יותר מ-32 מיליארד ד' למוסיקה בסלולר עד שנת 2010
משתמשי טלפונים ניידים בעולם ישקיעו 32.2 מיליארד דולר בהורדת מוסיקה לטלפונים הניידים שלהם עד שנת 2010, זאת לעומת 13.7 מיליארד דולר שהשקיעו ב-2007, לפי תחזית גלובלית חדשה של חברת המחקר הענקית, גרטנר.
בגרטנר מציינים, כי גידול זה הנו למרות התחרות מצד נגני מוזיקה דיגיטאלית עמה מתמודדים ספקי התקשורת הגדולים המספקים שירותים אלה.
מוסיקה בטלפונים ניידים הכוללת שירותים החל מרינגטונים בסיסיים, realtones (קטעים אמיתיים של מוזיקה המשמשים כרינגטון) ו-ringback (קטעי מוזיקה או קליפ אודיו ששומעים המצלצלים במקום חיוג רגיל, כאשר הם מחייגים למספר נייד) והורדות מתוחכמות יותר של שירים שלמים ומולטימדיה, הייתה קיימת משנת 1998, כאשר הרינגטונים הראשונים הפכו למסחריים. מדובר בשירות הסלולארי השני בפופולאריות שלו, אף על פי שהוא עדיין ממוקם רחוק יחסית מהודעות ה-SMS במונחים של שימוש והכנסות.
על פי גרטנר, שני גורמים מניעים את השימוש במוסיקה סלולארית: פרסונליזציה ובידור. השימוש בצלילי רינגטון ורינגבאק הינו חלק ממגמת הפרסונליזציה של טלפונים ניידים וסוג של ביטוי עצמי. יחד עם זאת, ניתן כיום להשתמש בטלפון נייד להשמעת מוסיקה ובחלק מהמקרים הוא אף מחליף נגני מוזיקה ניידים, כמו ה-iPod הפופולרי.
סטפני פיטה, אנליסטית מחקר ראשית בגרטנר, אומרת שלמרות שהמוסיקה הסלולארית צמחה מבסיס קטן, היא הבטיחה הזדמנות הכנסה טובה לספקים ש'תפסו את העניין'.
"לספקים סלולאריים יש יתרון אסטרטגי בכל הקשור לאספקת רינגטונים, מכיוון שיש בידיהם כבר את הגדרות הרשת של משתמשי הקצה, סוג המכשיר וההעדפות האישיות שלו. יחד עם זאת, כאשר מדובר בצד הבידורי של המוזיקה הסלולארית כמו מולטימדיה והורדות של שירים שלמים, הם מסתכנים באיבוד נתח שוק לשחקנים אחרים, כמו ספקי מכשירים, חברות תקליטים וספקי פתרונות אחרים", אומרת פיטה.
נזכיר, כ לאחרונה הודיעה ענקית המחשוב אפל על כניסתה לשוק המכשירים עם ה-iPhone. גישה סלולארית ל-iTunes יחד עם חנויות מוזיקה דיגיטאלית כמו Zune שתציע מיקרוסופט (אשר יאפשרו גישת WLAN לחנות המוזיקה שלה) יתחרו ישירות עם פורטלים של ספקיות הסלולאר. יחד עם זאת, לדעת גרטנר , מגוון גורמים מסייעים לספקיות סלולאר להבטיח זרם הכנסות חדש.