כיצד ישפיעו הרפורמות הקרובות בביטוח על הכיס שלנו?

אריק פרץ, סגן בכיר לממונה (בפועל) על שוק ההון, הביטוח והחיסכון באוצר, ואייל בן אבי, מנהל מגזר ביטוח ומוסדות פיננסייים בקסלמן פתרונות בניהול סיכונים PwC בראיון מצולם ל-Bizportal מבהירים מספר עובדות חשובות בעניין
עפרה ברון |

חברות הביטוח עומדות להיכנס לתקופה של פיקוח מוגבר מצד משרד האוצר, הכנסת שינויים חשבונאיים על פי התקינה החשבונאית הבינ"ל ה-IFRS, ושינויים רגולטוריים נוספים. שינויים אלו צפויים להיכנס לתוקפם בד בבד עם יישום רפורמת בכר בענף הביטוח, עם הפיכתם הצפויה של הבנקים למשווקים עיקריים של הביטוח.

אריק פרץ, סגן בכיר לממונה (בפועל) על שוק ההון, הביטוח והחיסכון באוצר, ואייל בן אבי, מנהל מגזר ביטוח ומוסדות פיננסייים בקסלמן פתרונות בניהול סיכונים PwC, מבהירים בראיון מצולם ל-Bizportal מבהירים כמה נושאים מרכזיים בעניין.

בין הנושאים הללו - תשובות לשאלות: מתי ייכנסו הבנקים לשווק הביטוחי, באיזה היקף השיווק הבנקאי יהיה ומה תהיה ההשפעה של המעבר לשיווק ביטוח בנקאי על הצרכן. בנוסף, מתייחסים לטענות חברות הביטוח על "עודף רגולציה" שכובלת את ידיהן ופוגעת בסופו של דבר בכיסו של הצרכן שנאלץ לשלם פרמיות גבוהות יותר.

לדבריו של פרץ, "הבעיה המרכזית של חברות הביטוח בהתנהלותן העסקית, הינה בהיעדר סט של רגולציה עצמית. למרות מספר ניירות שהוציא המפקח על הביטוח, המבהירים את חשיבות קיומה של מערכת בקרה פנימית, אין כמעט יוזמה מכיוונן של חברות הביטוח ליישום בקרה פנימית, הנדרשת מתוקף היותן במקרים רבים, גוף פיננסי, חתם ומבטח בו זמנית. כתוצאה מכך, נדרשת התערבותו של הרגולטור בנושא. לכן, כפינו על החברות להקצות מספר שעות מינימלי לבקרה פנימית, מתוך תקווה שצעד זה יגשר על הפערים, עד למצב שבו החברות יכירו בחשיבות הנושא."

עוד אמר פרץ כי "אגף המפקח על הביטוח שואף להגביר את מעורבות הצרכנים בנושא הביטוח ולכן נעשים צעדים רבים, דוגמת יצירת גישה לפוליסות באמצעות האינטרנט, גילוי פעילות החברות, ועוד. זאת, במטרה ליצור שוק שיהיה מקצועי ותחרותי יותר, ואף יאפשר להפחית את הרגולציה בעתיד."

לדברי אייל בן אבי, ראש תחום הביטוח והמוסדות הפיננסיים בקסלמן פתרונות בניהול סיכונים PwC, "יש צורך במשנה ברורה יותר ליישום תהליכי הבקרה החדשים. אנו רואים כי בין הסוגיות המרכזיות עימן מתמודדות החברות בעת יישום התקנות, ישנן רבות הנובעות מקיומן של רגולציות צולבות ואף מתנגשות, לוחות זמנים שונים ליישום, וכדומה. בנוסף, ניתן לימוד מניסיונן של חברות הביטוח בעולם ומפעילותן של חברות הייעוץ הגלובליות, בדומה ל- PwC בתחום, יסייעו להיערך בהתאם."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה