מדד החופש הכלכלי; ישראל במקום ה-44

לפי פרמטרים כגון גודל הממשלה, ביטחון הרכוש ומבנה המערכת הבנקאית, ישראל מגיעה למקום נמוך יותר מבשנה שעברה
רויטל תפילין |

הונג קונג שוב מככבת בראש הדירוג הבין-לאומי של חופש כלכלי (JIMS), אחריה סינגפור ובמקום השלישי, ניו זילנד. ישראל נמצאת במקום ה-44 בלבד לעומת השנה השעברה, בה היא קיבלה את המקום ה-39.

הדוח השנתי אשר פורסם על ידי "רשת החופש הכלכלי בעולם", כולל 42 פרמטרים ומדרג מדינות מסביב לעולם. דוח זה, בודק פרמטרים כגון גודל הממשלה, המבנה המשפטי וביטחון הרכוש הפרטי וחופש הסחר הבינלאומי.

החלשות הדירוג של ישראל נבעה מהעלייה בגודל הממשלה שהגיע ל-5.3 נק' לעומת 4.8 נק' בשנה שעברה ולכך נוסף שיעור גבוה של עומס מיסים. מדד המבנה המשפטי וביטחון הרכוש הפרטי, השתנה ל-6.6 לעומת 6.8, מדד הגישה לכסף ממשי השתנה ל-9.3 לעומת 9.4 וחופש הסחר הבין-לאומי, השתנה ל-7.8 לעומת 7.9. "בישראל חל שיפור אדיר ב-25 השנים האחרונות אך היא איננה עומד בקצב של שאר העולם " כך אמרה קורין סאור, מנכ"ל מכון ירושלים לחקר שווקים בישראל.

ישראל קבלה ציונים נמוכים במיוחד בתחומי עלות הבירוקרטיה והבעלות על הבנקים. הציון שקיבלה ישראל בעלויות הבירוקרטיה הוא 4.4 בלבד לעומת הציון היפה של 8.2 בשנת 2000. הבנקים בישראל מהווים אוליגפול ונתונים לשליטת מספר קטן של מתחרים, מה שמביא לכך שישראלים משלמים עמלות בנק גבוהות יחסית לשאר העולם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה