מתחת לראדאר: הנה 10 המניות הקטנות שהמוסדיים הכי אוהבים - צפו ברשימה
מדד המעו"ף איבד 2% מתחילת השנה, ומרבית המניות המוכרות למשקיעים חטפו חזק. את התשואה הגבוהה השיגו דווקא המניות מהשורה השנייה והשלישית של הבורסה. Bizportal מנתח מי הן מניות היתר שהמשקיעים המוסדיים, הנחשבים למקצועיים יותר מהמשקיע הפרטי, בעלי עניין בהם?
לאחר ניטרול מניות הביומד הנמצאות במדד היתר, ושעליהן, נכתב בשבוע שעבר -
מניות היתר הבאות בתור שהמוסדיים הגיעו להחזקה של 5% ויותר הן: פולירם - 28.1%, שלאג - 26.9%, על בד - 26.6%, סלע נדל"ן - 25%, סקופ מתכות - 24.9%, כהן פיתוח - 24.1%, פריורטק - 23.9%, אזורים - 22% ומעברות - 21%.
למוסדיים יש גישה כמעט ישירה לבעלי שליטה ומנהלים בחברות ולעיתים הם יודעים יותר מאשר המשקיע הפרטי. לכן כדאי לבחון מי הן המניות שהמוסדיים בחרו להשקיע בהן. אמנם יותר קל להשקיע במניות ת"א 100 או מניות המעו"ף, אך במניות היתר
- המדד בת"א שנמצא בראלי מסחרר - לשיא של 9 שנים
- ת"א לא זזה? הנה המדד שטס רק החודש 8.5% במחזור ער לשיא של שנים ארוכות - צפו בגרף השוואתי
אוריין: מקום ראשון בהחזקות מוסדיים מקום אחרון בתשואה
חברת אוריין עוסקת בשילוח בינלאומי ושירותים לוגיסטיים. החברה מלוד נמצאת בשליטת איש העסקים חן למדן, שדי נחבא אל הכלים ושמו אינו מופיע תדירות בתקשורת. מבחינת המוסדיים כנראה שהופעות בתקשורת זאת לא בהכרח אינדיקציה להשקעה והחברה נמצאת כאמור במקום הראשון אצל המשקיעים המוסדיים. במקביל המנייה נמצאת גם במקום האחרון מבחינת התשואה שהניבה מתחילת השנה - מינוס 37%.
ברבעון השני של 2013 רשמה אוריין הכנסות של 40.7 מיליון דולר, ירידה קלה של 1% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. במקביל, אוריין עברה להפסד רבעוני של 202 אלף דולר לעומת רווח של 1.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. המעבר להפסד רבעוני הינו כפועל מקיטון בפעילות לקוחות היבוא האווירי, הימי ועמילות המכס.
שירותיה של אוריין ניתנים בישראל ובחו"ל, וכוללים שירותי שילוח בינלאומי של טובין, באוויר ובים, מישראל ואליה, שירותי עמילות מכס, שירותי מימון ללקוחות ושירותים נלווים כדוגמת אחסנה, בין במחסנים לוגיסטיים או במחסני ערובה (בונדד), שירותי הובלה יבשתית ושירותי ביטוח משלוחי היבוא והייצוא.
- מדד ת"א נדל"ן: ירידה של 5.5% מתחילת השנה, האם זו רק ההתחלה?
- פסגות מציעה לרכוש את פעילות התחבורה הציבורית של רבוע כחול לפי שווי של 338 מיליון שקל
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
פולירם: השלימה הקמת חברת בת בטיאנג'ין שבסין
פולירם בניהולו של יהושוע שגב עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק חומרי גלם לתעשיית הפלסטיק. החברה ממושב רם און שבגלבוע רשמה ברבעון השני של 2013 רווח נקי של 9.1 מיליון שקל ומכירות של 100 מיליון שקל. על רקע התוצאות הכספיות, פולירם הודיעה כי תחלק דיבידנד של 5 מיליון שקל.
בחודש מאי דיווחה פולירם כי השלימה הקמת חברת בת בטיאנג'ין שבסין, במסגרתה תפעיל קו ייצור של תרכובות פלסטיים הנדסיים סיבים ארוכים המיועדים לשימוש בתעשיית הרכב. ההשקעה במפעל ובקו הייצור 4 מיליון שקל, והוא אמור לפעול בשנה הבאה.
שלאג: יצרנית מגבונים לחים מקיבוץ שמיר שבגליל העליון
חברת שלאג מקיבוץ שמיר שבגליל העליון עוסקת בייצור בדים לא ארוגים. שלאג בניהולו של אילן פיקמן רשמה ברבעון השני רווח נקי של 7 מיליון שקל, ירידה של 16% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ומכירות של 105 מיליון שקל ברבעון.
חברות הקבוצה עוסקות בישראל ובארה"ב בשלושה מגזרי פעילות: ייצור ושיווק בדים לא ארוגים בטכנולוגיית ה-Thermo Bond. בדים לא ארוגים מסוג טרמובונד, משמשים כחומרי גלם לתעשיות שונות ומגוונות, כגון התעשייה ההיגיינית החד-פעמית (חיתולים, תחבושות היגייניות, טמפונים וכו') ובתעשיית המגבונים והמטליות (מטליות יבשות, מטליות לחיטוי וכו'). לקוחותיה העיקריים של שלאג הם חברות בעלות מותגים רב לאומיים ויצרני מותגים פרטיים. עיקר מכירות שלאג בתחום הטרמובונד (מעל 90%) מיועד לייצוא.
במקביל, שלאג מייצרת ומשווקת מוצרים בטכנולוגיית ה-NeedlePunch וה-Stichbond, שמיועדות לשוק מוצרי הניקיון (מטליות רב פעמיות, סחבות וכו'), בשוק הגיאוטקסטיל (בדים חדירים למים) ובשוק הרכב (ריפודים, כיסויים פנימיים וכו'). עיקר מכירות שלאג בתחום הנידלפאנץ' (כ-65% עד 70%) מיועדת לשוק הישראלי.
מניית שלאג זינקה ב-16% מתחילת השנה למחיר המשקף שווי שוק של 337 מיליון שקל.
על בד: דוחות טובים לרבעון השני של השנה
המניה של יצרנית המטליות הלחות זינקה מתחילת השנה ב-29% למחיר המשקף לה שווי של 473 מיליון שקל. החברה מקיבוץ משואות יצחק דיווחה השבוע על
על בד מייצרת ומשווקת מגבונים לחים, מוצרי היגיינה נשית ומוצרי ספיגה על בד נמנית על שלוש הקבוצות הגדולות בעולם (שאינם מותגים) המייצרות ומשווקת מגבונים לחים. והנה המספרים המפתיעים: את המחצית הראשונה של השנה סיימה עם הכנסות של 733 מיליון שקל ובשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 28 מיליון שקל.
סלע נדל"ן: קרן ריט המחלקת את מרבית רווחיה לבעלי המניות
סלע נדלן היא קרן השקעות במקרקעין (קרן ריט) המחזיקה ומנהלת נדל"ן מניב. החברה הוקמה בשנת 2007 והצליחה מאז לרכוש 14 נכסים מניבים במיקומים בולטים בישראל. שיעור התפוסה בנכסי החברה עומד על 91% ושווים מסתכם ביותר מ-900 מיליון שקל.
החברה, בניהול גדי אליקם ושמואל סלבין, מחלקת מדי שנה לפחות 90% מכנסותיה כדיבידנד לבעלי מניותיה.את המחצית הראשונה של השנה סיימה עם הכנסות של 38 מיליון שקל ורווח נקי של 9.5 מיליון שקל.
רכישת נדל"ן מניב בישראל במחירים טובים קשה מאוד בגלל התחרות. קרן ריט מקומית מתחייבת להשקיע 95% מהונה בנדל"ן מניב בישראל, מעל 75% בישראל, שיעור מינוף - 60%, אין שליטה בחברה וכאמור חובה לחלק דיבידנד של לפחות 90% מההכנסות.
סקופ מתכות - קרן פימי השלימה את מכירת השליטה
קבוצת סקופ מתכות, הנמצאת בשליטת שמואל שילה, עוסקת ביבוא ושיווק חומרי גלם ומוצרים מפלדה ומתכות. במהלך השנה האחרונה
מניית סקופ ביצעה מהלך יפה של עלייה של 28% מתחילת השנה למחיר המשקף לחברה שווי של 405 מיליון שקל. המוסדיים מאמינים בישי דוידי וחברות שהוא נכנס להשקעה בהן מושכות אחריו משקיעים מוסדיים ופרטיים, בתקווה שדוידי יצליח לשפר את מצב החברה.
את המחצית הראשונה של השנה סיימה סקופ עם הכנסות של 653 מיליון שקל ורווח נקי של 29 מיליון שקל. סקופ עוסקת ביבוא ושיווק מוצרים וחומרי גלם בענף המתכות דהיינו: אלומיניום, פלדה, נירוסטה, סגסוגת ניקל, פליז, נחושת, ברונזה, טיטניום, עופרת וכן מוצרי פלסטיקה הנדסית. מוצרי החברה כוללים כ-80,000 פריטים והיא רגישה למחיר חמרי הגלם בעולם.
כהן פיתוח - התמלוגים זורמים מפרויקט 'תמר'
חברת כהן פיתוח בשליטת דלק קבוצה של יצחק תשובה היא השותף הכללי בשותפות הגז והנפט אבנר יהש, שמחזיקה בין היתר ב-15.625% ממאגר 'תמר', 22.67% מרישיון 'לוויתן' ו-15% מ'אפרודיטה' שבקפריסין. כהן פיתוח מחזיקה במחצית מהון המניות בשותפות אבנר והזכויות הנלוות אליו. אבנר משלמת כיום תמלוגים לכהן פיתוח בהתאם להכנסותיה ממכירת גז טבעי וקונדנסט.
דלק קבוצה רכשה את השליטה בכהן פיתוח ממשפחתו של גדעון תדמור, המשמש כיו"ר דלק קידוחים יהשומנכ"ל שותפות אבנר בדצמבר 2011 תמורת 275 מיליון שקל. כהן פיתוח בניהולו של אסי ברטפלד התרכזה בעבר בתחום הנדל"ן, אך בשנת 2007 מכרה את מרבית נכסי הנדל"ן שברשותה, וכעת מתמקדת בתחום ניהול חיפוש נפט וגז והפקתם. נכס הנדל"ן היחיד שנותר בבעלות כהן פיתוח הוא החזקה של 50% מזכויות במקרקעין בקרית אריה שפתח תקווה, בהם נבנו (ברמת שלד) מרתפי חניה בשטח של כ-22 אלף מ"ר.
מניית כהן פיתוח ומבני תעשייה זינקה מתחילת השנה ב-36.2% למחיר המשקף שווי שוק של 536 מיליון שקל. למרות זאת המספרים קטנים: רשמה ברבעון השני הכנסות של 6 מיליון שקל ורווח נקי בשיעור דומה, שיפור חד לעומת התקופה המקבילה. הגידול הדרמטי בהכנסות וברווח הנקי על רקע ההכנסות והתמלוגים מפרויקט 'תמר' שהחל להפיק לראשונה ברבעון השני של 2013.
פריורטק - קמטק נתנה את הטון
חברת פריורטק עוסקת בבדיקת וייצור מעגלים מודפסים על ידי החזקה בשתי חברות: 'קמטק' ו'פיסיבי טכנולוגיות'. למרות שהמשקיעים המוסדיים אוהבים את המניה ומחזיקים ב-24% ממניותיה היא רשמה תשואה שלילית של 2.3% מתחילת השנה.
הכנסות החברה ממגדל העמק במאוחד במחצית הראשונה שלה שנה הסתכמו ב-320 מיליון שקל ובשרוה תחתונה נרשם רווח נקי של 1.1 מיליון שקל בלבד.
קמטק מפתחת מערכות לבדיקה אופטית ממוחשבת, להשמת חומר על פי קובץ דיגיטלי ודיו לתחום המעגלים המודפסים ומכונות אלקטרוניות להכנת דגמים לאפיון ובחינת כשלים לתעשיית המוליכים למחצה. פיסיבי טכנולוגיות עוסקת בפיתוח כרטיסים ומערכות אלקטרוניות.
אזורים - פרידמן מייצב את הריסות בוימלגרין
חברת אזורים, בשליטת איש העסקים הרשי פרידמן, עוסקת בבניית פרוייקטים למגורים ובנדל"ן מניב. חברת הנדל"ן בניהולו של דרור נגל רשמה ברבעון השני הכנסות ממכירת בניינים ומדמי שכירות של 312 מיליון שקל - זינוק של 58% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. זאת, לאור ההיקף הגדול של מסירת דירות במחצית הראשונה של השנה במקביל לעלייה במחיר הממוצע לדירה. במחצית האחרונה של השנה אוכלסו דירות בפרויקטים ברחובות, אשקלון, מגדלי נאמן בת"א, יבנה ונתניה.
הרשי פרדימן רכש בשנת 2011 את חברת הנדל"ן אזורים מידי בנק מזרחי טפחות לאחר שהדרדרה בצורה משמעותית לאורך השנים 2007-2011 בהן שלט בה איש העסקים שעיה בוימלגרין , שביצע רכישות אגרסיביות וממונפות של נכסים וחברות בישראל ובמזרח אירופה בשנות הגאות.
אזורים פועלת בעיקר בתחום הנדל"ן למגורים כיזמית. נכון לסוף 2012 יש לקבוצה 24 פרויקטים לבניה למגורים בשלבי ביצוע ברחבי הארץ להקמת 2,258 יחידות דיור. בתחום הנדל"ן המניב יש לאזורים עתודות קרקע להקמת נכסים מניבים בהיקף של כ-369 אלף מ"ר ברחבי ישראל. אזורים מחזיקה ב-50% מקניון עיר ימים בנתניה.
מניית אזורים רשמה תשואה של 22.8% מתחילת השנה, ונסחרת לפי מחיר המשקף שווי שוק של 694 מיליון שקל.
מעברות: יצרנית המזון לתינוקות - 'מטרנה'
חברת מעברות עוסקת בייצור ושיווק מזון לתינוקות, חומרי גלם לתעשית המזון,ומזון לכלבים וחתולים. יצרנית החיתולים מקיבוץ מעברות שבשרון חביבה על המשקיעים המוסדיים המחזיקים ב-21% ממניתיה.
סיימה את המחצית הראשונה של השנה עם הכנסות של 180 מיליון שקל ובשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 4 מיליון שקל. תוצאות החברה מושפעות לרעה מעלייה בחומרי גלם ומהמחאה החברתית.
המוסדיים רשמו גם מספר פספוסים במניות יתר שזינקו בשיעור חד מתחילת השנה, ושהם כלל לא נמצאים שם: צור שזינקה ב-119%, סאפיינס - 30%, נאוי - 29%, נפטא חיפוש - 28% ו-קמטק - 17%. צור שמיר אחזקות היא חברת השקעות בשליטת משפחת שנידמן, השולטת בביטוח ישיר העוסקת בביטוח ונדל"ן.
נבהיר כי בעל עניין נחשב מי שמחזיק ב-5% ויותר במניות של החברה ולכן סביר להניח שלמוסדיים אחזקות נוספו, אך מתחת ל-5% ולכן אין על כך גילוי פומבי.
- 11.יפה מצידם (ל"ת)השקולה 28/11/2013 17:39הגב לתגובה זו
- 10.מה עושים עם פומפיוגן (ל"ת)מורי 01/09/2013 09:57הגב לתגובה זו
- 9.מכפיל הון 0.32 -נדיר 31/08/2013 20:20הגב לתגובה זוקשה למצוא יותר זול מזה
- 8.כנראה החליטו למכור.השחלה. (ל"ת)גבי 31/08/2013 13:16הגב לתגובה זו
- 7.בריל עם 35.5% מוסדיים תעשו שיעורי בית (ל"ת)1 30/08/2013 22:16הגב לתגובה זו
- 6.ירום 30/08/2013 11:24הגב לתגובה זוההפסד גדל מרבעון לרבעון החברה ביצעה רכישה גרוע השנה של אביב שיגור הרווח הגולמי והתפעולי יורד מרבעון לרבעון יש ירידה ביצוא וביבוא מצד החברה יש ירידה ברורה בהעברת סחורות דרך מטוסים לא מומלץ להכנס למניה .
- 5.ברוך 30/08/2013 10:34הגב לתגובה זוובמיוחד ביולי אוגוסט בנוסף שבורחים ליסחור בחו ל ובצדק בלי כאב ראש משני הפרופסורים לפיד ושלי בניצוחו של האומן ביבי פשוט הצוות הזה הרס עוד יותר את הבורסה והכלכלה בישראל
- 4.על בד מקיבוץ משואות יצחק. (ל"ת)שוקו 30/08/2013 10:32הגב לתגובה זו
- גוזרים קופון על חוגלה (ל"ת)חיים 31/08/2013 13:28הגב לתגובה זו
- 3.קולומבו 30/08/2013 10:27הגב לתגובה זואם ימכרו את אחזקותיהם -המניות ימחקו 50 אחוז לפחות מערכם
- 2.מניות המעוף 30/08/2013 10:12הגב לתגובה זובזן, אל על, כיל, ח"ל,.....
- לא היה לי מושג שאל על במעוף.. (ל"ת)ג'וני 30/08/2013 11:20הגב לתגובה זו
- אז אל תקנה אל על נכון זה לא במעוף אבל שווה קניה (ל"ת)לג'וני 30/08/2013 12:43
- 1.מוסדיע 30/08/2013 10:04הגב לתגובה זוהעיקר שיש כותרת המוסדיים לא מעניין אותם ערך אתה צריך לחקור למה מחזיקים ולא מה מחזיקים לפעמים זה קשור לחומות הסיניות ולפעמים נתקעו