כלל פיננסים: להגדיל האחזקה באג"ח הבינ"ל לכ-10%
בבית ההשקעות כלל פיננסים בטוחה צופים כי ב-2007 תעמוד על 4.6%, כמו גם המשך שיפור בביצועי החברות הבורסאיות. להערכת הכלכלנים, גרעון הממשלה בשנת 2007 צפוי לעמוד על כ-2% וזאת בשל הגידול הצפוי בהוצאות הביטחון.
מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר נשאר ללא שינוי, וסיכם אינפלציה שלילית של 0.1% בשנת 2006. ממדדי המחירים לשנת 2006 עולה כי, בנק ישראל החטיא את יעד האינפלציה בכל אחד מארבעת המדדים המקובלים למדידת סביבת המחירים, למעט מדד המחירים לצרכן ללא מחירי הדיור. בבית ההשקעות ציינו כי הסיבה העיקרית להחטאת יעד האינפלציה כלפי מטה הייתה היחלשותו של הדולר בשיעור של כ-8.9% במהלך שנת 2006.
ההערכה של כלכלני כלל, היא כי מדד חודש ינואר צפוי להישאר ללא שינוי ויושפע בעיקר מעליה חדה במחירי הפירות והירקות וירידה במחירי ההלבשה וההנעלה, כחלק ממכירות סוף העונה. האינפלציה הצפויה לשנת 2007 עומדת על 1.9% תחת הנחת יציבות בשע"ח.
"להערכתנו, על מנת שהאינפלציה תתכנס לגבולות היעד בשנת 2007 מספיק שבנק ישראל ישמור על יציבות בשע"ח. אנו סבורים שהמשך המדיניות המוניטרית של הבנק תיגזר בעיקר משוק המט"ח, כאשר התחזקותו של השקל תגרור המשך הורדות ריבית והיחלשותו תגרור השארת הריבית ללא שינוי ואפילו העלאת ריבית בהמשך השנה. על אף שקשה עדיין להצביע על שינוי מגמה ברור של שע"ח, אנו סבורים כי קטנה ההסתברות כי הבנק המרכזי ימשיך ויוריד את הריבית בחודשים הקרובים", הדגישו בכלל פיננסים.
שקלי – עקום התשואות השקלי נסחר ברמת תשואות של 4.59% בחלקו הקצר, 5.11% בחלקו הבינוני ו- 5.52% בחלקו הארוך. אגרות החוב הדולריות בעלות דירוג דומה לזה של ישראל נסחרות בתשואות גבוהות יותר. הצדקה להעדיף את השחר על פני מקבילו הדולרי היא הציפייה להמשך התחזקותו של השקל, מאחר ואין ציפיה כזו כרגע, בכלל סבורים כי האטרקטיביות של האפיק ירדה.
בנוסף, מכלל בטוחה נמסר כי על אף שהורדות ריבית לרוב תומכות ברווחי הון באפיק השקלי, המשך הורדות הריבית עשוי לעלות חזרה את הציפיות האינפלציוניות לטווח ארוך שכל כך הצטמצמו בתקופה האחרונה. במקביל פער התשואות בין השחר הארוך לממשלתי האורך הדולרי הצטמצם לרמה של 0.64% "ולכן, אנו סבורים שרמת הסיכון באפיק גבוהה ואינה מצדיקה הערכת מח"מ. המלצתנו באפיק הינה הקטנת המרכיב השקלי כמו גם הורדת המח"מ לשנתיים", מסרו בכלל. על סמך הסיבות לירידה באטרקטיביות של האפיק השקלי, "אנו סבורים שיש מקום להגדיל את האחזקה באגרות חוב בינלאומיות לכ-10% מהתיק הסולידי. בעניין המח"מ אנו סבורים שנכון יהיה להתרכז בחלקו הקצר של עקום התשואות כיוון שעדיין לא ברור כי המדיניות המוניטרית המצמצמת במשקים המפותחים הסתיימה.
לגבי שוק המניות, מסרו בכלל כי "להערכתנו, הורדת ריבית נוספת כמו גם נתוני המאקרו החיוביים של המשק המקומי, ביניהם הצמיחה המהירה בסביבה אינפלציונית נמוכה, צפויים להמשיך ולהשפיע לחיוב על שוק המניות המקומי. כמו כן, בקרוב תחלנה עונת הדו"חות הכספיים לרבעון הרביעי של שנת 2006. ביצועי החברות, לרבעון הרביעי צפויים להיות טובים ולהמשיך להציג שיפור הן בסעיף ההכנסות והן בסעיף הרווח הנקי".
מבין גורמי הסיכון לשוק המניות מנו בכלל את השחיתויות בצמרת הפוליטית וכן אפשרות לשינוי בהעדפות ההשקעה של המשקיעים הגלובליים שעלולה לנבוע מירידה ב"אהבת הסיכון" שנמצאת כיום בשיאה.