טופספין תבדוק את הטכנולוגיה שלה מול סרטן הערמונית

הניסוי שתערוך החברה בטכנולוגיית ה-MRI שלה כולל הדמיה של בלוטות ערמונית שנכרתו מחולים בסרטן הערמונית. בנוסף לביצוע הניסוי החלה החברה גם בתכנון ראשוני של מוצר יעודי בהתבסס על טכנולוגית ה-MRI
חזי שטרנליכט |

טופספין מוסרת הבוקר (ג') כי החלה בניסוי לבחינת הרחבת השימוש בטכנולוגית ה- MRI שפיתחה להדמית גידולים סרטניים בערמונית. הניסוי כולל הדמיה של בלוטות ערמונית שנכרתו מחולים בסרטן הערמונית, והוא מבוצע בשיתוף עם המחלקה האורולוגית של המרכז הרפואי רבין.

בנוסף לביצוע הניסוי החלה החברה גם בתכנון ראשוני של מוצר יעודי בהתבסס על טכנולוגית ה-MRI שפיתחה להדמית הערמונית ובכוונתה לבחון אפשרות לשיתוף פעולה עם חברות מובילות בעולם בתחום האורולוגיה לפיתוחו.

סרטן הערמונית הנו הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים. אחד מכל שישה גברים מאובחן כחולה בסרטן הערמונית וכ-600,000 מקרים חדשים של סרטן הערמונית מאובחנים בעולם המערבי מדי שנה. ל-MRI קונבנציונלי יכולות מוכחות בהדמיית סרטן הערמונית, אלא שגודלה ומחירה של מערכת MRI קונבנציונלית אינם מאפשרים לאורולוגים להשתמש בה במרבית המקרים.

הטכנולוגיה של טופספין מאפשרת ביצוע MRI מקומי ללא צורך במערכת חיצונית יקרה ומסורבלת ועל כן עשוייה להביא את יכולות ה-MRI למשרדו של האורולוג. טכנולוגיית ה-MRI של טופספין תוכל באופן פוטנציאלי לאפשר הנחייה מדוייקת של ביופסיה בערמונית, קביעת שלב הגידול (Staging) והנחיית טיפולים מקומיים כגון הקפאה. גודל השוק לאבחון סרטן הערמונית, קביעת השלב שלו והטיפול בו בארה"ב בלבד מוערך ביותר מלמעלה מ- 5 מיליארד דולר בשנה.

מנהל האגף האורולוגי במרכז רפואי רבין- קמפוס בילינסון, פרופ' ג'ק בניאל, מסר: "אבחון סרטן הערמונית לוקה היום בחסר וכתוצאה מכך לא כל החולים מאובחנים מוקדם מספיק וחלקם אינם מקבלים טיפול מיטבי. דרוש לנו אמצעי אבחון מדויק יותר מהקיים בשוק והטכנולוגיה של טופספין עשויה להיות הפיתרון לכך".

מנכ"ל טופספין, ארז גולן, הוסיף: "טופספין מתקדמת בתכניתה האסטרטגית לפיתוח יישומים נוספים של הטכנולוגיה בנוסף ליישום המרכזי לצנתורי לב. בתחום האורולוגיה זיהינו בעיות ללא פיתרון נאות באבחון, קביעת השלב והנחיה טיפול בסרטן הערמונית, ומטרתנו היא להביא מוצר לשוק גדול זה המשווע לפתרון יעיל וכלכלי.

"במקביל לכך אנו ממשיכים ומתקדמים היטב בתכניתנו לקבל את אישור השיווק לצנתר ההדמיה עד לסוף השנה ולהציע לקרדיולוגים ב-2007 מוצר אטרקטיבי ותחרותי שיהיה חלק ממהפכה בתחום צנתורי הלב: זיהוי נגעים מסוכנים בעורקי הלב ומניעת התקפי לב בטרם התרחשו ולא רק טיפול באירועי לב לאחר שקרו".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה