משרד התיירות: בענף התיירות חסרים אלפי חדרי מלון
מנכ"ל משרד התיירות, שאול צמח, מתריע היום על מחסור משמעותי באלפי חדרי לינה בבתי המלון בארץ. על פי התחזית ה"אופטימית", המחסור יורגש החל משנה 2011. על פי התחזית הפסימית והריאלית יותר, כבר משנת 2009 יורגש המחסור בחדרים, כשבשנת 2012 יעמוד המחסור על 18,000 חדרים חסרים, זאת בהתאם לכניסה צפויה של 5 מיליון תיירים בשנה. יש להדגיש כי גם התחזית הפסימית אינה לוקחת בחשבון בתי מלון רבים שמצבם הידרדר בשנים האחרונות וצפוי כי חלקם יסגרו בשנים הקרובות, כך שהמחסור בחדרים עשוי עוד לגדול.
התחזית מתבססת על תפוסה שנתית ממוצעת, העומדת על 60% וכוללת תיירות פנים ותיירות נכנסת. בשנת 2006 היה מספר הלינות הממוצע לתייר חוץ 3.8 וההנחה היא כי בשנת 2011 יעמוד על 4 לינות בממוצע, שהן בין 16-12 מיליון לינות בשנה. מספר לינות תיירות הפנים, עולה בקצב של כ-2% בשנה וצפוי כי בסוף שנת 2011 יעמוד על 13.8 מיליון לינות בשנה. על פי תחזיות אלו, צפוי בשנת 2011 מחסור של אלפי חדרים.
צמח, ציין כי "הקמת מלון במדינת ישראל, נמשכת בין חמש לשבע שנים ולכן כבר היום ברור כי אנו נמצאים בפיגור משמעותי ביחס לתחזיות. חשוב להבין כי מחסור בחדרי מלון ימנע הגעתם של תיירים לארץ. בטווח המיידי תפגע צמיחת המשק והתעסוקה בענף התיירות, בנזק הנאמד בעשרות מיליוני דולרים בשנה, אך חמור מכך, אותם התיירים ימצאו יעדים חלופיים במדינות האזור, האטרקטיביות לא פחות מישראל ואליהם ישובו לנופש חוזר".
בהנחה כי המדינה תעניק סיוע להשקעות בשיעור של 20% מעלות ההשקעה ובהנחה כי העלויות לא יגדלו, נדרש כבר היום תקציב סיוע בגובה של 300 מיליון שקלים בכדי להשלים את המחסור הצפוי. כדי להיערך למחסור הצפוי בשנת 2013 ואילך, יש כיום צורך בתקציב סיוע בגובה כ-660 מיליון שקלים, שאינו כולל תקציב שווק.
לקראת דיוני תקציב המדינה לשנת 2008, שיחלו בסוף החודש, דורש משרד התיירות מענה למחסור צפוי זה.