למה ראינו מימוש חד בנפט ולמה הבנזין בכלל עלה?
שבוע המסחר האחרון בסחורות התאפיין בעיקר בירידות מחירים, זאת בניגוד לעלייה במחירי המניות בארצות הברית ולעלייה בשער הדולר ב-1.31% ביחס לאירו לאחר שלושה שבועות רצופים של ירידה בשערו.
מחיר הנפט ירד בסיכום שבועי ב-3.66% ל-127.35 דולר לחבית, לאחר שבמסחר התוך יומי ביום שישי שעבר ירד מחירו עד ל-124.67 דולר לחבית, אך סיים את יום המסחר בעלייה של 0.86%. מחיר הנפט הגבוה ביותר אי פעם נרשם במסחר התוך יומי ב-22 במאי: 135.09 דולר לחבית. אחת הסיבות לירידה האחרונה במחיר הנפט היא החקירה שמנהלת ה- ,CFTC הרשות הפדראלית המפקחת על המסחר בסחורות עתידיות בארצות הברית. הרשות בודקת אם היו מניפולציות והרצת מחירים במסחר בחוזים עתידיים על הנפט. ה-CFTC גם הודיעה על כוונתה להכניס תקנות מסחר חדשות המיועדות להגדיל את השקיפות של המסחר בחוזים עתידיים על הנפט ועל שאר מוצרי האנרגיה.
גם בשאר מחירי האנרגיה (מלבד הבנזין) נרשמו ירידות בשבוע שעבר: הנפט להסקה ירד ב- 5.1%, האתנול ב-4.4%, והגז הטבעי ב- 1.3%. הגז הטבעי הוא הסחורה שמחירה עלה השנה בשיעור הגבוה ביותר מבין כל הסחורות: מתחילת השנה עלה מחירו ב-56.4%. מחיר הבנזין לעומת זאת עלה ב-0.47% בשבוע שעבר ל-3.35 דולר לגלון, ומתחילת השנה עלה מחירו ב-34.2%.
לאחר שלושה שבועות רצופים של עלייה במחירן ירדו מחירי המתכות האצילות בשבוע שעבר ירידה תלולה: מחיר הכסף ירד ב-7.8%, הפלטינה ב-7.5%, הפלדיום ב-4.9% והזהב ב-3.7%.
גם מחירי המתכות התעשייתיות רשמו ירידה חדה זה שבוע שני ברציפות: מחיר הבדיל ירד ב-10.6%, האבץ ב-6.2%, הניקל ב-5.2%, הנחושת ב-3.5% העופרת ב-2.9% והאלומיניום ב-2.1%. במחיר הפלדה לא היה שינוי.
במחירי הסחורות החקלאיות, מלבד מחיר האורז שירד ב-6.1%, היו שינויים מעטים: מחיר החיטה עלה ב-1.2%, מחיר התירס ירד ב-0.1% ומחיר הסויה ירד ב-0.3%. מחיר האורז, שכה רבות דובר בו לאחרונה, כבר ירד ביום שישי שעבר ב-22.6% ל-19.1 דולר ממחירו הגבוה בכל הזמנים, שנרשם ב-24 באפריל השנה, 24.68 דולר ל-100 פאונד. אם נסכם את השבוע שעבר: מדד מחירי הסחורות המשוקלל, Reuters/Jefferies CRB, המורכב מחוזים עתידיים על 19 סחורות שונות, ירד ב-2.07%. זאת בהשוואה לעלייה שבועית של 1.78% במדד המניות האמריקאי, S&P 500, ושל 3.19% במדד מניות הנאסד"ק.
בנזין
למרות הירידה במחירי האנרגיה בשבוע האחרון הוסיף מחיר הבנזין לעלות ב-0.47% ל-3.35 דולר לגלון, מחירו הגבוה בכל הזמנים גם במחירים ריאליים. בעת הזו בשנה שעברה היה מחיר הבנזין 2.30 דולר לגלון, כך שבפרק זמן של שנה בלבד עלה מחיר הבנזין ב-46.7%. יתרה מזאת, יש לציין כי זהו מחיר הבנזין בבורסת הסחורות של ניו יורק וכי מחיר הבנזין הממוצע לצרכן בתחנות הדלק בארצות הברית הגיע ביום שישי שעבר אף ל-3.96 דולר לגלון, מחירו הגבוה בכל הזמנים גם במונחים ריאליים מתואמים לאינפלציה. ב-12 מדינות בארצות הברית אף עבר מחיר הבנזין הממוצע בתחנות הדלק ביום שישי שעבר את הרף הפסיכולוגי של 4 דולר לגלון.
סימנים ראשוניים מראים שלמחירי הבנזין הגבוהים יש כבר השפעה שלילית על הביקוש לבנזין בארצות הברית. נתונים שפרסמו לאחרונה משרד האנרגיה ורשות הכבישים המהירים מראים שהצרכנים האמריקאים נוסעים כעת פחות ברכביהם.
אולם למרות תלונות הנהגים האמריקאים על מחיר הבנזין הגבוה, בהשוואה אלינו המחיר בתחנות הדלק בארצות הברית עדיין נמוך: 4 דולר לגלון שקולים ל-3.42 שקל לליטר, כלומר הצרכן האמריקאי משלם עדיין רק כמחצית מהמחיר האחרון בתחנות הדלק בישראל: 6.73 שקל לליטר.
