ליפ בו טאן אינטלליפ בו טאן אינטל

אינטל מרחיבה את הפיטורין, עם כ-5,000 עובדים נוספים, רובם בקליפורניה ואורגון

מדיניות הייעול של החברה תחת המנכ"ל החדש, ליפ בו טאן, לא עוצרת, ועל פי מסמכים שנחשפו במהלך רגולטורי, צפוי גל פיטורין נוסף בארה"ב

רן קידר | (2)
נושאים בכתבה אינטל

למרות שהתרגלנו לשמוע מדי כמה ימים על גל פיטורין נוסף באינטל Intel Corp 1.1%  , לא מדובר במיחזור חדשות ישנות, והפעם המקור גם אינו מקור רשמי של החברה, אלא עלה בעקבות דרישה רגולטורית, שמחייבת חברות לדווח מראש על פיטורים רחבים או סגירת פעילות במספר מדינות, שנקראית WARN (או Worker Adjustment and Retraining Notification). וכך נודע כי אינטל צפויה להרחיב את גל הפיטורין, ולפטר כ־2,000 עובדים נוספים באתרים בקליפורניה, וכ־2,500 נוספים באורגון. בנוסף, החברה עדכנה כלפי מעלה את היקף הפיטורים באריזונה, מ-170 עובדים ל-696. בסך הכול, הגל הנוכחי צפוי לכלול יותר מ-5,000 מפוטרים.

הקיצוצים חלים הן על מטות החברה (HR, תפעול, שיווק) והן על יחידות נוספות שנמצאות בתהליך סגירה או איחוד. מהלך הפיטורין אינו כולל, לפי הפרסומים, את חטיבות החומרה הקריטיות, אך האווירה הכללית מדוכדכת. לפי דיווחים העובדים מספרים כי "כולם תוהים מי הבא בתור", ו"יש אווירה קשה במפעלים".

מאז מינויו של ליפ־בו טאן למנכ"ל החברה במרץ, אינטל נוקטת בגישה אגרסיבית של שינוי ארגוני, תוך ניסיון לייעל את מבנה החברה, לצמצם שכבות ניהול, ולהתמקד בתחומי ליבה. טאן עצמו ציין כי אינטל נחשבת כיום לאטית מדי ומסורבלת, וכי יש צורך "לצמצם מורכבויות ולתת למהנדסים להוביל את הביצוע". אינטל סיימה את 2024 עם הפסד תפעולי של כ־18.8 מיליארד דולר, והערכת השווי שלה צנחה לכ־100 מיליארד דולר בלבד, שזה כ-2.5% מערכה של אנבידיה, למשל. 

לפי הדיווחים, החברה עדיין לא סיימה את גל הקיצוצים. בסך הכול, מאז אוגוסט 2024, אינטל פיטרה מעל 20,000 עובדים ברחבי העולם, כולל יותר מ־11,000 רק בסבב האחרון.

האם אינטל יכולה בכלל לבצע היפוך כיוון? 

לאחרונה אינטל סגרה את חטיבת הרכב שלה, מכרה החזקאות במובילאיי ב-900 מיליון דולר ואף זנחה את פיתוח תהליך 18A, לאחר שנכשלה למכור אותו לחברות חיצונית, וכתוצאה החליטה להסתפק בו בשימוש פנימי וכך זנחה את התכניות שהתבססו עליו ומחקה את ההשקעה. 

התהליכים שאינטל עושה הם אגרסיביים, הן במובן של גלי הפיטורין והן בהקשרים טכנולוגיים. טאן, המנכ"ל שנכנס לתפקיד השנה, מנסה לבצע שינוי דרמטי בתוך חברת ענק שהלכה והתרחקה מהחזית הטכנולוגית. הוא מבין שבלי שינוי דרמטי במבנה ובעלויות, אינטל עלולה להישאר מאחור לצמיתות. הקיצוצים הם רק התחלה של תהליך עמוק יותר.

לרוב, השוק מעודד את הקיצוצים כי הוא רואה בהם סימן לניהול רציני. המשקיעים מבינים שאינטל הייתה נפוחה מדי בשנים האחרונות, וכעת היא צריכה להיות חדה ומהירה יותר כדי להתחרות עם חברות זריזות יותר. 

קיראו עוד ב"גלובל"

החברה עצמה מתייחסת למהלכים שלה עם ניסוחים כמו "הפיכת החברה לרזה, מהירה ויעילה יותר". זה השיח המקובל של חברות בתהליכי התאוששות, אבל במקרה של אינטל יש אלמנט של נחיצות אמיתית. החברה מבינה שהיא צריכה לשנות במהירות או להישאר מאחור. האתגר האמיתי של אינטל לא רק בקיצוצים אלא בשאלה האם היא יכולה לחזור להיות רלוונטית טכנולוגית. הקיצוצים יכולים לשפר את הרווחיות לטווח קצר, אבל ההתאוששות האמיתית תלויה ביכולת לפתח טכנולוגיות שהשוק רוצה. זה המבחן האמיתי של טאן ושל העתיד של החברה.

מניית אינטל עלתה בטרום ב-0.5%. מתחילת השנה עלתה המנייה בכ-13% והצליחה לבלום את מגמת הצניחה שהובילה לכך שבטווח של 12 החודשים האחרונים המנייה ירדה בכ-34%. 

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    שלומי 17/07/2025 18:17
    הגב לתגובה זו
    מי ששווה משהו מזמן ברח
  • 1.
    אם המנכל שלהם לא יירגע לא יישאר כלום מאינטל... (ל"ת)
    אנונימי 17/07/2025 13:13
    הגב לתגובה זו