
סלקום מול IBC - "הוט ותש"י מנסות לעשות אקזיט על חשבוננו"
סלקום תובעת את IBC. במרכז המחלוקת החלטת IBC להרחבת פריסת הסיבים שלה ל־2.4 מיליון בתי אב, תוך ניסיון לחייב את סלקום לרכוש 15% מכלל הקווים. לטענת סלקום, ההתחייבות שלה במסגרת החוזה תקפה רק עד לתקרה של 2 מיליון בתי אב. בכתב התביעה – ובמכתבי ההתראה שקדמו לו - טוענת סלקום למעשה כי הוט ותש"י מנסות לעשות אקזיט מ-IBC על גבה ולחייב אותה בדברים שהיא אינה חייבת על מנת להעלות את שווי החברה במסגרת עסקת מכירת המניות של הוט ותש"י. את התביעה הגישו עו"ד עופר צור, אסף אבטובי ואורן מאירי ממשרד גורנצקי.
במכתב קודם ששיגרה סלקום היא טענה כי תש"י ו־HOT מנסות לייצר מצג שווא שלפיו סלקום תרכוש 15% מהקווים במסגרת הרחבת הפריסה, על מנת לסייע למכור את חלקן בחברה. השבוע, לפני שנפתרו המחלוקות בין הצדדים, דווח כי קבוצת הפניקס ובית ההשקעות מור צפויים לרכוש את מניותיהן של הוט וקרן תש"י במיזם הסיבים, 46% סך הכל, בתמורה שתעמוד על 1.04 מיליארד שקל. השווי הזה מתבסס על רכישת קווים מצד סלקום וסלקום כאמור מתנערת מכך.
בתביעה שהוגשה נכתב: "הוט ותש"י תכננו למכור כבר אז את חלקן וניסו להציג היקף מחויבות פוטנציאלי גדול יותר כדי להגדיל את התמורה שיקבלו במכירה. תכנון זה התגבש, והן איתרו לאחרונה רוכש". בנוסף צוין בכתב התביעה: " IBC מנסה לחייב את סלקום לרכוש ממנה בכפייה קווי תשתית בכמות ובעיתוי שתכתיב לה IBC באופן חד צדדי וללא מגבלה, כשברור ל-IBC שהכתבה של רכישה כפויה כזו תפגע בתחרות. כשהם "רוכבים" על אותה פרשנות אבסורדית, IBC ובעלי אינטרסים בה (המונעים ממניעים זרים פסולים ופועלים תוך ניגוד עניינים חמור) דהרו קדימה "באופן עיוור", התעלמו מכל התראות סלקום, והובילו את IBC לקבל (שלא כדין), בין היתר, החלטה בעניין הרחבת תשתית הסיבים שלה לכ-2.4 מיליון בתי לקוח.
"ההחלטה התקבלה על בסיס הנחת מוצא (מופרכת) שהוצגה לאורגני החברה (ולצדדים שלישיים) כאילו לפי ההסכם סלקום "מחויבת" לרכוש אוטומטית 15% גם מהקווים שנפרסו מעל תקרת ההתחייבות (2 מיליון), וללא כל מגבלה."
מערכת היחסים בין החברות החלה עוד בשנת 2018, כאשר סלקום רכשה 70% ממניות IBC בשותפות עם קרן תש"י. כבר אז, לפי התביעה, נזרעו זרעי המחלוקת: "בחודש אוגוסט 2013 הוענק ל-IBC רישיון למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים. במשך שנים לאחר שהוענק לה הרישיון, היקף פריסת הרשת שלה עמד על שיעור נמוך של משקי הבית בישראל והמיזם לא הצליח להתרומם באופן ממשי."
התביעה מתארת כיצד משרד התקשורת התערב ב-2018 וקבע הגבלות רגולטוריות ש"תכליתן לעודד את חדירת מיזם IBC לשוק והאפשרות של בעלי רישיונות אחרים לרכוש אחזקות ב-IBC."
הסכם ה-IRU: לב המחלוקת - בתאריך 12.3.2019 נחתם הסכם קריטי בין סלקום ל-IBC, המעגן את התחייבויות הצדדים:
- ערוץ 14 תקוע במקום השני - לא מצליח לשבור את תקרת הזכוכית
- רפורמת השידורים - האם תשלמו פחות על צפייה בטלוויזיה?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"