החלשות הדולר - האיומים וההזדמנויות

אשדר: צפויה האטה במכירת דירות יד שנייה. אופיר טורס: מחירי החופשות לחו"ל זולים בכ-3%-5% מבשנה שעברה. המשביר החדש לצרכן: את החלשות הדולר ירגישו ברשתות בעוד כחודש וחצי-חודשיים
שרון שפורר |

החלשותו של הדולר אל מול המטבע הישראלי מכבידה על ענפים רבים במשק ובפרט על ענף הייצוא ועם זאת טומנת בחובה גם מספר הזדמנויות, בעיקר עבור הצרכנים שבינינו. כמה מנהלי חברות במשק נדרשו לסוגיית התיסוף בשקל והשלכותיו - הרי התייחסותיהם:

סמנכ"ל קבוצת מכשירי תנועה, שלמה מאיר, מציין, כי בעקבות ירידת שער הדולר, החברה תעניק תנאי רכישה גמישים יותר ומסלולי אשראי ללא ריבית לרוכשי דגמי קרייזלר וג'יפ. לא תהיה השפעה על מחירי הרכבים הנקובים בשקלים.

מנכ"ל חברת הבנייה אשדר, שרגא ויסמן מוסר, כי בפרוייקטים היוקרתיים המיועדים לתושבי חוץ ולמאיון העליון והמחירים מלכתחילה נקובים בדולרים - צפוייה עליה במכירות של יחידות דיור. לא אמורה להיות השפעה כלשהי בשוק הנדל"ן הכללי בו מחירי הדירות נקובים בשקלים. כמו כן ירידת שער הדולר יכולה להשפיע, לדעתו, על האטה במכירת דירות יד שנייה - שוק בו מחירי הדירות הם דולריים.

סמנכ"ל השיווק של חברת אופיר טורס, יהודה זפרני מציין, כי הלקוחות מבינים ששער הדולר הוא נמוך ביותר ועל כן ממהרים לשלם עבור נסיעות אותן הזמינו לתקופת הפסח, מאי וחופשת הקיץ. הנסיעות הן יותר לארה"ב, תאילנד, בולגריה, צ'כיה וטורכיה - מדינות בהן שולט הדולר, ופחות למערב אירופה. מחירי החופשות לחו"ל זולים היום בכ-3%-5% מהמחירים בתקופה המקבילה אשתקד (במחירים שקליים).

מבחינת חברות התיירות והסוכנים, מוסיף זפרני, כי כל ההוצאות הן בשקלים ונגרמים להללו הפסדים.

מנכ"ל חברת טבע נאות, מיכאל אילוז מוסר, כי הירידה בשער הדולר פוגעת קשות ברווחיות המפעל וזאת לאור העובדה שטבע נאות רוכשת מיצרנים וספקים באירופה עורות, סוליות ורפידות במטבע היורו וכ-70% מהייצור של המפעל מיועד למדינות דולריות ושווי התמלוגים יורדים. סה"כ הייצוא של החברה במחירים לצרכן בשנה הינו כ-60 מיליון דולר.

ולבסוף, סמנכ"ל הסחר והשיווק במשביר החדש לצרכן, דורון פרנקנשטיין מעריך, כי את מהלך ירידת ערך הדולר ירגישו ברשתות בעוד כחודש וחצי-חודשיים (וזאת, מכיוון שקולקציות הקיץ כבר נמצאת ברשת). הוא מוסר, כי המשביר החדש לצרכן מפעיל לחץ על הספקים המייבאים סחורה ממדינות דולריות על מנת שיורידו את המחירים ואז הרשת תוכל להוריד את המחיר לצרכן. מבחינת הקוסמטיקה, הוא מציין, רוב יצרני הקוסמטיקה הם אירופאים ועל כן בתחום הזה לא תהיה השפעה על המחיר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה