הדולר השבוע: צפי למגמה מעורבת בטווח שערים צר

יחד עם זאת, קו ההתנגדות הבא נמצא ב-4.35 שקל לדולר וההערכות הן כי הוא ייחצה, אם וכאשר תגבר הוודאות להורדת הריבית השקלית עוד החודש
אסף מליחי |

בניגוד למגמת ההחלשות של הדולר מול השקל בתקופה האחרונה, שינה הדולר כיוון השבוע והתחזק מול השקל. התחזקות זו חלה עקב התגברות הציפיות לפער ריביות שלילי בין ישראל לארה"ב, דבר שעלול לפגוע בתנועות ההון הפיננסיות לארץ.

צפיות אלה לפער ריביות שלילי נובעות מהתחזית להורדת ריבית נוספת בישראל בתקופה הקרובה, זאת במקביל לפרסום נתונים חיוביים בארה"ב התומכים בדחיית מועד הורדתה של ריבית ה-FED. בסיכום שבועי נחלש הדולר ב-1% מול השקל ונותר ללא שינוי מול היורו.

בענף המחקר של בנק הפועלים, סבורים, כי בטווח הקצר השקל צפוי להיסחר במגמה מעורבת, אך להישאר בטווח שערים צר יחסית. השבוע טיפס הדולר לרמתו הגבוהה ביותר זה שמונה שבועות, ונראה כי בשוק המט"ח הישראלי מפנימים בהדרגה את סגירת הפער בין הריביות ואת ההערכות להורדת ריבית נוספת בישראל, לפני הורדה אפשרית בריבית בארה"ב.

בנוסף, משקיעים זרים, שנהנו הן מהתחזקות השקל והן מעליות השערים בבורסת ת"א, החלו לממש רווחים. קו ההתנגדות הבא נמצא ב-4.35 שקל לדולר וההערכות הן כי הוא ייחצה, אם וכאשר תגבר הוודאות להורדת הריבית השקלית עוד החודש.

בטווח הארוך מעריכים בבנק, כי צפויה התייצבות, על רקע ההערכות כי כלכלת ישראל תמשיך לשמור על חוזקה ועל האטרקטיביות בעיני המשקיעים הזרים. ההערכות הן, כי גם בישראל וגם בארה"ב צפויות הורדות ריבית במהלך שנת 2007, כך שפער שלילי לא יישאר לאורך זמן.

בנוסף, על פי סקר שנערך השבוע ב"רויטרס", ההערכות הן כי הדולר צפוי להיחלש בשוק המט"ח הבינלאומי ובעקבות זאת צפוי לחץ כלפי מטה גם על שער הדולר מול השקל.

ביחידת המחקר של בנק לאומי סבורים, כי בטווח הקצר, ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי ימשיך הדולר להיסחר מול השקל סביב הרמות הנוכחיות כשהמסחר יושפע ממגמות המסחר בעולם.

בטווח הבינוני, מעבר אפשרי לפער ריביות שלילי בין ישראל לארה"ב והגדלת החשיפה של המשקיעים המקומיים לשווקי חו"ל עשוי לקזז את השפעת שווקי העולם והמשך ההשקעות הריאליות.

בבנק איגוד מתמקדים בהיבט הטכני לשבוע הקרוב, לפיו טווח המסחר הצפוי לשבוע הקרוב הינו 4.31 -4.38 שקל לדולר. תמיכה קרובה שוכנת ב-4.29 שקל לדולר ורחוקה יותר ב-4.25. מנגד, התנגדות שוכנת ברמה של 4.38 שקל.

בחדר המסחר של אינפורקסיה מציינים, כי מסחר דליל בסופ"ש הביא לייסוף חד חזרה אל מתחת לסביבת התמיכה 4.3 שקל מפנה זה בסופ"ש מעלה סימני שאלה לכיוונו של האמריקאי בט"ק.

בנוסף, מעריכים באינפורקסיה, כי אין בהתפתחויות במישור הביטחוני והגיאופוליטי, כדי לגרום לסערה בשוק המט"ח, ולכן המטבע האמריקני צפוי להתנהל בהתאם למגמתו בעולם.

כמו כן, צופים האנליסטים, כי הדולר האמריקני יקבל תמיכה ממעבר אפשרי בשבועות הקרובים לפער ריביות שלילי והגדלת החשיפה לשווקי חו"ל. מההיבט הטכני סביבת 4.25 מהווה סביבת תמיכה של הט"ק-בינוני, ומאידך סביבת 4.3 שקלים שהיוותה סביבת תמיכה הופכת לסביבת התנגדות, כאשר השבוע הצפי הינו למסחר בטווח 4.27-4.32.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה