דן וילנסקי: חלק מהבעיות של הסטארטפים נובעות מחוסר ניהול טכנולוגי

יו"ר קרן חינוך ארה"ב-ישראל, דן וילנסי מדבר על המגמות האחרונות בלימודי MBA והחשיבות שלהם בחברות ההזנק
שהם לוי |

יותר ויותר סטודנטים למנהל עסקים מבקשים ללמוד תואר שני במנהל עסקים בחו"ל בהתמחות של ניהול חברות טכנולוגיה. הצורך הישראלי גובר בסמוך מאוד לעלייה בכמות היזמים הישראלים המקימים חברות הזנק רבות.

במקרים רבים אותם סטארטפים נמכרים במהרה בטרם התפתחו לחברות גדולות ומצליחות. לעתים מדובר על היעדר היכולת לנהל את אותם העסקים. השיווק, הפרסום, והפריצה לעולם הגלובלי מהווים מהמורות גדולות מאוד בדרך של החברות החדשות.

גלית אדסמן יועצת לימודים בכירה בקרן חינוך ארה"ב-ישראל לתואר MBA, אומרת היום כי "קיימת מגמה חדשה בקרב הסטודנטים, לרבים מבניהם כבר תואר ראשון ושני בתחום המדעי או הטכנולוגי".

עוד מוסיפה אדסמן "כי בשל השינויים במצב הביוטק בארץ סטודנטים רבים פונים לאוניברסיטאות כמו MIT וברקלי בקליפורניה. אלה מציעות תואר שני בהתמחות בתחומי הביוטק. אחוזי ההשמה של הבוגרים בחברות הטכנולוגיה מתקרב ל-100%".

יו"ר קרן חינוך ארה"ב-ישראל, דן וילנסקי ששימש בעבר כיו"ר אפלייד מטריאלס האמריקנית אומר כי הוא פועל גם במישור ההתנדבותי. וילנסקי אומר כי המוטיבציה שלו היא שתהיה תעשיה חזקה ואקדמיה חזקה ובמסגרת זו אני מבצע הרבה עבודה התנדבותית במוזיאון המדע בחיפה ובקרן יזמים צעירים.

כששאלנו את דן וילנסקי על הבעיות המאפיינות את חברות הטכנולוגיה הצעירות הקמות בישראל אמר: יש הרבה מאוד סטארטאפים שהיזמים שלהם הם אנשי טכנולוגיה ולא אנשי ניהול. לאחר שהיזם ראה את הרעיון הטכנולוגי והמוצר מראה סימני חיים, הוא זקוק למנהל מקצועי, ולכן מעדיף אנשים מענף הטכנולוגיה שלמדו גם ניהול.

עוד הוסיף וילנסקי: "בקרן החינוך רוצים לזהות אנשים בעלי יכולות שהוכיחו עצמם טכנולוגית והראו סימנים. הציפייה מהם היא שלאחר סיום הלימודים הם ישתלבו בחברות אמריקאיות ויהיו בשלים מאוחר יותר להקים חברות סטארטאפ".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה