אקספנג
צילום: טוויטר

אקספנג עם תחזית חזקה לרבעון הבא; המניה קופצת בטרום

יצרנית הרכב החשמלי הסינית צופה למסור בין 102-108 אלף רכבים ברבעון הבא, זינוק של כ-238%-258%; החברה גם צופה הכנסות של בין 17.5-18.7 מיליארד יואן, האנליסטים ציפו ל-16.85 מיליארד יואן

רוי שיינמן |
נושאים בכתבה אקספנג רכב חשמלי

יצרנית הרכב החשמלי הסינית אקספנג Xpeng Motors -7.57%  הפתיעה את השוק עם תחזית חזקה לרבעון השני של השנה. החברה צופה הכנסות של 17.5 עד 18.7 מיליארד יואן (כ-2.4 עד 2.6 מיליארד דולר), לעומת תחזיות האנליסטים שעמדו על כ-16.85 מיליארד יואן בלבד. גם התחזית לכמות המסירות מרשימה, בין 102 ל-108 אלף רכבים, עלייה שנתית של 238% עד 258%. המשקיעים לא נותרו אדישים והמניה קופצת ב-5% במסחר המוקדם.


החברה גם מציינת כי הביקושים לרכבים חשמליים זולים יותר נמצאים במגמת עלייה, ובזכות כך היא מעריכה שתספק בין 102 ל-108 אלף רכבים ברבעון השני, זינוק של 238% עד 258% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מדובר במספר שיא חדש ששם את XPeng בראש רשימת היצרניות הצעירות המובילות את שוק הרכב החשמלי בסין.


ברבעון הראשון של 2025 מסרה החברה 94,008 רכבים, זינוק של 330.8% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. גם שיעור הרווח הגולמי הציג שיפור, ועלה מ-12.9% ל-15.6%, מה שמעיד על התייעלות תפעולית מסוימת. עם זאת, החברה עדיין לא רושמת רווח נקי, בין היתר בשל הוצאות גבוהות על פיתוח טכנולוגיות חדשות והתרחבות גיאוגרפית.


אחת הסיבות המרכזיות לצמיחה היא הדגם החדש MONA M03, רכב סדאן בגודל בינוני שמציע אלטרנטיבה נגישה לדגמים כמו Seagull ו-Dolphin של BYD, כמו גם ל-Model 3 של טסלה. הדגם החדש מציע מחיר תחרותי, תוך שמירה על טכנולוגיה מתקדמת ועיצוב מודרני, מה שהופך אותו לאטרקטיבי במיוחד עבור צרכנים שמחפשים פתרון חשמלי אמין מבלי לשלם את פרמיית המחיר של טסלה. 


במקביל, XPeng גם לא מוותרת על השוק היוקרתי: החברה השיקה לאחרונה את דגם X9, מיני-וואן פרימיום שמחירו מתחיל בכ-49 אלף דולר. מדובר ברכב שמיועד למשפחות אמידות, עם מערכות נהיגה אוטונומית מתקדמות, עיצוב מרווח ויכולות טכנולוגיות שלא מביישות מתחרות מערביות.


אחד היעדים המרכזיים של XPeng לשנת 2025 הוא להתחיל בייצור המוני של רכבים עם נהיגה אוטונומית ברמה 3, טכנולוגיה שמאפשרת לרכב לנהוג את עצמו ברוב המצבים מבלי צורך בהתערבות נהג אנושי. מדובר בקפיצה משמעותית לעומת מערכות רמה 2 שנפוצות כיום בשוק, ו-XPeng שואפת להיות מהראשונות שמביאות את הטכנולוגיה הזו לייצור סדרתי בסין.


לפי הודעת החברה, המערכות יפותחו בעיקר לשוק המקומי, אך לא מן הנמנע שבעתיד הקרוב היא תנסה לחדור בעזרתן גם לשווקים באירופה ובמזרח התיכון, במיוחד לאור ההתקרבות בין יצרניות סיניות לשווקים זרים נוכח מלחמת המחירים המתפתחת במדינת האם.

קיראו עוד ב"רכב ותחבורה"


למרות הצמיחה המרשימה של XPeng, השוק הסיני עדיין נשלט בידי שתי שחקניות עיקריות: BYD, שממשיכה להוביל במספר המסירות הודות למגוון רחב של דגמים בטווח מחירים רחב, וטסלה. המהלך האחרון של החברה, השקעת מאמצים במערכות נהיגה אוטונומית מתקדמות ודגמים חדשים בזול וביוקרה, ממקם אותה כמועמדת רצינית להפוך לשחקנית גלובלית משמעותית בשנים הקרובות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה