גזית גלוב זינקה חרף ההפסד: "הציפייה היא שהחברה תקצור את הפירות עם היציאה מהמשבר"
מניית גזית גלוב זינקה היום בחדות במסחר ברחוב אחד העם חרף פרסום הדו"ח הרבעוני מהבוקר שהצביע על מעבר להפסד במהלך שלושת החודשים שבין אפריל לסוף יוני. לאה ברמן, אנליסטית נדל"ן בכירה בפועלים סער מסבירה את פשר מהלך העליות בשיחה עם Bizportal.
"ניתן לומר כי בסה"כ המדיניות והאסטרטגיה של החברה באים כעת לידי ביטוי", מציינת האנליסטית שלא מתרגשת מהמעבר להפסד רבעוני. "הפרמטרים העיקריים אמנם נפגעו, אך טוב ביחס לאחרים", ציינה ברמן ואף הדגישה כי אם אכן אנו מגיעים לקיצו של המשבר, ניתן להתחיל ולראות את השונות בין החברות בסקטור.
המשבר הכלכלי העולמי, לא פסח גם על קבוצת גזית גלוב, אולם השפעתו על הפעילות בנכסים המניבים הקיימים הייתה מועטה, מדגישה האנליסטית שהדגישה כי לחברה יש את הידע הניהולי, הידע בניהול משאים ומתנים ועוד, אלו תורמים להערכתה לפעילות תפעולית טובה ועוזרות להימצא בעמדת פתיחה טובה לקראת היציאה מהמשבר.
לראייה, האנליסטית מציינת לטובה את הנעשה בעקב אכילס את גזית גלוב -חברת אטריום (ATR). "קבוצת גזית גלוב, ביצעה שינויים מהותיים בשדרה הניהולית של ATR, שכללו בין היתר מינוי דירקטוריון והנהלה חדשים ,אשר יפעלו באופן מקצועי ואיכותי בסביבה כה מאתגרת וללא מעורבות של שיקולים זרים בקבלת החלטות מקצועיות ואסטרטגיות".
האנליסטית הבכירה מפעילים סער מניחה כי אם אכן ישנם ניצנים של התאוששות, "הציפייה היא שגזית גלוב יקצרו את הפירות שכן הגדולה שלהם זה שהם נערכו מבחינת הנזילות, מבחינת היכולת, שיתוף הפעולה עם המוסדיים וההזדמנויות שנוצלו".
ברמן שמחזיקה בהמלצת 'קנייה' למניית החברה, פרסמה לפני קצת יותר מחודש סקירה ובה ציינה כי המנייה נסחרת בדיסקאונט של 30% מתחת לשווייה. לדבריה היום, הפרמיה הצטמצמה מאוד בשבועות האחרונים והדיסקאונט כעת על מחיר המניה הוא באזור ה-10%.
גזית גלוב עוברת להפסד רבעוני
מהדו"ח הרבעוני שפורסם היום (יום א') עולה כי ההפסד המיוחס לבעלי המניות של החברה הסתכם בתקופת הדו"ח בכ-94 מיליון שקלים, שהם 0.75 שקלים למניה, זאת לעומת רווח נקי של 25 מיליון שקלים, או 0.2 שקלים למניה ברבעון המקביל אשתקד.
בתוך כך, הרווח הגולמי הסתכם בכ-702 מיליון שקלים לעומת רווח של 599 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-17%. תזרים המזומנים מהפעילות השוטפת ברבעון השני של 2009 הסתכם בכ-405 מיליון שקלים לעומת 203 מיליון שקלים ברבעון המקביל בשנת 2008.