דעה

Foursquare זה ישן. האומנם? ולמה הקד"מ מקרטע?

מומחה השיווק ד"ר שמוליק צרפתי, תוהה מדוע אנשי השיווק בארץ לא היטיבו לנצל את האפשרויות השיווקיות הגלומות בפלטפורמת הפורסקוור
שמוליק צרפתי |

הרשת החברתית המבוססת מיקום הפכה ל-Old News בעולם הטכנולוגי שיווקי של היום. בעצם היא עדיין רלוונטית, עכשווית אבל "לא הדבר הבא" ואנחנו בשיווק מחפשים תמיד את הדבר הבא.

השאלה היא האם ניצלנו את הדבר העכשווי? מינפנו אותו? מיצינו? האם אפשר לעבור לדבר הבא כשבעצם כמעט ולא התייחסנו שיווקית לדבר העכשווי? בואו "נתעסק" בה קמעה ונראה מדוע היא מפוספסת כפוטנציאל לפעילות קד"מ בארץ.

פורסקוור משלבת בין רשת חברתית לבין אפליקציות מיקום המאתרות את החבר המפעיל אותן. באמצעותה יכול המשתמש לדווח לחבריו אודות מקום הימצאו, כמו גם לראות היכן הם נמצאים.

המודל שוכלל כמובן לעבר עסקים, זאת כדי לייצר ערך מוסף, תוכן וכדאיות כלכלית. לקוח פוטנציאלי יכול להיות מדווח על עסק, להיכנס אליו, לעשות צ'ק-אין ולפרסמו כך לחבריו (בכל הרשתות להן הוא מחובר).

בעולם, הפכה הרשת פופולארית ומקדמת עסקים רבים. כך לדוגמא לקוח פוטנציאלי שהפעיל אפליקציה בסמוך לסניף סטארבקס יקבל לאיי פון שלו תמונת ספל קפה ואם יגיע לסניף הקרוב המצוין מבלי לשפוך טיפת קפה יזכה בכוס קפה חינם.

בגרמניה, "גרנדה פט", מותג מוביל בתחום מזון בע"ח, יזם ותפעל פעילות קד"מ. לקוחות פוטנציאלים שהסתובבו עם כלביהם האהוב, הגיעו באמצעות הפורסקוור לנקודת מזון לכלב שלט ענק שמתחתיו קערת מזון. הפעלת האפליקציה גרמה לירידת מזון כלבים לתוך הקערה, זאת ללא קופון, עמידה בתור וכיו"ב. התוצאה: קידום מכירות מותג מזון הכלבים.

אפשר להדגים באמצעות מאות פעילויות קד"מ מהעולם המשתמשות וממנפות את המדיה החברתית בכלל ואת המדיה מבוססת המיקום בפרט, אבל מה קורה בארץ? בערך כלום...

עיקר מבצעי הקד"מ נוגעים בקופונים ונושאים אופי לוקאלי. קרי, מי שמגיע ליד רשת/סניף/חנות ולוחץ על האפליקציה, עשוי לקבל קופון הנחה. זוהי פעילות פאסיבית, ללא נראות, ללא הד וללא עניין וגירוי.

אז למה אנחנו לא משתמשים בטכנולוגיה שיווקית עכשווית שמחר תהפוך להיסטוריה?

מכמה סיבות, בראשן פחד מנהלי השיווק מטכנולוגיות חדשות (על אף תפיסתם המוטעית כמובילי חדשנות), מעבר לאמור ובהמשך, מיומנויות, כישורים והכלים העומדים לרשות אנשי השיווק עדיין מסורתיים (להוציא אינטראקטיב ומעט מעט מדיה חברתית כאשר הפייסבוק עדיין מוביל). לבסוף, תפיסה מוטעית של ארגונים גדולים לפיהם אין מספיק קהלי מטרה לצריכה וקידום המותג באופן האמור.

ניתן כיום לאמץ את הטכנולוגיה השיווקית ולמנפה לקידום מותגים פר מיקום, פר קהל מדויק. הפעילות חדשנית, מסקרנת מה שתורם בתורו להעצמת המותג. בנוסף, לכל המעוניין, ניתן לאמץ את הטכנולוגיה ולהפעילה בניידים הישנים וכך להרוויח פלח ענק נוסף שאינו מחזיק בסמארטפונים למיניהם. זוהי טכנולוגיה שיווקית במהותה; חבל לפספס את העכשיו ולחפש כל הזמן את המחר...

הכותב הינו מומחה אסטרטגי-שיווקי ומנכ"ל משותף בחברת Profit לייעוץ שיווקי וקידום מכירות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה