"אמון הציבור" במאבק ציבורי לצמצום עמלות הבנקים

המטרה: הגברת כושר המיקוח של הצרכנים מול הבנקים. גלית אבישי, מנכ"ל אמון הציבור: "הבנקים בקמפיינים יקרים מוכרים הבטחות חברתיות ריקות אבל ממשיכים לנפח את הכיסים ולרוקן את שלנו"
אסף מליחי |

ארגון אמון הציבור פתח היום במאבק ציבורי לצמצום עמלות הבנקים. הארגון קורא לצרכנים להרשם למאבק כדי שניתן יהיה לגבש מאסה של צרכנים שבמשותף בסיוע הגורמים המקצועיים בארגון יפנו למערכת הבנקאית להקטנת עלויות.

באמון הציבור מציינים, כי הגורמים שהובילו למאבק, מיוחסים בעיקר לעמלה החדשה שהנחית על הציבור בנק דיסקונט, וכן לעמלת כרטיסי האשראי. זאת, בנוסף לעמלות הקימות, שהחריפו את תחושת חוסר האונים של האזרח הקטן מול הבנקים הגדולים.

אמון הציבור פתח היום בקמפיין להורדת עמלות הבנקים. הכונה היא לקרוא לצרכנים לחבור וליצור איגוד צרכני שיגדיל את כושר המיקוח מול הבנקים בנושא העמלות

גלית אבישי, מנכ"ל אמון הציבור, אמרה כי מהלכי הבנקים מוכיחים, כי הגורמים והרגולטוריים לא מצליחים לשפר את מצבם של הצרכנים. המאבקים הציבוריים בכל הנוגע לעלויות הציבור בגין המערכת הבנקאית מתנהל שנים אבל בפועל - הכלבים נובחים והשיירה עוברת. אין למערכת הבנקאית שום אינטרס או כוונה לוותר על ההכנסה העצומה ממשקי הבית. אבישי הוסיפה, כי הבנקים בקמפיינים יקרים מוכרים הבטחות חברתיות ריקות אבל ממשיכים לנפח את הכיסים ולרוקן את שלנו. רק התאגדות של צרכנים שנמאס להם מהיחסים הבלתי סימטריים בין הבנקים לצרכנים תוכל להוביל לשינוי. בתחומים אחרים הוכח שחבירה של צרכנים מגדילה את כושר המיקוח ומביאה להקטנה משמעותית בעלויות לפרט - נראה שרק חבירה כזו למאסה צרכנית משמעותית יכולה לייצר את השינוי.

כמו כן מסרה אבישי, כי לא יתכן כי מדי שנה עולה ההוצאה הממוצעת של משפחה על שירותי בנקאות, ורווחי הבנקים רק הולכים וגדלים מדי רבעון. כל צרכן בנפרד אינו מסוגל להשוות בין השירותים של הבנקים וחמור מכך השיטה היא כללית ולא בעיה של בנק כזה או אחר. זהו ענף ללא תחרות אמיתית ובמקרים רבים בנק אחר מוביל שינוי בתעריפים והמערכת מתיישרת בהתאם. מטרת ארגון אמון הציבור לייצר לצד האמירה הערכית בתחום אופציה מעשית שבעולם הוכח שלאורך זמן היא נושאת פרי - בניית כושר מיקוח.

הארגון קורא לציבור להרשם למאבק באתר אמון הציבור.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה