בפסגות מצביעים על נוחי דנקנר: "דסק"ש נסחרת בדיסקאונט, תסתכלו על ההחזקות שלה"

פסגות ממליצים לנצל את הדיסקאונט שנפתח בזרוע ההשקעות של נוחי דנקנר בעקבות הדוחות של חברות הבנות
אריאל אטיאס |

מניית דיסקונט השקעות איבדה מתחילת השנה כ-20% ובפסגות מאמינים, כי נפתח דיסקאונט סחיר במניה. "החברות התפעוליות המרכזיות של דסק"ש הציגו תוצאות חיוביות, חלקן אף מעל המצופה - תוצאות שיבואו לידי ביטוי בדוחות הקרובים של דסק"ש", אומר היום נעם פינקו אנליסט מחלקת המחקר בבית ההשקעות פסגות, כאשר הוא מתייחס לסלקום, שופרסל, מכתשים אגן (מוחזקת ע"י כור המוחזקת ע"י דסק"ש), נטוויז'ן ונייר חדרה. חברות אלרון, כור ונכסים ובניין טרם פרסמו דוחות.

פינקו מציין, כי סלקום הינה האחזקה המהותית ביותר של דסק"ש, והאחזקה בה מהווה קרוב למחצית מסך שווי האחזקות הסחירות של דסק"ש. "השפעת שינוי במניית סלקום על שוויה של מניית דסק"ש הינו מעל ל-70%", הוא מציין.

סלקום פרסמה ביום רביעי תוצאות שהצביעו על שיפור חזק בשיעורי הרווחיות אל מול הרבעון הקודם וזאת למרות עלויות הניידות. הרווח הנקי הסתכם ב-273 מיליון שקל. בפסגות ציפו לרווח נקי של 208.6 מיליון שקל.

על תוצאות שופרסל, זרוע הקמעונאיות של החברה, אומר פינקו "התוצאות מזכירות לנו שוב את יכולותיה של הנהלת הרשת, כפי שהתבטאו בשינויים המוצלחים שנעשו בחברה ואת העובדה כי מדובר על הרשת המובילה בישראל. להנהלת החברה חזון ברור בהקשר של פיתוח מנועי צמיחה והמשך התייעלות".

גם חברת הדשנים, מכתשים אגן, הפתיעה את פסגות כאשר הציגה צמיחה של 31% בהכנסות. למרות זאת, פינקו מציין, כי כור חברת האם של מכתשים אגן המוחזקת ע"י דסק"ש תפגע קצת ברווחי האקוויטי שאמורה דסק"ש למשוך מכור בגלל הוצאות מימון גבוהות בגין ירידת שער הדולר.

פינקו מציין גם את התוצאות החיוביות של נייר חדרה ונטוויז'ן ואומר, כי "כל אלו, בתוספת רווחי הון בסך של כ-205 מיליון שקל מירידה בשיעור האחזקות בסלקום וב-GVT מובילים לכך שהדוח הקרוב של דסק"ש יהיה בהחלט חיובי".

"להערכתנו, חשיפה לקבוצת אי.די.בי היא רצויה בשל החשיפה הגדולה שלה למשק הישראלי על כלל ענפיו. על אף ההאטה הצפויה, מצב המשק עדיין בריא וחזק. נזכיר גם את ההיערכות הנכונה של הקבוצה כולה למשבר הנוכחי, עת השכילה להשיג מימון רב לטווח ארוך, לפני פרוץ משבר הנזילות העולמי.

פינקו מציין, כי לפי שערי הבסיס הבוקר, דסק"ש נסחרת כיום בדיסקאונט סחיר של 14% (לאחר ניכוי הוצאות מטה ומס בהיקף של 860 מיליון שקל), שהינו גבוה יחסית לחברה ודיסקאונט כלכלי של 33%. אי.די.בי פיתוח נסחרת כיום בדיסקאונט סחיר של כ-2.3% (לאחר ניכוי הוצאות מס ומטה של 1.1 מיליארד שקל), שהינו סביר ביחס לממוצע של החברה. הדיסקאונט הכלכלי שנובע בעיקר מהמחיר הכלכלי של דסק"ש הינו 26%.

עדכון המדדים הקרוב, מהווה זרז לרכישת אי.די.בי פיתוח איפה ששיעור אחזקות הציבור נכון להיום עומד על 22.67%. "בעלי העניין בחברה יצטרכו להפיץ מעל ל-2% ממניות החברה בחודש הקרוב על מנת להבטיח את הישארותה במעו"ף". על פי שווי השוק כיום, היקף ההפצה צפוי לעמוד על כ- 120 מ' שקל.

בשורה התחתונה, בפסגות מגיעים למסקנה שמומלץ להיחשף לדיסקונט השקעות ומשמרים את המלצת "תשואת היתר" לחברה במחיר יעד של 130 שקל, 32% מעל מחיר השוק. בנוגע לאי.די.בי פיתוח שומרים על המלצת "תשואת שוק" , עם מחיר יעד של 127 שקל, פרמיה של 29%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה