תושבי כפר שלם ילחמו בעיריית ת"א ובחלמיש בביהמ"ש

שכרו משרד עו"ד כדי להלחם בתוכנית לפנותם מבתיהם. עוה"ד של התושבים: "לחלמיש לא נמסרה זכות החזקה במקרקעין, ואין היא יכולה לפנות את תושבי כפר שלם טרם שפיצתה אותם בהתאם לחוק"
שי פאוזנר |

תושבי כפר שלם שכרו את שירותיו של עו"ד יהושע דיאמנט על מנת שינהל עבורם את המאבק המשפטי בתביעות לפינויים מבתיהם שהוגשו כנגדם על ידי עיריית תל אביב וחברת חלמיש.

בעקבות המינוי, הגיש לאחרונה עו"ד דיאמנט בשם תושבי הכפר בקשה לסילוק תביעות הפינוי על הסף. לדברי עו"ד דיאמנט חב' חלמיש ועיריית ת"א פועלות שלא כדין ובחוסר תום לב, "לפינוי משפחות שלמות מבתיהם, על ילדיהם וכל בני משפחתם, וזריקתם לרחוב ממש, ללא כל פיצוי, ובניגוד מוחלט למטרות המקוריות אותן רצתה המדינה להבטיח בהכרזתה על אזור כפר שלם כאזור שיקום", כפי שמסר עוה"ד.

עו"ד דיאמנט מציין, כי תושבי כפר שלם מתגוררים במתחם מזה כ-50 שנה, וחלקם אכלסו את האזור עוד מקום המדינה. "המדינה, מנהל מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי והשיכון הכירו בעבר בזכויות תושבי כפר שלם", הוא מזכיר.

נוכח תנאיי הדיור הירודים של כפר שלם החליטה המדינה לשקם את אוכלוסיית כפר שלם ולשכנם במבנים ראויים, ועל כן, הקרקע בכפר שלם הוכרה והוכרזה על ידי המדינה כאזור שיקום. משמעותה של הכרזה זו הנה שלא יפונה מחזיק במקרקעין באזור, אלא אם כן הוצא לו דיור חלופי. תביעות הפינוי שהוגשו כנגד תושבי כפר שלם הוגשו מבלי שחברת חלמיש ניהלה משא ומתן כלשהו עם התושבים, ומבלי שהוצע להם הסדר הוגן וסביר לדיור חלופי או פיצוי הולם.

עו"ד דיאמנט מציין, כי חלמיש רכשה את זכויותיה מהמנהל בכפוף לזכויות המחזיקים במקרקעין, והתחייבה לפנות את תושבי הכפר בהתאם לנהלים ולהוראות הדין אשר קבעה המדינה. "לחלמיש לא נמסרה זכות החזקה במקרקעין, ואין היא יכולה לפנות את תושבי כפר שלם טרם שפיצתה אותם בהתאם לקריטריונים הנהוגים והקבועים על פי חוק, ועל כן אין מקום לתביעת הפינוי שהגישה חברת חלמיש עם עיריית תל אביב".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה