בתום שבוע המסחר במט"ח: הדולר נחלש היום ובסיכום שבועי התחזק ב-0.5%

השטר הירוק איבד היום 0.1% למול השקל ונחלש גזם בזירה העולמית. "הנתונים שפורסמו בסין מכבידים בכך על הדולר", כך מעריך אסטרטג מט"ח בכיר מדויטשה בנק, על רקע מבול נתוני מאקרו בסין
נועם הוד |

הדולר נעל את יום המסחר האחרון לשבוע בירידות שערים, בהתאם להתפתחויות בזירה העולמית ובניגוד למגמה השובעית. עם זאת, השבוע נותר המטבע האמריקני בטווח שערים צר יחסית, מתחת לרמה של 3.8 שקלים לדולר, כאשר מהלך המסחר בזירה המקומית הושפע השבוע משני כוחות מנוגדים.

מחד, מגמת היחלשות השטר הירוק בזירת המט"ח העולמית על רקע נתוני מאקרו חיוביים, שתמכה במגמה של תיסוף השקל. מנגד, התערבותו האגרסיבית של בנק ישראל, שרכש מאות מיליוני דולרים, במטרה לנסות ולבלום את התחזקות השקל.

עם סיום שבוע המסחר, השטר הירוק נחלש היום, בדומה למגמה העולמית, והשיל 0.15% מערכו למול השקל ושערו היציג נקבע על 3.782 שקלים. מנגד, האירו התחזק למול השקל בשיעור של 0.28% ושערו היציג נקבע על 5.523 שקלים. בסיכום שבועי התחזק הדולר 0.5% למול השקל והאירו זינק 2.8% למול המטבע המקומי על רקע התערבות הנגיד בזירת המט"ח.

בתוך כך, כלכלני בנק הפועלים ממשיכים לדבוק בהערכתם כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן, להערכתם יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים, כאשר בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות בעיקר את רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל.

בבנק לאומי לעומת זאת נשמעים נחרצים קצת יותר. בסקירתם השבועית ציינו כלכלני הבנק כי "העלייה בתיאבון לסיכון בשילוב עם הסנטימנט השלילי כלפי הדולר בעולם יביאו להיחלשותו מול השקל".

בזירה הבינלאומית: הדולר ממשיך להיחלש

בעולם נחלש הדולר השבוע בחדות, כאשר מול האירו נחלש המטבע האמריקאי לרמתו הנמוכה ביותר מתחילת השנה תוך שחצה את רמת ה-1.45 כלפי מעלה.

החלשות זו חלה על רקע המשך פרסום אינדיקאטורים המשקפים שיפור הדרגתי ועקבי בכלכלה הגלובאלית, ביניהם בלט דו"ח התעסוקה במשק האמריקני שהתפרסם ביום שישי שעבר ובו דווח על מספר משרות נמוך מהצפוי אשר אבדו למשק האמריקאי בחודש אוגוסט.

הנתונים שפורסמו תמכו בגידול בתיאבון לסיכון ובהסטת כספים מהדולר הנתפס כנכס בטוח יותר אל עבר השקעות מסוכנות יותר. בהמשך, גם ספר הבז שפרסם ביום רביעי על ידי הפדרל ריזרב תרם לאופטימיות כי הכלכלה העולמית החלה בשלב ההתאוששות ויצאה מהמיתון הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה.

היום תורם של הנתונים המאקרו כלכליים בסין להרים את רף האופטימית בכלכלה הגלובאלית ובמקביל, לתרום לירידת הביקוש לשטר הירוק. נתון התפוקה התעשייתית בחודש אוגוסט טיפס לשיא של 12 החודשים האחרונים ורשם עלייה של 12.3% לעומת החודש המקביל אשתקד, ולעומת עלייה של 10.8% בחודש יולי, כך דיווחה הבוקר (ו') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בסין.

"הנתונים בסין מצביעים על שיפור בתנאים הפנדומטליים, ומכבידים בכך על הדולר", כך מעריך קוג'י פוקייה, אסטרטג מט"ח בכיר ממטה דויטשה בנק בטוקיו. "התיאבון לסיכון חוזר", טען בראיון שהעניק לסוכנות בלומברג.

בבדיקה אחרונה, הדולר נסחר ברמות שפל של תשעה חודשים למול האירו, מאבד 0.08% לרמה של 1.459 דולר לאירו. השטר הירוק משיל מערכו גם למול היפני ונסחר תמורת 90.91 יין לדולר. מאבד 0.34% למול הליש"ט ונסחר תמורת 1.67 ליש"ט לדולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה