מסחר תנודתי בשוק אג"ח יום לאחר קביעת השיא בבורסה בתל אביב

שבירת השיאים שולחת חלק מהמשקיעים למכור החזקות. מהצד השני זורם אל השוק כסף מקרנות הנאמנות

יום מסחר תנודתי עובר היום על משקיעי אג"ח בבורסה התל-אביבית. יום המסחר שנפתח בירידות שערים חדות יחסית של עד 0.7% במדדי התל-בונד , עקב מכירות של משקיעים החשים, כי לאחר שבירת השיאים יהיה קשה הרבה יותר לעלות.

מול המכירות, ישנו בשוק האג"ח כמות אדירה של נזילות, שהוזרמה בחודשים האחרונים ע"י הציבור הרחב, שביקש ליהנות מהטרנד החיובי שעבר על שוק האג"ח בכלל ובשוק הקונצרני בפרט בשנה וחצי האחרונות. ציבור זה שהשקיע בעיקר דרך קרנות הנאמנות מאפשר לעדן את הירידות , והקרנות יכולות לרכוש אג"ח בנזילות זו. כרגע מדדי התל-בונד יורדים בשיעור קל של 0.15% בממוצע.

בצד הכלכלי החדשות היחידות מאתמול, הינן הצהרות נוספות של הבנק המרכזי בארה"ב, שניסו לשדר כי יש עדיין סיכונים משמעותיים בשווקים הפיננסים ובכלכלות העולם, ולכן כרגע אין לוח זמנים להעלאות ריבית או הידוק מוניטארי אחר, וכי הדברים יבוצעו במקביל להתפתחויות בשווקים ובכלכלות .

בישראל אמון הצרכנים ממשיך לעלות, ונשאר ברמתו הגבוהה גם בחודש מארס, ונראה שבכלל בישראל אנו כבר הרבה אחרי המשבר, מה שמציב בפני סטנלי פישר ברירות לא קלות בכל החלטת ריבית בחודשים הקרובים, בין הצורך לשאוף ליעד האינפלציה של 1%-3% בשנה, ומצד שני לא לפגוע עוד בשע"ח בו הוא תומך ללא הפסקה.

מהמתרחש בשווקים

כאמור שוק האג"ח מאופיין במגמה מעורבת, הממשלתיות מתקנות חלק מהירידות אתמול, ועולות קלות בשיעור של 0.1% בממוצע, כאשר הדבר נתמך ע"י היציבות שנרשמה אתמול בשוק האג"ח האמריקאי, בו התשואה לא עלתה ונשארה סביב 4% באג"ח ל-10 שנים .

מדדי התל בונד כפי שרשמנו יורדים בשיעור קל של עד 0.15% בממוצע, ומי שמוביל את הירידות היא מדד התל-בונד 20 . בעקבות עדכון המדדים האחרון בתל-בונד , התקרבה מאוד רמת הסיכון של מדדי הל-בונד 20 ו 40 בגלל יציאתן של אג"ח מסוכנות מהמדדים , וכתוצאה פערי התשואות בין שני המדדים הפכו להיות זניחים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה