אלי רוסינוב פעילים; קרדיט: פעיליםאלי רוסינוב פעילים; קרדיט: פעילים
הכר את המומחה

"השוק המקומי ימשיך לעלות השנה, עדיין יש תמחורים נוחים"

אלי רוסינוב, מנהל השקעות בפעילים, מדבר על שילוב בין מקרו לבין רגשות המשקיעים, על מניות שיככבו בהמשך השנה וגם מה הוא צופה לשוק המקומי ולוול סטריט
מערכת ביזפורטל |

בעידן של תנודתיות, אי ודאות כלכלית ושוק שמשתנה במהירות, המשקיעים חייבים לשלב בין הבנה מקרו-כלכלית עמוקה לבין התאמה אישית לצרכים המשתנים של כל משקיע. אלי רוסינוב, מנהל השקעות עם ניסיון של שש שנים, פועל מתוך אמונה שדווקא בזמנים של פחד או אופוריה נולדות ההזדמנויות הגדולות באמת. תוך שילוב בין גיוון גיאוגרפי וסקטוריאלי, ניתוח עומק של חברות מובילות, והבנה של רגשות השוק, הוא מנסה להוביל את לקוחותיו לצמיחה פיננסית ארוכת טווח, מבלי לרדוף אחרי טרנדים חולפים.


למה בחרת את תחום העיסוק הזה?

"התגייסתי קצת לפני הקריסה של ליהמן ברדרס והשתחררתי שנה לפני משבר החוב באירופה, שזה הזמן שבו התחלתי את לימודי הכלכלה. הוקסמתי מהמורכבות של השווקים הפיננסיים והיכולת שלהם לשקף את הדינמיקה של הכלכלה העולמית, אבל זה גם מסע מרתק לתוך הפסיכולוגיה האנושית, שבה פחד, תקווה, FOMO ולפעמים גם תאוות בצע מעצבים את השווקים. זה גם יצירת השפעה ממשית על חייהם של אנשים בין אם זה חיסכון לפרישה, קנית בית או בניית עושר לדורות".



כמה זמן אתה במקצוע הזה ובמה אתה מתמחה?

"אני מנהל השקעות כבר 6 שנים. המומחיות שלי היא בניהול תיקי השקעות מגוונים, עם דגש על שווקי מניות ואג"ח בארץ ובחו''ל. אני מתמקד בזיהוי מגמות כלליות בשווקים, לצד בחירה סלקטיבית של נכסים שמציעים פוטנציאל תשואה גבוה ביחס לסיכון. כמובן עם דגש על ניתוח מקרו-כלכלי ופסיכולוגיית שוק. התמהיל הזה מגיע תוך התחשבות בצרכים של כל לקוח וברמת הסיכון שמתאימה לו".





איך אתה מנסה לייצר תשואה עודפת למשקיעים-חוסכים?

"כדי לייצר תשואה עודפת, אני משלב שלושה עקרונות: ראשית, ניתוח מעמיק של חברות, תוך התמקדות ביתרונות תחרותיים ברי-קיימא. שנית, אני משתמש בגיוון אסטרטגי בין סוגי נכסים (מניות ואג"ח) ובין שווקים גיאוגרפיים כדי להפחית סיכונים. שלישית , אני מנצל תנודות בשוק הנובעות מפסיכולוגיה המונית, כמו פאניקה או אופוריה".


מה האני מאמין שלך?

"האני מאמין שלי הוא ששוק ההון הוא שדה משחק של רגשות אנושיים ושהשקעה מוצלחת מבוססת על משמעת, סבלנות ומחקר מעמיק. את הכסף מרוויחים מהשקעות בחברות מצויינות לטווח ארוך. השווקים תנודתיים בטווח הקצר, אבל לאורך זמן הם מתגמלים משקיעים שמקבלים החלטות מושכלות ומתמקדים בערך האמיתי של הנכסים. מי שרודף אחרי רווחים מהירים עלול להתאכזב ולהפסיד כסף כי שוק ההון לא סלחן".



אם היית יכול לחזור לרגע בזמן, איזה טיפ היית נותן לעצמך בתחילת הדרך?


"תלמד ותתפתח כל הזמן כי שוק ההון הוא דינמי ואסור להישאר מקובע, היכולת כל הזמן ללמוד היא חשובה מאוד בעולם הזה כי כל הזמן יש התפתחויות כלכליות ופיתוחים טכנולוגיים. ותדע להקשיב לאנשי שוק וותיקים ובעלי ניסיון, הם עברו גם משברים וגם תקופות מדהימות ויש להם יכולת לתת לך פרספקטיבה וראייה כוללת שתתרום לך בהתנהלות".

קיראו עוד ב"שוק ההון"




מה אתה חושב על שוק המניות המקומי ולמה?


"אני מעריך שהשוק המקומי יעלה מעל 10% בשנה. השוק הישראלי נהנה ממגזרים חזקים כמו פיננסים, אנרגיה וטכנולוגיה למרות שהוא מוגבל על ידי סיכונים גיאופוליטיים (איראן והמלחמה בעזה) ואי-ודאות כלכלית בעיקר בגזרת האינפלציה, למרות הצפי להורדת ריבית. הפסיכולוגיה של המשקיעים המקומיים מושפעת מאוד מחדשות, מה שיוצר תנודתיות שמקשה על עליות משמעותיות. עם זאת, אני רואה הזדמנויות מכיוון שהתמחור הוא נוח בחלק מהמקרים".



מה אתה מעריך שיקרה ב-S&P 500 ולמה?


"אני מעריך שה 500S&P יעלה עד 10%. הצמיחה תונע בעיקר על ידי חברות טכנולוגיה שממשיכות להוביל בחדשנות, במיוחד בתחומי הבינה המלאכותית, סייבר ומחשוב ענן. עם זאת, הפד לא ממהר להוריד ריבית ,למרות התמתנות באינפלציה והצפי שהוא יוריד ריבית לקראת סוף השנה, וזה משפיע במיוחד על מגזרים רגישים לריבית כמו נדל"ן וצריכה. בנוסף, אי-ודאות סביב מדיניות הסחר של טראמפ עשויה להגביר את התנודתיות, מה שמגביל את פוטנציאל העליות".




ממה משקיעים צריכים להיזהר?


"משקיעים צריכים להיזהר ממספר סיכונים מרכזיים. ראשית, מלחמת הסחר של טראמפ וסיכונים גיאו-פוליטיים , גם בעולם וגם אצלינו, שעלולים להשפיעה על השווקים. אלו דברים שמביאים תנודתיות רבה. שנית , חשוב לנסות להימנע מלקבל החלטות על סמך רגשות מוגזמות ולפעול מתוך סבלנות ומשמעת כדי לא להיסחף אחרי הרעש התקשורתי".



איזה תחומים יבלטו לטובה?


"נכון לעכשיו הפיננסים, האנרגיה ומניות ביטחוניות דחפו את השוק המקומי למעלה והתמחור שלהם פחות נוח מבעבר. עם זאת , לדעתי לא צריך לבטל אותו. להערכתי , מניות הטכנולוגיה והנדל"ן יבלטו יותר בחלק השני של השנה. בעולם, מגזר הטכנולוגיה בדגש על AI וסייבר יהנה מצמיחה ופיתוח. וסקטור האנרגיה, שלהערכתי נושא העצמאות האנרגטית מצד אחד והצורך בחשמל בעולם הדאטה סנטרס ו AI יהווה מאין קטליזטור לצמיחה של חברות בתחום הזה".




איך משקיע סביר צריך להשקיע 200 אלף שקלים שיש לו "בצד" בהנחה שהוא ואשתו בני 50 עם 3 ילדים, משפחה ממוצעת.

"משפחה זו זקוקה לאיזון בין צמיחה לשמירה על הון. הייתי ממליץ על 50% מניות (30% S&P 500, 20% מדד ת"א 125) לטווח ארוך, 30% באג"ח קונצרני, ו-20% בקרן כספית לנזילות עבור הוצאות משפחתיות כמו לימודים או חופשות".


בן 40 רווק, עובד בהייטק ומרוויח מצוין.

"עם הכנסה גבוהה ואופק זמן ארוך, הוא יכול לקחת סיכונים. 70% במניות ( בחלוקה שווה בין חו''ל וישראל ), 30% אג''ח קונצרני".


זוג בני 28 לפני חתונה עם שכר ממוצע במשק.

"זוג זה צריך נזילות לטווח קצר ויציבות. 40% במניות , 40% באג"ח קונצרני בדירוג גבוה לתשואה יציבה, ו-20% בחיסכון נזיל (קרן כספית או פיקדון בנקאי) עבור הוצאות החתונה והקמת משק בית".


סטודנט רווק בן 26, עובד בוולט, רוצה להיות מיליונר ואוהב סיכונים.

"עם סובלנות גבוהה לסיכון ואופק זמן ארוך, הוא יכול להשקיע אגרסיבית. 70% - 100% במניות ואת השאר הוא יכול לחלק בין קונצרני או אפילו קריפטו אם הוא בעניין".


זוג בני 65, הילדים מסודרים, מקבלים קצבאות עולות על הצרכים שלהם. 

"זוג זה צריך לשמור על ההון ולהבטיח הכנסה יציבה. 30% במניות , 60% באג"ח קונצרני בדירוג השקעה ו-10% בקרן כספית לנזילות וגמישות".



מסר, טיפים, ותובנות שתוכל לשתף אותנו בהם?


"המפתח להשקעה מוצלחת הוא להתאים את האסטרטגיה למטרות האישיות, לרמת הסיכון ולאופק הזמן שלכם. תנסו להימנע מלרדוף אחרי טרנדים או לקבל החלטות מתוך פחד או פזיזות. תזכרו שגיוון ותכנון לטווח ארוך יעזור לכם ליהנות מפירות ההשקעה. לבסוף, תמיד כדאי להישאר בשוק ולזכור שאי אפשר לתזמן אותו. לאורך השנים השוק ייתן לנו אין ספור סיבות לצאת ולהישאר בחוץ ולכן סבלנות היא שם המשחק".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה