הדולר היציג ירד מתחת ל-3.80: "פישר כנראה ישוב לפעול אם החולשה תימשך"
הדולר ממשיך לאבד גובה בפתיחת יום המסחר המקומי במטבעות, ונחלש כעת ב-0.44% לרמה של 3.794 שקלים ואילו האירו עבר לירידה של 0.13% ל-5.43 שקלים. זאת, על רקע מגמה חיובית בבורסות אסיה ולפני פרסום נתוני מאקרו חשובים בהמשך היום.
בעולם נחלש הדולר ב-0.2% לרמה של 1.4366 דולרים לאירו וביציבות מול היין היפני, ברמה של 93.10 יין לדולר.
איתן אדמוני, מנהל חדר מסחר במט"ח בבנק ירושלים, פרסם הבוקר סקירה על שוק המט"ח בה הוא מעריך כי "בשבועות הקרובים צפוי הדולר להתחזק מול השקל במתינות, בהתאם לעלייתו הצפויה בעולם וזאת בכפוף לקיטון בתיאבון לסיכון שהתבטא עד היום בעליות בשווי ההון בעולם.
"בתסריט זה אנו דוגלים זה זמן רב, אך הוא ממאן מלהגיע. אך היה ומצב זה יקרום עור וגידים, הוא יקל מאד על מלאכת בנק ישראל באשר להתערבותו בשוק המט"ח. התחזקות הדולר אם בכלל תהיה קצרה והוא ישוב להיחלש בטווח הבינוני והארוך".
גדעון בן נון, מנכ"ל חברת שקל אג'יו, אומר כי "נוצרה איזשהי נקודת איזון סביב 3.80 שקלים. פישר כנראה יכנס לפעולה אם השקל יתרחק מה-3.80. השוק הזה קל להתערבות באופן יחסי, הוא שוק שנשלט על ידי מעטים ולכן קל יחסית להשפיע עליו ולכן בנק ישראל מצליח להתערב".
"אבל, הדולר יפול בעולם אז בנק ישראל לא יצליח להחזיק את השוק באופן מלאכותי. יש לו גם כלים נוספים שהוא יוכל להפעיל. אני חושב שבחודשים הקרובים וגם בשנים הקרובות הדולר יתחזק בעולם ואז בנק ישראל יוכל להפסיק להתערב לגמרי".
בנק ישראל פרסם היום (ג') עדכון כלפי מעלה את תחזיות הצמיחה של המשק הישראלי לשנים 2009 ו-2010, זאת בהמשך להתאוששות שנרשמה בכלכלה הישראלית בחודשים האחרונים. תחזית הצמיחה לשנת 2009 עודכנה כלפי מעלה ממינוס 1% ל-0%. תחזית הצמיחה ל-2010 עודכנה מעלייה של 1% לעלייה של 2.5%.
ד"ר מיכאל שראל, הכלכלן הראשי של קבוצת הראל פיננסים, אומר בשיחה עם Bizportal כי "לפחות לגבי 2009 אנחנו די מסכימים עם בנק ישראל. לא היתה כאן הפתעה. לגבי 2010 נראה שבבנק ישראל אולי אופטימיים מידי. צמיחה של 2.5% היא אפשרית אבל סביר להניח שבאירופה וארה"ב הצמיחה תהיה איטית הרבה יותר ולכן ישראל תתקשה לצמוח בקצב כזה".
באוסטרליה החליט הבנק המרכזי להשאיר את גובה הריבית ללא שינוי, ואילו בסין דווח היום שמדד מנהלי הרכש של התעשייה עלה באוגוסט לרמה של 54 נקודות לעומת 53.3 נקודות ביולי. זו הרמה הגבוהה ביותר של המדד ב-16 החודשים האחרונים.