מסע הרכישות קמ"ן נמשך - רכשה 90.1% מבנטל מתכות

באמצעות חברת בת - קמ"ן סחר, שילמה סכום של 2.06 מיליון דולר עבור חברת המתכות. בחברה יפעלו לשילובה של החברה החדשה בעסקיה של קמ"ן סחר
דרור איטח |

חברת קמן אחזקות שבשליטת איש העסקים רוני אלרועי ממשיכה במסע הרכישות שלה. אתמול דיווחה החברה כי באמצעות חברת בת בבעלות מלאה - קמ"ן סחר, רכשה כ-90.1% ממניות חברת בנטל ש. מתכות משני בעלי השליטה בחברה - חברת משה שאלתיאל, ובעל המניות עופר יצחקי. תמורת המניות שילמה קמ"ן סחר סכום של 2.06 מיליון דולר, המשקף שווי של 2.28 מיליון דולר לחברה.

חברת בנטל ש. מתכות פועלת בתחום המסחר באלומניום הכולל רכישה, חיתוך ומכירה של אלומיניום בצורותיו השונות. בחברה יפעלו לשילובה של החברה החדשה בעסקיה של קמ"ן סחר. החברה הנרכשת עתידה לשמש כמפיץ של חברת אלוקה בישראל באמצאות חברת קידרון סחר, שהינה חברת בת של קמ"ן סחר.

כאמור, רכשה קמ"ן סחר כ-90.1% ממניות בנטל. כ-66% ממניות נרכשו מחברת משה שאלתיאל תמורת סכום של 1.5 מיליון דולר, את היתרה - 24.1% רכשה החברה מעופר יצחקי תמורת סכום של 562 אלף דולר. את יתרת מניות החברה - 9.9% יחזיק עופר יצחקי.

יצחקי העניק לקמ"ן סחר אופציה לתקופה של 3 שנים לרכישת 9.9% הנוספים שבידיו. על פי ההסכם, נקבעה נוסחה שתעניק ליצחקי סכום השווה למכפלת שיעור אחזקותיו (9.9%) ברווח הנקי השנתי של החברה בשנה שקדמה למימוש האופציה, מוכפל ב-6. על פי ההסכם לא יפחת סכום זה מ-275 אלף דולר בתוספת הצמדה למדד. האופציה ניתנת למימוש החל משנתיים ממועד השלמת העסקה.

מנגד, קמ"ן התחייבה לרכוש מיצחקי את אחזקותיו תמורת סכום של 275 אלף דולר בתוספת הצמדה. אופציה זו ניתנת למימוש לתקופה של שנתיים מחלוף שנתיים מהשלמת העסקה.

רווחיה של בנטל הסתכמו בשנת 2005 בכ-793 אלף שקל, פי 4.6 מרווחיה 2004. בשורת ההכנסות הציגה החברה גידול של 31% לרמה של 21.6 מיליון שקל. הונה העצמי של החברה הסתכם בשנה בסיומה של השנה החולפת בכ-1.02 מיליון שקל, והיקף נכסי החברה הסתכם בכ-14 מיליון שקל.

* חברת קמ"ן הינה בעלת עניין בחברת קו מנחה

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה