מיפרומאל מחדיר מושג חדש - "סגירה שקטה"

מחכה שיטת חיסול מפעלים אמריקנית, בה יועצים חיצוניים מטפלים בכל הבטי הפסקת הפעילות ומכירת החלקים התפעוליים. מפעל הפרופילים צבר הפסד של 88 מיליון ש' משנת 2000
שי פאוזנר |

לאחר 47 שנות פעילות ולאחר שמאז פרוץ האינתיפדה צבר הפסדים של 88 מיליון שקל ולמרות שעמד וממשיך לעמוד בכל תחיביותיו, סגר בימים האחרונים מפעל האלומניום הירושלמי, מיפרומאל את שעריו. בעלי המפעל - בני משפחת טחורש, משפחת פינדר וקבוצה אמריקנית (כולם בני דור שני במפעל), מצהירים היום כי השתמשו במהלך פרוקו בדפוס אמריקני הנקרא - "סגירה שקטה". הכוונה היא למהלך בו מחוסלת הפעילות רק לאחר הגעה להסכמים עם כל הצדדים הקשורים בו - בדרך כלל בעזרת יועצים חיצוניים המנהלים את המהלך.

בחברה הסבירו היום, כי המשבר בענף הבניה והקשיים הפיננסיים בענף שבא לידי ביטוי במוסר תשלומים גרוע ולקריסת חברות בנייה לא מעטות, השפיע בצורה משמעותית על ענף האלומיניום אשר עיקר תוצרתו מיועדת לבניה. תחרות בסחורה מיובאת מארצות שבהן עלויות העבודה נמוכות משמעותית ביחס לישראל (כגון תורכיה, ירדן, והמזרח הרחוק) החריפה את גם היא את המצב, וכתוצאה מכך, מחירי הפרופילים בארץ התדרדרו לכשלצד זאת - מחירי חומר הגלם והאנרגיה הרקיעו שחקים בשנתיים האחרונות.

מיפרומאל מסבירה היום, כי נאלצה ליטול אשראים גדלים והולכים מהמערכת הבנקאית לכיסוי הפסדים של מיליוני דולרים מדי שנה ב-5 השנים האחרונות, כאשר עיקר הכספיים הופנו לתשלום שכר לכ-250 עובדים. בתקופות השיא שלו הועסקו במפעל כ-400 עובדים.

כיום עושה מיפרומאל מאמץ - כך על פי בעליה, לעמוד גם בתשלומים המחוייבים על פי כל דין.

במיפרומאל מסבירים, כי במסגרת ה'סגירה השקטה', היא איתרה בעזרת היועץ, רפי זיתוני - לשעבר בעלי פיינגולד פלדות ופיינגולד תעשיות פלדה, אשר ביצעו EXIT לחברה הבורסאית סקופ - קבוצת משקיעים, וחתמה איתה בשבוע שעבר על הסכם הסכם למכירת הציוד, המלאי וה-I.P. על מנת לבצע 'סגירה שקטה' ובדיקת היתכנות שכרה החברה, לצד זיתוני את רו"ח מיכאל גל, המתמחה מזה בתחום האלומיניום, ואת עו"ד ישי בית און, יו"ר הועדה לשיקום חברות פירוקים וכינוסים ופשיטות רגל בלשכת עורכי הדין.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה