבית הפדרל ריזרב לא תקוצץ בזמן הקרוב ובכך להעניק תמיכה לשטר הירוק בטווח קצר.

מאת: לירן קפלוטו, אנליסט בכיר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה