ביטוחי רכב
צילום: shutterstock

המדריך הגדול לאותיות הקטנות בביטוח רכב

למה כדאי להתעכב יותר מרגע על האותיות הקטנות בפוליסת ביטוח הרכב, על מה לא כדאי לוותר, מה יציל אותנו מהשיטפון ולמה בכלל צריך ביטוח מראות?

תוכן בחסות |

נכון שיש כמה צדיקים שיודעים בדיוק מה כלול בפוליסת הביטוח שלהם, על מה הם ויתרו בשנה שעברה ועל מה בשום אופן אסור לחסוך. יש כאלה. אבל הרוב? אלה שעבורם מועד חידוש הביטוח אומר להמתין לנציג מחברת הביטוח שיתקשר ופשוט יעשה חידוש? אם הטיפוס השני מבין השניים דומה לך יותר, אולי כדאי לך לקרוא את הכתבה הזו.

ממה בנויה פוליסת הביטוח? רגע לפני הרגע לחדש ביטוח מקיף לרכב, אולי כדאי להתעכב דקה או שתיים כדי להבין למה בכלל הוא משמש ומה מבין המוצרים הביטוחיים שעל המדף מתאימים לך. ביטוח חובה הוא בסיס פוליסת הביטוח ובדיוק כמו שמו, אסור לזוז בלעדיו. ביטוח החובה מכסה נזקי גוף של כל המעורבים בתאונה ולכן עוד לפני שמדברים על פיצוי חומרי הוא כה חשוב. מחיר פוליסה זו די אחיד בין רוב החברות.

שני בתור הוא ביטוח צד ג', ביטוח הנוצר כדי לפצות רק את מי שנפגע על ידך בתאונה, תוך ויתור שלך על הפיצוי עבור הנזק שנגרם לך. הוא מתאים לבעלי רכבים בעלי ערך שוק נמוך או מי שמעוניין לחסוך בדמי הביטוח, עם סיכון מסוים.

הביטוח המקיף הינו המוצר הביטוחי המועדף על בני ישראל, יכסה את נזקי התאונה של שני הצדדים ולו הרחבות מכל מיני סוגים מכיוון שבדרך זו יכולות חברות הביטוח להגדיל את רווחיהן, אך מבחינתנו זה אומר שדרישתנו לחזור למסלול החיים לאחר תאונה שהשביתה לך את האוטו תיעשה בקלות.

מהן האותיות הקטנות? לכל ביטוח ישנן הגבלות מסוגים שונים, יתרונות וחסרונות. היכרות עמוקה עם הפוליסה שלך יכולה לעזור לך ברגע האמת להפיק ממנה את המירב או אפילו רק לדעת שהאירוע אותו חווית הוא מקרה ביטוחי בו ניתן להפעיל את הביטוח ולא להתמודד איתו לבד.

ככלל, כל פוליסת ביטוח אשר תוצג לך על ידי נציג המכירות של אותה חברה תיראה זוהרת ומפנקת, אך מה שבאמת חשוב מסתתר בין השורות, במספרים המוצגים לך ובתנאים שלא רואים ממבט ראשון. למשל, גובה הכיסוי לצד ג' נועד כדי לפצות את מי שפגעת בו בתאונה וסכום של מאות אלפי שקלים נשמע סביר, נכון? אז לא תמיד. פגיעה ברכב יוקרה יכולה להגיע לסכומים דמיוניים והניסיון שלך לחסוך כמה שקלים בביטוח צד ג' יכול לעלות לך מאות אלפים אחרי תאונה. גם גובה דמי ההשתתפות העצמית  משפיעים על מחיר הפוליסה, גיל הנהג המינימלי, האפשרות לרכב חלופי במסגרת הביטוח המקיף או יכולתך לתקן את נזקי התאונה בכל מוסך ולא רק במוסך הסדר. כמו אלה מסתתרים עוד הגבלות בפוליסת הביטוח.

מה כן מומלץ לרכוש? השאלה מה כן מומלץ להוסיף לפוליסת הביטוח המקיף שלך אינה אחידה וכדאי לך להתאים אותה לצרכיך. על כמה תוספות אין ויכוח שהן הכרחיות, רק שחשוב להבין את מגבלותיהן:

שירותי דרכים וגרירה: הכרחי ביותר ועלותו זניחה, אבל זכרו שלא ניתן להזמין גרירה על חשבון הביטוח לאותה תקלה בתוך פרק זמן מסוים.

שמשות, מראות ופנסים: הרחבה לא יקרה שיכולה לחסוך לך הרבה התרוצצויות בין נותני שירות, שכן חלק משירותים אלה ניתנים עד הבית ובמקרה בו פרצו לך לרכב דרך החלון, זה מאד עוזר. כן צריך לדעת שבדרך כלל המוצר הניתן הוא חליפי ולא מקורי, מה שעלול להיות בעייתי לעיתים.

רכב חלופי: במקרה של תאונה שהשביתה את רכבך יש אפשרות לקבל רכב חליפי מהביטוח. זהו שירות שיכול להציל מבוטחים מסוימים ולהם חשוב לדעת מה עלות השירות ולכמה זמן ניתן. עבור אחרים, למשל מי שמחזיק מספר רכבים בבית, זהו כסף מיותר שיכול לרדת מהפוליסה.

ביטוח המתאים לך: פשוט להסתכל על כל הפרטים. זה קריטי במיוחד עבור רכבים ללא נהג יחיד, או רכבי עבודה עליהם נוהגים עובדים, אבל לא רק. צריך לשים לב לגיל הנהג המינימלי המותר בביטוח, למינימום שנות הוותק שלו או לסעיף היעדר התביעות. אל תתנו לכמה הגבלות קטנות או חיסכון של שקלים בודדים להרוס לך שנים של תשלום ביטוח מקיף לרכב שלך.

לסיכום, ביטוח רכב הוא מוצר בדיוק כמו כל מוצר אחר, יש לו יתרונות, חסרונות, תכונות חבויות וגם הרבה חוות דעת של לקוחות עבר. מצד שני, מה שיקבע בסוף זאת רק ההשוואה שלך, עם ההבנה של התנאים ושל התקציב שלך לעניין. זאת הדרך הנכונה לרכוש ביטוח.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה