האם אלביט מערכות תצליח לשכנע את וול סטריט?
מתברר שמדינות ה-BRIC, עם סין בראשן, רכשו מסיסקו ברבעון הראשון של 2014 (מתחילה ביולי) פחות מהצפיות, וביחד עם שניים ממנועי הצמיחה המובילים של החברה, הווידאו והממירים, אכזבו לא מעט, לכן ענקית התשתיות לא עמדה בקונצנזוס. מניית CSCO נענשה בגדול, ועם גלגול של 5.7 מיליארד דולרים ביום מסחר, ירדה יותר מ-13%. התקשורת, שכמנהגה בשנים האחרונות חגגה על הבשורות הרעות כביכול, התעלמה מהעובדה שרבים ניצלו את אותן הירידות וקנו. כיוון שנפילת המניות החדה נעשתה בשלוש שעות המסחר הראשונות והרבה לפני שמישהו מהמשקיעים הבין על מה ולמה, אנחנו מאמינים שעיקר הנפילה של CSCO ביום ה' האחרון הוא תוצאה של נטישה של הסוחרים ומנהלי הדג' שמשחקים על כותרות.
למרות כל האיתותים מסביב, אנשים קיוו (כמו הדוחות של IBM שפורסמו כשבועיים קודם) שסיסקו תכה בקונצנזוס. עובדה, המניה עלתה ב-10% במהלך 3 השבועות שקדמו לפרסום הדוחות. הבעיה לא הצטמצמה בסיסקו, אלא גררה למערבולת חברות רבות, חלקן בשל קשר, אמיתי או לאו, לסיסקו, וחלקן בשל היותן בתחום ה-IT. גם הירידה של CSCO עצמה וההצטרפות של שורה ארוכה של חברות אחרות לירידות "בגלל שסיסקו ירדה", ממחישות שוב את מה שאנחנו טוענים מזה שנים - "המשחק" שבין התגובה לקונצנזוס והכותרות לבין העלייה הדרמטית בבערות עלול להרחיק יותר ויותר משקיעים הגיוניים מהשוק ולהפוך אותו לקזינו גדול בהרבה ממה שהוא כבר היום. אם תבדקו תגלו שחברות כמו היוליט פאקארד (סימול: HPQ), ברודקום (סימול: BRCM), אלקטל-לוסנט (סימול: ALU), קאביום (סימול: CAVM), סיינה (סימול: CIEN) ועוד נפגעו בגדול כתוצאה מ"אכזבת סיסקו". מה הפלא לפיכך, שאיזיצ'יפ שדווקא החלה להתאושש בעקבות הפיאסקו האחרון שלה עם סיסקו, חטפה גם היא? אם בארזים נפלה השלהבת מה יגידו אזובי הקיר?
EZCH כזכור נפלה יותר מ-20% לפני חודשיים, וזאת לאחר שסיסקו, הלקוחה הגדולה שלה, הודיעה שפתחה מעבד בשם “nPower”. החליט מי שהחליט בוול סטריט שזה מבשר על סופה של הידידות המופלאה בין סיסקו לאיזי וגרם לירידה חדה בהכנסותיה של החברה מיוקנעם. הדעה הזו, שאינה מתבססת על כלום מלבד השאיפה לחשיפה בתקשורת, יצירת כותרות ואולי אינטרס אישי, תפסה חזק ו-EZCH חטפה והוכתה. בזמנו כתבנו שהכל שטויות. אפילו הבאנו את דעתו המנומקת בנידון של אנליסט רציני בשם Jeffrey Schreiner מבית ההשקעות פלטי. נראה היה שהמשקיעים הבינו שמישהו עבד עליהם ו-EZCH התאוששה והחזירה לעצמה עד לשבוע האחרון של אוקטובר כ-22%. ב-6.11 פרסמה החברה דוחות רבעוניים מצוינים, שבעולם הגיוני היו אמורים לעודד המשך העליות. אחרי הכל, עליות של 28.4% במכירות, 52.6% ברוחח התפעולי ו-40.4% ברווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של 2013 בהחלט מוכיחות שהכל כשורה, לא? כנראה שלא. מאז השבוע האחרון של אוקטובר הפסידה המניה למעלה מ-8.5% מערכה. השוק התעלם לחלוטין מהדוחות המצוינים שהתפרסמו, מדוע? אך ורק בשל הודעות הרבעון המאכזבות של IBM וסיסקו. רק שתבינו עד כמה גדולה הבערות, מכירות נתבי הקצה של סיסקו, ה-ASR 9000, בהם שלובים המעבדים של איזי עלו ב-20% ברבעון, אבל למי אכפת? אם כך, מדוע מניית MLNX החבוטה עלתה כפי שעלתה? האם המשבר בסיסקו, IBM וכל השאר (כביכול) אינו נוגע בה? האם הדוחות הפושרים שפרסמה הפתיעו עד כדי כך לטובה? לא ולא. MLNX עלתה בעיקר בשל העובדה שדב בהרב, מהמנהלים המובילים בישראל ודירקטור במלאנוקס, רכש קרוב ל-60 אלף מניות והכותרות חגגו על כך. אפשר להניח שאם וולדמן היה קונה, המניה הייתה עולה אפילו יותר. העובדות בשטח לא מסכימות עם הטענה (שרבים מאמינים בה משום מה) שמלאנוקס נענשה שלא לצורך וצריכה לחזור לכיוון ה-100. אלמלא הבורות והכותרות, מלאנוקס לא הייתה עולה כפי שעלתה בעבר מלכתחילה, לכן גם לא הייתה יורדת כפי שירדה. דוחות הרבעון השלישי של החברה משופרים אומנם, ומצדיקים אולי את הרכישה של מר בהרב, אבל לא את ההתנפלות שהביאה לקפיצה של 14%.
