קיצוצים בכל האמצעים: סרקוזי מתכנן להעלות את גיל הפרישה בצרפת
נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, מקדם הצעת חוק שמטרתה להעלות גיל הפרישה במדינה, במסגרת רפורמה במערכת הפנסיה וקיצוץ בגירעון על רקע חשש מהתפשטות של משבר החוב היווני. בפעולה זו, הנשיא מסתכן בעימות עם איגודי העובדים בעוד הוא חותר לשמור על דירוג האשראי הגבוה של האומה.
הקבינט של סרקוזי ידון בצעדים ב-13 ביולי והפרלמנט יעלה אותם לדיון בספטמבר. הצעת החוק צפויה להעלות את גיל הפרישה הרשמי ל-62 או 63 מגיל 60. בנוסף שואפת ההצעה להאריך את תקופת תשלומי הביטוח הלאומי ל-41.5 שנה מ-40.5 שנה עד 2020.
כל שינוי בגיל הפרישה יהיה פרוגרסיבי, אמר אתמול סרקוזי, "חוקים לא יכולים להשתנות בין לילה, זה לא בא בחשבון להגיד למישהו שעומד לפרוש בקרוב לשנות את כל תכניותיו". הנשיא הוסיף כי לא תהיה אפליה בין סוגי העובדים, "הרפורמה תהיה שוויונית ותחול על כולם, עובדי הסקטור הפרטי והציבורי כאחד".
משבר החוב האירופי גורר אצל ממשלת סרקוזי נסיונות ממושכים לחתוך בגירעון הממשלתי, קיצוץ בקרנות הפנסיה הינה דרך אחת לעשות זאת. הממשלה שואפת להוציא את הרפורמה לפועל טרם הבחירות ב-2012. להערכת הממשלה, קרן הפנסיה תוציא 10.7 מיליארד אירו השנה, לעומת 8.2 מיליארד אירו ב-2009.
בתוך כך, הגירעון התקציבי של הממשלה עלה השנה ל-8% מהתמ"ג, לעומת 3.3% ב-2008 לפני השפעתו של המשבר הכלכלי באותה שנה. הממשלה שמה למטרה לקצץ את אחוז הגירעון ולהביאו לשיעור היעד של האיחוד האירופי העומד על 3% עד ל-2013.
תגובות הנגד לא איחרו להגיע כאשר מפלגת האופוזיציה הסוציאליסטית התריסה כנגד המהלך ומסרה כי תילחם על מנת להשאיר את גיל הפרישה במצבו הנוכחי. לטענתה, ישנן דרכים יעילות יותר לצמצום החוב כגון העלאת מיסים.
גיל הפרישה של העובדים בצרפת עומד על 60 מאז שהנשיא הסוציאליסטי, פרנסואה מיטראן, החליט לחתוך אותו מ-65 זמן קצר לאחר בחירתו ב-1981.