שור וול סטריט עליות; קרדיט: רוי שיינמןשור וול סטריט עליות; קרדיט: רוי שיינמן

לפני רגע הם ראו שחור, עכשיו האנליסטים אומרים ש"ה-S&P 500 יעלה בעוד 10%"

האנליסטים בוול סטריט, שרק לפני רגע סיפקו תחזיות קודרות לשוק, משנים את דעתם אחרי הסכם הסחר בין ארה"ב לסין; באיזה מניות הם ממליצים להשקיע, ממה הם עדיין חוששים, והאם בכלל יש טעם להקשיב לתחזיות בתקופה כה תנודתית ובלתי צפויה?

רוי שיינמן | (1)

החודש וחצי האחרונים היו מטלטלים בוול סטריט - "יום השחרור" בתחילת אפריל סימן הסלמה דרמטית במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין והוביל לצלילה במדדים. התחזיות אז היו קודרות, עם אזהרות מפני מיתון קרוב, האטה בצמיחה וירידה חדה ברווחי החברות. אבל בימים האחרונים נרשמה תפנית: שתי המעצמות חתמו על הסכם סחר חדש שבמסגרתו המכסים ההדדיים יופחתו משמעותית. זה אמנם לא סיום מוחלט של העימות, אך בהחלט רגיעה. הבורסות הגיבו במהירות - המדדים מחקו את הירידות של תחילת השנה וזינקו מעלה.


גם האנליסטים מרגישים את השינוי. בגולדמן זאקס, שרק לאחרונה הזהירו מקריסה אפשרית של 20% ב-S&P 500 על רקע מיתון מתקרב, הפכו את התחזית: כעת, הם צופים שהמדד יגיע ל-6,500 נקודות ב-12 החודשים הקרובים, לעומת תחזית קודמת של 6,200 נקודות. למעשה, גולדמן עדכנו כלפי מעלה גם את תחזית הרווח למניה במדד: ל-262 דולר בשנת 2025, עלייה שנתית של 7%, ו-280 דולר ב-2026, גם כן עם עלייה של 7%.


צוות האנליסטים בהובלת דיוויד קוסטין ציין כי התחזית המעודכנת מבוססת על שלושה שינויים עיקריים בתמונה המאקרו-כלכלית: צמצום הסיכון למיתון, שיפור בתחזית הצמיחה, וירידה ברמות המכס, מה שמקל על הסחר הבינלאומי.


גולדמן עדכנו גם את מכפיל הרווח החזוי שלהם על מדד ה-S&P ל-20.4, לעומת 19.5 קודם לכן. מדובר ברמה גבוהה יחסית היסטורית, קרובה מאוד לשיאים שנרשמו בתחילת השנה, והעדכון משקף, לפי גולדמן, ירידה באי-הוודאות, שיפור ברווחיות וציפייה לאינפלציה מתונה יותר. אבל כאן גם מגיעה הסתייגות: קוסטין והצוות מזהירים כי למרות השיפור בנתונים, חוסר הוודאות עדיין גבוה - בעיקר סביב מדיניות ממשל טראמפ. זהו מרכיב שעלול להשפיע לרעה על הרווחים והערכת השווי, גם אם כרגע המומנטום חיובי.


איפה כדאי להשקיע? במניות עם כוח תמחור

בצל האופטימיות הזהירה, בגולדמן ממליצים להתמקד במניות של חברות עם "כוח תמחור גבוה" - כלומר כאלו שיכולות לגלגל עלויות גוברות לצרכנים ולשמור על רווחיות גם כשמחירי התשומות עולים. בין החברות הללו: מטא Meta Platforms 2.6%  , אדובי ADOBE INC. 0.63%  , קוקה-קולה The Coca-Cola Co. -0.82%  , פלייטיקה Playtika -3.97%  , בוקינג Booking Holdings 1.3%  , שרווין-ויליאמס Sherwin-Williams Co -0.31%  , נורדסטרום Nordstrom Inc 0.08%  , פייצ'קס Paychex Inc.  ועוד.


לדבריהם, גם אם הסכם הסחר מפחית את רמות המכס - שיעור המכס כיום עדיין גבוה מזה של השנה שעברה, ולכן שולי הרווח יישארו תחת לחץ. במצב כזה, לחברות שמסוגלות לשלוט בתמחור יש יתרון תחרותי ברור.


האם בכלל אפשר לסמוך על התחזיות בתקופת טראמפ?

למרות התחזית האופטימית, חשוב לזכור: תחזיות אנליסטים מתבססות על המידע הקיים. רק לפני שבועיים גולדמן דיברו על מיתון מתקרב וכך גם אנליסטים נוספים שהיו להם תחזיות קודרות: "תנצלו את העליות מהשבוע כדי להיפטר מהמניות שלכם", "ה-S&P 500 ייפול ב-20% עד סוף השנה, השוק לא מתמחר מיתון". עכשיו הם רואים עליות. זו לא סתירה, אלא שיקוף של התנודתיות הקיצונית וחוסר הודאות עמוק. בתקופה כזו, במיוחד תחת ממשל טראמפ שמסוגל לשנות כיוון עם ציוץ אחד, קשה מאוד להיאחז בתחזיות, גם אם הן מגיעות ממוסדות מכובדים ואמינים כמו גולדמן זאקס.

קיראו עוד ב"גלובל"


זו גם הסיבה לכך שגם התחזית הזו, על אף האופטימיות, צריכה להילקח בעירבון מוגבל. גם אצל המתחרים של גולדמן זאקס, כמו ירדני ריסרץ' שהעלה את התחזית שלו ל-6,500 נקודות, או כריסטופר הארווי מוולס פארגו שחוזה 7,007 נקודות, אין ודאות אמתית. אלו הערכות, לא התחייבויות.


אין ספק שהסכם הסחר בין סין לארה"ב שינה את מצב הרוח בשווקים. אבל זהו רק פרק אחד בסיפור ארוך ומתגלגל. האנליסטים מיישרים קו עם האווירה בשוק, אבל בשוק כה תנודתי, ובמיוחד תחת הנהגה בלתי צפויה כמו זו של טראמפ, כל תחזית נכונה רק לשעתה, והדברים יכולים להשתנות במהירות.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אני אף פעם לא מאמין לאנליסטים וזו כנראה הסיבה שאני מיליונר (ל"ת)
    בני ברקי 13/05/2025 23:01
    הגב לתגובה זו