למרות מחירי הבנזין הגבוהים בתי הזיקוק בארצות הברית לא מצאו לנכון להגדיל את תפוקתם: היא הייתה רק 87.9% מכושר הייצור שלהם בשבוע האחרון. בנזין מהווה כמחצית מצריכת הנפט בארצות הברית ומשמש כדלק לכלי רכב פרטיים; באירופה הבנזין מהווה רק כרבע מצריכת הנפט בגלל שימוש רב יותר במכוניות בעלות מנועי דיזל. לפי נתוני משרד האנרגיה בממשל ארצות הברית, DOE, ב-23 במאי הסתכם מלאי הבנזין במדינה ב-206.2 מיליון חביות בהשוואה למלאי של 201.1 מיליון חביות בעת הזו בשנה שעברה, והיצע הבנזין בשבוע שעבר היה גדול ב-3% בהשוואה לשנה שעברה. הביקוש לבנזין ירד ב-0.4% בארבעת השבועות האחרונים בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. להערכת ,DOE מחיר הבנזין לצרכן בשנת 2008 יהיה בממוצע 3.52 דולר לגלון, זאת בהשוואה ל-2.81 דולר לגלון, המחיר הממוצע בשנת 2007.
איך משקיעים
ב-11 במארס 2008 הושקה תעודת סל חדשה, United States Gasoline Fund LP, העוקבת אחרי מחיר הבנזין בבורסת הסחורות של ניו יורק., התעודה נסחרת כמניה לכל דבר בבורסתAMEX בסימול UGA. החברה האחראית היא Victoria Bay Asset Management, ודמי הניהול שלה הם 0.60% לשנה.
החברה הבריטית ETF Securities, המתמחה בתעודות סל על סחורות, מציעה שלוש תעודות סל על בנזין:
תעודת הסל ETFS Gasoline נסחרת מספטמבר 2006 בבורסת לונדון ובבורסות נוספות באירופה וסימולה UGAS. תעודת הסל הזו עוקבת אחר מדד חברת דאו ג'ונס למחיר הבנזין, המבוסס על מחירי החוזים העתידיים על בנזין בבורסת הסחורות של ניו יורק. דמי הניהול הם 0.49% לשנה, והתעודה צוברת ריבית המחושבת על בסיס יומי.
תעודת הסל החדשה ETFS Short Gasoline נסחרת מפברואר 2008 בבורסת לונדון ובבורסות נוספות באירופה וסימולה SGAS. התשואה של תעודת סל זו עומדת ביחס הפוך לשינוי במדד חברת דאו ג'ונס למחיר הבנזין, והיא מתאימה למי שצופה שמחיר הבנזין ירד. דמי הניהול הם 0.98% לשנה, והתעודה צוברת ריבית המחושבת על בסיס יומי. היתרון ברכישת תעודה זו למי שצופה ירידה במחיר הבנזין, לעומת מכירה בחסר (שורט) של תעודת הסל UGAS, נובע מסחירות יותר גדולה של התעודה לעומת מכירה בחסר. נוסף על כך, מכירה בחסר כרוכה בבעלות על חשבון מיוחד מסוג margin ובחשיפה לדרישה להפקדת כספים נוספים בחשבון אם מחיר הבנזין עולה.
תעודת הסל החדשה ETFS Leveraged Gasoline נסחרת מפברואר 2008 בבורסת לונדון ובבורסות נוספות באירופה וסימולה LGAS. התשואה של תעודת סל זו עומדת בערך כפול לשינוי במדד חברת דאו ג'ונס למחיר הבנזין, והיא מתאימה למי שצופה שמחיר הבנזין יעלה, ושואף למנף את רווחיו. מובן שאם מחיר הבנזין יורד, גם ההפסדים בתעודה זו הם בשיעור כפול מירידת מחיר הבנזין. דמי הניהול הם 0.98% לשנה, והתעודה צוברת ריבית המחושבת על בסיס יומי.
השינויים העיקריים במחירי הסחורות בשבוע שעבר:
סחורות שמחירם עלה, שיעור העלייה באחוזים: חזיר קפוא – 3.6%, כותנה – 1.6%, קפה – 1.5%, קמח סויה – 1.5%, חיטה – 1.2% ובנזין – 0.5%.
סחורות שמחירם ירד, שיעור הירידה באחוזים: בדיל – 10.6%, כסף – 7.8%, פלטינה – 7.5%, אבץ – 6.2%, אורז – 6.1%, ניקל – 5.2%, נפט להסקה – 5.1%, פלדיום – 4.9%, אתנול – 4.4%, זהב – 3.7%, נפט – 3.7%, נחושת – 3.5%, עופרת – 2.9%, רכז תפוזים – 2.1%, אלומיניום – 2.1%, עץ – 1.9% וגז טבעי – 1.3%.
* מאת: אריה גורן, אנליסט גלובלי בפרגון, מערך ניהול השקעות חו"ל של כלל פיננסים בטוחה.
* הערה: אין לראות בכתבה המלצה לרכישה או למכירה של בנזין, תעודת סל או כל סחורה אחרת