האם בצלאל מכליס יצליח לשכנע את וול סטריט לאהוב את אלביט מערכות (סימול: ESLT)?
בסוף המאה הקודמת זימן אותנו היו"ר/מנכ"ל לשעבר של בית ההשקעות גרונטל (שבינתיים נמכר לבית ההשקעות חדש דאז, Ryan Beck & Co מניו ג'רסי, וכמה שנים לאחר מכן הפך לבית ההשקעות Stifel), הווארד סילוורמן, וייעץ לנו לשכנע את "האנשים שהכנסת לטבע (סימול: TEVA)" (כך כינה את הלקוחות הרבים של גרונטל שרכשו ביוזמתנו את מניות 'חברת העם' בתחילת שנות ה-90') להחליף חלק מהחזקותיהם באלביט מערכות", מדוע? "אלביט", אמר סילוורמן, "מייצגת את האלקטרוניקה הביטחונית החכמה, הדבר הגדול של המאה הבאה. על בסיס מחשבה זו נכנסים גופים מוסדיים ללוקהיד, גרומן, יונייטד טכנולוג'יס ואחרות . לראייה, שים לב לבית ההשקעות ליהמן, מהמכובדים בעולם,. הוא הקים זה עתה יחד עם פרנק לאנזא וגורו ההשקעות לה-פאנזה את L-3 Communications (סימול: LLL ). אני אומר לך", אמר האיש, "בישראל יש יותר ידע, ניסיון וחוכמה בתחום האלקטרוניקה הביטחונית החכמה מבכל מקום אחר, אפילו יותר מארה"ב. שמעתי, שישנה שם חברת אלביט מערכות , שמשפחת פדרמן נכנסת אליה. אלו אנשי עסקים שיהפכו את הפוטנציאל לכסף, הרבה כסף".
- לאחר הרכישה של איזיצ'יפ: ולדמן מגיב לירידת מניית מלאנוקס
- המשקיעים מענישים את איזיצ'יפ: צוללת 25% אחרי הדו"חות
חשבנו שהרעיון מעניין והתייעצנו עם כמה מהלקוחות, כאלו שישבו על חבילות גדולות של טבע וכולם סרבו בתקיפות. "יכול להיות שלישראל יש בתחום ידע, חוכמה וניסיון בתחום הביטחוני, אבל אנחנו באנו להשקעות בשביל להרוויח. הורוביץ נכנס לנישה שתהיה הגדולה בתחום הרפואי. טבע מובילה שם ובינתיים לא מפריעה לאף אחד, היא רק בתחילת הדרך. כשתפריע, פייזר או מרק יקנו אותה וכולנו נצא בכבוד. לאלביט, לעומת זאת", טענו, "למרות הידע ווהיכולות, יש בעיות קשות כחברה ישראלית. השוק שמולה אנטי ישראלי, ברובו, והם הולכים ראש בראש מול בואינג, גרונמן או לוקהיד, שאפילו לא יכולים להשתלט עליהם כי הממשלה שלכם לא תאשר. מלבד זאת", סיימו טענותיהם, "אין להם אחד כמו הורוביץ". בעשור הראשון של המאה מניית אלביט עשתה 350% לערך, ואילו TEVA עשתה מעל 600%. אז בשורה התחתונה, הלקוחות צדקו. אבל בדבר אחד טעו, אלביט כן הצליחה ומצליחה לשווק מחוץ לישראל, ובקצב גובר. בהנחה שאלביט אכן מייצגת את רמות הטכנולוגיה הגבוהות, התחכום והניסיון הצבאי שעליהם דיבר סילוורמן, האם יכול להיות שמה שחסר באמת לאלביט זה "אלי הורוביץ"? הכרנו את מר יוסף אקרמן שהוביל את החברה ב-1996-2013. האיש לקח חברה עם הכנסות של כ-300 מיליון ורווח פעוט, וסיים את 2012 עם הכנסות של 2.9 מיליארד ורווח של 170 מיליון. כלומר, במיין סטריט הוא הצליח יפה מאוד, אבל מה עם וול סטריט?
לצורך ההשוואה ניקח את L-3 Communications. על סמך הדרך בה שתי החברות מתארות את עצמן, היא החברה התואמת ביותר לאלביט מערכות. 3-L הוקמה ב-1997, כאשר בית ההשקעות ליהמן רכש כאמור, ביחד עם פרנק לאנזה, ממנהלי לוקהיד ואחד ממומחי הביטחון המובילים של ארה"ב, ורוברט לה-פאנזה, בנקאי השקעות ומנהל תיקים מיתולוגי, את חטיבת העסקים של ענקית התעופה והביטחון לוקהיד (סימול: LMT ), לאחר שזו רכשה את המתחרה הגדולה מארטין-מארייטה. השם 3-L בא משלוש ה-L בשם המשפחה של השותפים. לאנזה (שנפטר ב-2006) אמר בעת הצגת החברה, ערב ההנפקה הראשונה שלה, שהוא מתכוון לייצר ענקית אלקטרוניקה ביטחונית. הוא אישר בדבריו את מחשבותיו של סילוורמן. 3-L החלה את המאה עם מכירות של 1.91 מיליארד ורווח נקי של 82.7 מיליון.
החברה תסיים את 2013 עם מכירות של כ-13 מיליארד דולרים ורווח נקי של כ-740 מיליון, מעט מתחת למה שהשיגה ב-2012. לעומת זאת, אלביט התחילה את המאה עם מכירות של 591 מיליון והפסד של 21 מיליון. השנה, אליבא הקונצנזוס הדל שמלווה אותה ( 2 אנליסטים מחו"ל ועוד 3 בישראל, מול 16 שמלווים את LLL ), היא תסיים עם הכנסות של כ-2.95 מיליארד ורווח נקי של כ-200 מיליון. מניית LLL הניבה מאז תחילת המאה כ-440%, אילו ESLT כ-240%. סילוורמן ולאנזה צדקו במאת האחוזים. בין המטוסים ללא טייס למערכות השליטה/בקרה ותקשורת (ששתי החברות מובילות בהם), האלקטרוניקה הביטחונית הפכה לגורם המוביל בהשקעות הביטחון. בשלושת החודשים האחרונים עלתה מניית ESLT יותר מ-40% לעומת 10% של LLL - מגמה שהתחילה לפני כשנה. האם המנכ"ל החדש, בצלאל מכליס, יוכל להמשיך בקצב מהיר יותר את הצמיחה במיין סטריט, ולבצע גם את הפריצה בוול סטריט? דבר אחד הולך ונעשה ברור, אלביט מצליחה לחדור לשוק הגלובלי - 68% מצבר ההזמנות הענק של החברה, 5.7 מיליארד, בא מחוץ לישראל.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אנחנו מאמינים, שבתחום הביטחון החכם העולם רוצה מוצרים יעילים ואיכותיים, המחיר והמוכר, חשובים פחות. לאלביט, כמו לרפא"ל ולתעשייה האווירית, יש מוניטין שאין שני לו. כאשר וול סטריט תראה שהעליות במכירות שהציגה אלביט נמשכות, גם המניה תגיב ומדיניות הדיבידנד של החברה תומכת בכך. בנוסף, החשש הגדול בוול סטריט מפני קיצוצים בתקציבי הממשלות הולך ונמוג לאור העובדות בשטח. קיצוצים בתקציבי ביטחון אולי יהיו, אבל לא בתקציבים ל"ביטחון חכם" שם פועלת אלביט.
אז מה החברה צריכה לעשות כדי שוול סטריט תתאהב בה?
ראשית, יש להמשיך ולצמוח במיין סטריט, מה שנראה כוודאי. שנית, החברה צריכה לעורר את פעילות ה-M&A שלה (שאגב אינה קטנה, אבל לא כוללת רכישות משמעותיות מבחינת של וול סטריט). שלישית, יותר מאמץ שיווקי למוסדות ולבסוף להרחיב מעט את ההון הצף. משפחת פדרמן, באמצעות Federmann Enterprises ו-Heris Aktiengesellschaft מלוקסמבורג שבשליטתה, מחזיקה ב-23,416,800 מ"ר - כ- 55.9% מההון, שליטה מלאה. דברים כאלו אינם אהודים בוול סטריט ) אלא אם אתה ביל גייטס), לכן רק כ-5% מהמניות נמצאות בידי מוסדיים גדולים. ב-LLL מחזיקים המוסדיים ב- % 97.3 מההון. מוסדות ענק כמו וואנגארד ופידליטי , שמחזיקות פוזיציות ארוכות טווח ב-LLL, לא יגעו ב-ESLT במצבה הנוכחי.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 14.שלמה גרינברג 19/11/2013 15:50הגב לתגובה זוכדאי שתבדוק עצמך שוב. אלביט מערכות סיימה את 2012 עם מכירות של 2.887 מיליארד דולרים ורווח נקי של 170.5 מיליון דולרים. את 9 החודשים הראשונים סיימה עם מכירות ורווח נקי של 2.114 מיליארד ו - 146.2 מיליון דולרים וההערכה ל 2013 היא כפי שכתבתי הכול בדולרים
- 13.שלמה גרינברג 19/11/2013 14:15הגב לתגובה זולמוש (10): הדוחות יתפרסמו בשבוע הבא אולי זו הסיבה אבל יום אחד לא אומר כלום ובמיוחד החברות שהסחירות בהן נמוכה. כבר היו ימים כאלו. סבלנות. ל 11: מה שכתבתי על GIVN בינואר השנה (http://wallstreet.bizportal.co.il/articles.php?id=181664) ובאוקטובר (http://wallstreet.bizportal.co.il/articles.php?id=195620) תקף. החברה עולה על הדרך הנכונה, גם מבחינת המכירות וגם בנושא רכישה אפשרית.
- 12.הדר 19/11/2013 13:19הגב לתגובה זונכון לדוח האחרון של אלביט מערכות לחברה רווח נקי ב-2012 של 170 מיליון דולרים וב-2013 (9 חודשים) 146 מיליון דולרים. אלו מספרים התואמים את מה שרשמת רק בש"ח. ההערה נכונה לכלל המספרים שהצגת על אלביט מערכות
- 11.לשלמה היקר 19/11/2013 09:13הגב לתגובה זושלום שלמה מעריך את דעתך המקורית והצנועה מעוניין לדעת על חברת גיוון האם העליות ברבעון הנוכחי משקפות את המוצרים וההכנסות ? אוהד
- 10.מוש 19/11/2013 09:06הגב לתגובה זומדוע עלתה אתמול במחזור חריג? יש זמן עד הדוחות?!
- 9.שלמה גרינברג 18/11/2013 19:59הגב לתגובה זולאורי:את ההחלטה להיכנס עשית לבד מדוע שלא תעשה את ההחלטה הבאה גם לבד. לאורן: באמת?
- 8.אורן 18/11/2013 19:08הגב לתגובה זומה דעתך לגבי העתיד של המניה בתודה מראש
- 7.תודה (ל"ת)אברהם 18/11/2013 18:58הגב לתגובה זו
- 6.אורי 18/11/2013 18:49הגב לתגובה זואני יודע שאתה לא אוהב את השאלות האלה אבל בכל זאת מה עם מזור למכור או חב enzyעשתה 40 אחוז למכור שמע אני בדילמה תודה לך
- 5.שלמה גרינברג 18/11/2013 17:55הגב לתגובה זולטרופר (3): הבעיה של סאראגון במיין סטריט, הירידה החדה במכירות והעליה החדה בהפסד התפעולי, זה רע. לאברהם (4): ראדא בכיוון הנכון. המעבר למוצרים חדשים בעיצומו (ראה העסקאות האחרונות) אבל עדיין צריך סבלנות.
- 4.אברהם 18/11/2013 15:57הגב לתגובה זושלמה שלום,מה קורה בראדא?תודה.
- 3.מניית סרגון מה בסיכוי להתאוששות ובאיזה טווח? (ל"ת)TROPER 18/11/2013 15:19הגב לתגובה זו
- 2.tytyty 18/11/2013 14:45הגב לתגובה זוכתבה מעניינת,מנומקת או בעיקר הכתב אמין. רב תודות לאדון גרינברג
- 1.יעקב 18/11/2013 13:36הגב לתגובה זותודה רבה