הגרעון המסחרי של ענף המזון זינק ברבעון 1 ב-6.2%

הפער השלילי בין יבוא המזון ליצוא המזון הסתכם ב-140.8 מיליון דולר. כך נמסר מאיגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים
שי פאוזנר |

ברבעון הראשון של השנה חל גידול של 6.2% בגרעון המסחרי (הפער בין יבוא המזון ליצוא המזון), של תעשיית המזון הישראלית, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הפער השלילי בין יבוא המזון ליצוא המזון הסתכם ב-140.8 מיליון דולר. כך נמסר מאיגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים. מניתוח איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים עולה, כי ברבעון הראשון של השנה נרשם גידול דולרי של 12.3% ביבוא המזון בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. היבוא הסתכם ב-354.3 מיליון דולר. בתוך כך, גדל יבוא משקאות כהליים וחומץ ב-16.5% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 30.4 מיליוני דולרים. יבוא סוכר לסוגיו וממתקי סוכר ירד בשיעור של 28.6% והסתכם ב- 51.4 מיליון דולר, יבוא מוצרים מדגנים, קמח, עמילן או חלב ודברי מאפה גדל ברבע הראשון של השנה ב-25.5% והסתכם ב-33 מיליון דולר. יבוא קקאו ומוצרי קקאו גדל ב-19.6% והסתכם ב-26.2 מיליון דולר. בתחום יבוא המוצרים מבשר ודגים חל גידול של 63.5% והוא הסתכם ב-17 מיליון דולר. עוד עולה מניתוח הנתונים, כי ברבע הראשון של השנה נרשמה ירידה של 2.2 ביבוא המזון לישראל מהאיחוד האירופי והוא הסתכם בכ-196 מיליון דולר; היבוא מארה"ב גדל בכ-17% והסתכם ב-37.7 מיליון דולר, כמו כן, נרשם גידול של 50% מיבוא מזון מסין שהשתכם ב-6.9 מיליון דולר. איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מציין, כי ברבע הראשון של השנה נרשמה עלייה דולרית של 16.7% ביצוא המזון לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והוא הסתכם ב-213.5 מיליוני דולרים. לדבריו תעשייני המזון, הגידול בהיקפי היצוא הוא תוצאה של פעילות מאומצת לחדירה לשווקים המפותחים ומפצה במידה מועטה על הירידה הנמשכת בשער החליפין של הדולר בחודשים האחרונים. יצוא המזון לאיחוד האירופי גדל ברבע הראשון של השנה ב-7.3% והסתכם ב-90.2 מיליוני דולרים; יצוא המזון לארה"ב גדל ב- 23.2% והסתכם ב-29.2 מיליוני דולרים; יצוא המזון לרוסיה גדל ב-32% והסתכם ב-12.3 מיליוני דולרים; יצוא המזון לסין גדל ב-23.3% והסתכם ב-9 מיליוני דולרים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה