אילון מאסק
צילום: יוטיוב

האם סטארלינק של אילון מאסק בדרך להנפקה ולמה זה משפיע על טסלה?

בעוד המרוץ המודרני לחלל נמצא בעיצומו, מנכ"ל טסלה וספייסX, אומר כי מיזם האינטרנט החללי יהפוך לציבורי ברגע שיהיה לו מקור הכנסות קבוע, מה שיכול לקחת כמה שנים והבטיח קדימות למשקיעי טסלה ותיקים. מניית טסלה עולה ב-5.6%
ארז ליבנה | (2)

יש לא מעט ביקורות על אילון מאסק, מנכ"ל טסלה TESLA INC (TSLA) וספייס אקס, חברת החלל הפרטית הגדולה בעולם – שבין היתר אחראית על שיגורה של חללית הישראלית "בראשית" לפני למעלה משנתיים. יש הטוענים, בצדק, שהוא משתמש בכוחו ובעדת מעריציו להריץ מטבעות קריפטו. זה אפילו הקים נגדו את ארגון אנונימוס שאיים עליו כי "הרס חיים" עם ציוציו. אבל על דבר אחד קשה להתווכח – כל מה שהאיש הזה נוגע בו הופך לזהב. כמו מידאס המודרני, רק אם תסמונת אספרגר שמקשה עליו לתקשר כראוי עם בני אדם אחרים.   כשמסתכלים על המיזם היותר מוכר שלו פה בישראל, כלומר טסלה, בתוך כעשור הפך אותה משם לא מוכר לחברת הרכב בעלת שווי השוק הגבוה ביותר בעולם, שנחשבת לחלוצה ומובילת השוק כיום של הרכבים החשמליים – למרות שכנראה לא תוביל אותו בעתיד.   כמו בשוק הרכב, כך גם במרוץ הפרטי לחלל. מה שפעם היה נחלתן של מדינות בלבד, הפך בשנים האחרונות לתחום מסחרי שמתחרים בו שמות ענק, כמו הבעלים והמנכ"ל של אמזון AMAZON (AMZN) ג'ף בזוס, שהקים את בלו אוריג'ין, ואמור לטוס עמה לחלל החודש. גם המיליארדר האקצנטרי ריצ'רד ברנסון, שהקים את חברת התיור החללית, וירג'ין גלקטיק VIRGIN GALACTIC HOLDINGS (SPCE), שהתמזגה עם ספאק ב-2019 והפכה לחברה בשווי המתקרב ל-10 מיליארד דולר, נמצא במרוץ. גם המסע של בראשית לחלל הוא חלק מתחרות של גוגל (GOOG) העולמית, שניסתה לעודד את התחום.   אבל ספייס אקס היא ליגה אחרת לגמרי ועמה מאסק מוביל בבטחה את המרוץ הפרטי לחלל. מאז 2011 החברה ביצעה כבר 125 שיגורים לחלל, כשמתוכן 123 שיגורים הוגדרו כמוצלחים. יתר על כן, החברה של מאסק הצליחה בפעם הראשונה לשלוח חללית לחלל ולהחזירה בשלמותה לנחיתה באתר נחיתה ידוע מראש.   אחד מהמיזמים בתוך ספייס אקס הפרטית הוא פרויקט "סטארלינק", שכרגע יש לו כ-1,500 לוויינים זעירים בחלל. מטרתו של הפרויקט הוא לספק אינטרנט מהיר לכל העולם מהחלל. הרעיון הוא שאנשים פרטיים או גופים גדולים ישלמו מנוי חודשי כדי לקבל שירותי אינטרנט בכל העולם, בלי הצורך לחיבור אינטרנטי רגיל.   לפי האנליסט אדם ג'ונאס, שנחשב לאחד מהאנליסטים השוריים בוול סטריט על \, השווי של ספייס אקס כולה הוא כ-74 מיליארד דולר, כשהשווי של ספייס אקס, נכון לעכשיו הוא כשני שליש מהשווי, כלומר 50 מיליארד דולר.   אמש מאסק צייץ כי להערכתו סטאר לינק תהפוך לציבורית "בתוך כמה שנים, כשמקורות ההכנסה שלה יהיו צפויים במידה מספקת".   אבל כמו כל דבר שקשור למאסק, אי אפשר להתעלם מהרווח האישי שהוא מקבל בשל ציוציו, כמו שצייץ את המילה "ביטקוין" והעלה את מטבעות הקריפטו בעשרות %, קצת לפני שנודע שטסלה רכשה ביטקוין ב-1.5 מיליארד דולר והודיעה כי תאפשר ללקוחותיה לרכוש רכבים באמצעות המטבעות.   כאז, גם עכשיו. מאסק אמר כי המשקיעים הוותיקים של טסלה, ככל הנראה יקבלו קדימות בהשקעה של סטארלינק והמניה כבר יומיים עולה ביותר מ-5% בכל יום מסחר.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    רונן 25/06/2021 08:44
    הגב לתגובה זו
    ספייס X משגרת כ 60 לווינים כל 10 ימים בממוצע. בספטמבר 21 יהיה כבר כיסוי עולמי לשירותי האינטרנט. והחברה עובדת על חוזים לחברות תעופה לאפשר לטסים שרותי אינטרנט. ויש לה עתיד וורוד כאשר היא היחידה שתאפשר שרותי אינטרנט במקומות פחות מאוכלסים או במדינות נכשלות.
  • 1.
    משקיע 24/06/2021 20:45
    הגב לתגובה זו
    מתחרים.. ושלל יצרני רכב שיכולים לפתח רכבים חשמליים ונמנעו מכך בגלל שיקולים פסולים בעבר. מזכיר לכם שכבר בשנות ה70 פיתחו רכבים חשמליים בתקופת משבר האנרגיה. ואחכ חברות הרכב רכשו הפטנט וגנזו הרכב. לעומת זאת, טיסה לחלל ויכולות שיגור אלו תחומים שעד היום היו שמורים רק למעצמות. וכעת חברה פרטית היא הגורם המשגר הגדול ביותר ושוברת כל שיאי השיגור מבחינת עלויות ומספר השיגורים השנתי. וכאן לר תהיה תחרות מהר ככ.. והרווחים ירקיעו שחקים..