BDI: מוסר התשלומים בענף המזון בנוב' טוב ב-6% מהמשק

מלבד תחום שיווק המזון, נרשם ממוצע ימי פיגור נמוך גם בענפי ייצור כימיקלים וטקסטיל. מנגד, נרשם ממוצע ימי פיגור גבוה בתחומי הבנייה, הובלה ותקשורת
אסף מליחי |

מהדו"ח החודשי של קבוצת BDI לסיכום ימי האשראי ומוסר התשלומים בין חברות ועסקים עולה, כי מוסר התשלומים הישראלי נותר יציב בחודש נובמבר לאחר הטבה שרשם בחודש אוקטובר.

במהלך חודש נובמבר חל קיטון של יום נוסף, הן במספר ימי האשראי בפועל (ימי אשראי בהסכמה + ימי פיגור), שעמד על 98 ימים והן במספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה, שעמד בסוף חודש נובמבר על 88 ימים. ממוצע ימי הפיגור שמר על השיא החיובי שרשם בחודש אוקטובר ועמד על 10 ימים.

כלכלני BDI מציינים, כי למרות ההטבה שנרשמה בממצע ימי הפיגור בתשלומים בחודשים החולפים, עדיין קיים פער גדול במספר ימי הפיגור בין הענפים השונים. בענפים בהם מוסר התשלומים הוא הטוב ביותר כגון: שיווק מזון, טקסטיל ופרמצבטיקה, עומדים ימי הפיגור על מספר ימים בודדים (6-9 ימים), ואילו בענפים בהם מוסר התשלומים הוא הגרוע ביותר כגון: תחבורה, מתכת והובלה, מגיע מספר ימי הפיגור ללמעלה מ-30 ימים. בנוסף, מוסר התשלומים בנובמבר זהה למוסר התשלומים שנרשם בתקופה המקבילה אשתקד.

ענף רשתות שיווק המזון רשם שיפור במוסר התשלומים ובנובמבר נמנה על הענפים עם מוסר התשלומים הטוב ביותר מבין הענפים הנבחנים במסגרת מדד מוסר התשלומים של BDI. מוסר התשלומים של ענף רשתות שיווק המזון טוב בכ-6% מזה של המשק הישראלי כולו ובנובמבר עמד מספר ימי התשלומים בפועל בענף זה על 92 ימים בלבד, בהשוואה ל-98 ימים בכלל המשק.

ממוצע ימי הפיגור בענף רשתות המזון טוב משמעותית מימי הפיגור בכלל המשק ועמד בנובמבר על 5 ימים בלבד, בהשוואה לכ-10 ימי פיגור בכלל המשק בחודש נובמבר. ממוצע ימי האשראי בפועל בענף רשתות שיווק המזון בשנת 2006 עומד על כ-93 ימים, וממוצע ימי הפיגור עומד על כ-8 ימים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה