כי"ל ויצחק תשובה החלו לשווק טכנולוגיה ייחודית: יפיקו שלג מלאכותי

מנכ"ל IDE, המשותפת לכי"ל וקבוצת דלק: "היקף שוק מכונות השלג העולמי עומד על כמיליארד דולר בשנה"
שירות Bizportal |

שמה של כיל עולה פעמים רבות לכותרות בהקשר של מחירי האשלג. שמה של קבוצת דלק, חברת ההחזקות של יצחק תשובה, נקשר לא אחת לעסקות נדל"ן או למחירי הנפט. היום הם עולים לכותרות באופן קצת שונה: הפקת שלג.

חברת IDE, המוחזקת בבעלות שווה על ידי קבוצת דלק וכיל, החלה בשיווק מתקנים להפקת שלג לתעשיית הסקי העולמית. 2 המתקנים הראשונים כבר נמכרו לאתרי סקי ידועים בשוויץ (ZERMATT) ואוסטריה (PITZTAL) ויחלו לפעול כבר בסתיו 2008.

"היקף שוק מכונות השלג העולמי עומד על כמיליארד דולר בשנה", מסר אבשלום פלבר, מנכ"ל IDE. "אנו רואים פוטנציאל כלכלי ועסקי משמעותי בהרחבת פעילותנו בתחומים אלו והפיכתם לאחד ממנועי הצמיחה של IDE בשנים הקרובות. אנו שואפים להגיע לנתח שוק עולמי של 5% בתחום המתקנים להפקת השלג, וזאת בזכות היישומים החדשניים והבלעדיים ל-IDE ומעמדה כחברה בינלאומית מובילה, חדשנית ופורצת דרך בתחומי המים והאנרגיה".

המתקנים מבוססים על טכנולוגיית ייצור קרח בוואקום (Vacuum Ice Maker) הידועה בישראל גם בשם "תהליך זרחין". טכנולוגיה זו פותחה ב-IDE במהלך שנות ה-60 לצורכי התפלת מי-ים והותקנה לראשונה לצורך זה באילת. במהלך 15 השנים האחרונות ייצרה החברה 10 מכונות לייצור קרח ליישומים של קירור מכרות, קירור מבנים וחימום רובעים עירוניים, על בסיס בקשות ספציפיות של לקוחותיה.

אז איך זה עובד? מקצת המים הנכנסים למיכל הוואקום מתאדים, תוך שאיבת אנרגיית חום הדרושה לאיוד מייתרת המים במיכל. כתוצאה מכך קופאים חלק מהמים ונוצרת תערובת של מים וגבישי קרח. תערובת זו נשאבת מתוך המקפיא ומשמשת לקירור או, לאחר ריכוזה, להפקת שלג.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה