לאחר 7 שבועות של ירידות - הצבע הירוק חזר לבורסה
לאחר שבעה שבועות רצופים של מסכי בורסה אדומים, בהם נגררו מדדי תל אביב דרומה ומדד ת"א 25 אל מתחת לרמת 800 הנקודות, חזרה השבוע האופטימיות של המשקיעים ששלחו את המדדים לעליות שערים חדות שהחזירו את מדד המעו"ף שוב מעבר לרמת 800 הנקודות. את הדחיפה הגדולה קיבלה ת"א מהשוק האמריקני שרשם אף הוא עליות שערים מרשימות. אך את המבחן הגדול עברה הבורסה ביום המסחר האחרון של השבוע, אותו חתמה בעליות למרות ירידות שערים חדות בארה"ב.
האווירה החיובית בת"א נזקפה כאמור לעליות בשווקים האמריקנים. את השבוע פתחה הבורסה במגמה חיובית זאת לאחר שמנאום של יו"ר הפדרל ריזרב האמריקני ביום ה' שעבר, הסיקו המשקיעים כי ישנו סיכוי שלאחר 17 העלאות רצופות של הריבית הדולרית, יפסיק הפד מגמה זו.
לאחר הודעה זו הגיבו השווקים בוול סטריט בעליות שערים חדות שפתחו פערי ארביטראז' חיוביים אשר שלחו את הבורסה התל אביבית ביומה הראשון לעליות של מעל ל-2% ואת מדד הבנקים לעליות של 4.6%. בשבוע שעבר העיבה המתיחות הביטחונית על המסחר המקומי. במהלך שבוע הנוכחי התעלמו המשקיעים ממתיחות זו, כאשר לא נרשמת שום התקדמות במאמצי מדינת ישראל להחזרת החייל החטוף - גלעד שליט.
המגמה החיובית נמשכה שלושה ימים ברציפות ונקטעה ביומו הרביעי של השבוע. בוקר המסחר שנפתח באווירת מימושים חתם בירידות שערים חדות עם פתיחה שלילית של שווקי וול סטריט. ביום זה עמדה הבורסה איתנה והפתיעה בעליות שערים שסיכמו שבוע חיובי ראשון מאז ה-16 במאי האחרון.
במגזר המטבעות רשם הדולר שפל של למעלה משנה למול השקל. למרות שלפי שעה הושוו פערי הריביות בין השקל לדולר, נהנה השקל מעוצמה למול עמיתו האמריקני. בשלושת ימי המסחר הראשונים של השבוע השיל הדולר כ-2.2% למול השקל וירד לראשונה מאז חודש מאי 2005 אל מתחת לרמת 4.38 שקל. ביום המסחר הרביעי לשבוע (יום ה') תיקן הדולר בעליות של 0.53%.
השוק הסולידי ברובו המשיך גם השבוע במגמה החיובית. בקרב אגרות החוב השקליות מסוג שחר המשיכה מגמת ירידת התשואות לאורך העקום כולו, בניגוד לעליית התשואות באג"ח האמריקאי ל-10 ו -30 שנים. כאמור אגרות החוב מסוג שחר סיימו את השבוע בעליות שערים של 0.65%, על רקע הנחות אינפלציה אפסיות ואף שליליות לחודשים הקרובים וכן החלטתו של הנגיד להותיר את הריבית במשק ללא שינוי. השחרים הארוכים (בעלי מח"מ 5 שנים ומעלה) רשמו עליות מרשימות של כ - 1.1%, כאשר התשואה בשחר הארוך ירדה לרמה של 6.47% לעומת 6.64% בשבוע שעבר. אגרות החוב הנושאות הצמדה לדולר נחלשו על רקע החולשה המתמשכת בשערו של הדולר מול השקל, שצנח לשפל של 14 חודשים, כאמור אלו סיימו את השבוע בירידות של 1.1% לערך. המק"מים חתמו את השבוע בעליות של 0.17% בממוצע והתשואה במקמ לשנה שהונפק השבוע עומדת על רמה של 5.73% כ 0.5% מעל ריבית בנק ישראל.